Aggregaatit

Aggregaatti (myös generaattori tai sähkögeneraattori) tuottaa sähköä siellä missä sitä ei ole saatavilla, kuten mökillä, asuntovaunumatkalla tai työmailla. Aggregaatti toimii myös varavirtalähteenä sähkökatkojen varalle omakotitaloihin.

1-53 / 53

53 tuotetta

1-53 / 53

53 tuotetta

Aggregaatit

Aggregaatteja on bensiini- ja dieselkäyttöisenä, ja laitteita on saatavilla useassa eri tehokkuus- ja hintaluokassa. Aggregaatin tuottama jatkuvaa tehoa mitataan kilowateissa (kW) ja mitä tehokkaampi aggregaatti on, sitä enemmän se pystyy tuottamaan sähköä samanaikaisesti usealle laitteelle. Dieselaggregaatti kuluttaa hieman vähemmän polttoainetta kuin bensiiniaggregaatti. Aggregaatin kulutukseen vaikuttaa kuormituksen lisäksi moottorin koko.

Valitse aggregaatti käyttötarkoituksen mukaan

Jotta aggregaatti tuottaa tarpeeksi sähköä tarvittaville sähkölaitteille, pitää laskea laitteiden yhteenlaskettu virrankulutus (watit / kilowatit) ja varmistaa, että aggregaatin teho kattaa tämän virrankulutuksen.

Tehon lisäksi eri sähkölaitteet vaativat erilaisia ominaisuuksia aggregaatilta. Resitiivisen kuorman sähkölaitteille käy käytännössä kaikki aggregaattimallit. Tällaisia laitteita ovat esim. valaisimet ja sähköpatterit, ja niillä on aina samanlainen sähkönkulutus, eikä laite tarvitse käynnistyshetkellä suurempaa virtaa kuin mitä tuotteessa ilmoitetaan.

Enemmän tehoa vaativat laitteet, kuten pesukone, paineilmakompressori tai ilmalämpöpumppu, tuottavat reaktiivista kuormaa. Nämä laitteet tarvitsevat käynnistyessään jopa 2-7 kertaisesti energiaa normaalikulutukseen verrattuna ja myös aggregaatin pitää vastata tähän energiatarpeeseen. Näille laitteille kannattaa valita tehokas, voimavirtaa tuottava aggregaatti.

Elektroniset, herkät laitteet, kuten tietokone, TV ja jääkaappi ovat vaativia sähkön suhteen. Ne tarvitsevat tasaista sähköä eli siniaaltosähköä. Digitaalinen invertteri aggregaatti on näille laitteille sopiva sähkönlähde.

Generaattorilla sähköt mökille

Valtakunnallisen sähköverkon ulkopuolella oleville mökeille saadaan sähköä kätevimmin invertteri aggregaatilla, jota voi käyttää huoletta herkkien sähkölaitteiden, kuten mobiililaitteiden, TV:n ja tietokoneen kanssa. Mökkikäyttöön riittää yleensä teholtaan vaatimattomampikin aggregaatti -varsinkin, jos käyttö on epäsäännöllistä, eikä kaikkia laitteita käytetä kerrallaan. Kylmälaitteet tai sähkötyökalut vaativat kuitenkin enemmän tehoa ja laadukkaan aggregaatin.

Harkitse salkkuaggregaattia, kun haluat hiljaisen aggregaatin mökille. Ne ovat pienikokoisia, kevyitä ja hiljaisempia – tavallisesti melutaso on vain 52-63 dB.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-18.00 | La 10-16