Tilaa joululahjat 15.12. mennessä! Aikaa jäljellä vielä:

Klapikoneet

Klapikone on puiden halkomiseen tarkoitettu halkaisukone. Valitse klapikone käyttotarpeesi mukaisilla ominaisuuksilla ja teholla. Polttomoottorisella tai sähkökäyttöisellä halkomakoneella saat tehtyä turvallisesti ja tehokkaasti suurenkin määrän polttopuita.

  • 1

1-32 / 32

32 tuotetta

  • 1

1-32 / 32

32 tuotetta

Klapikoneet

Klapikone on erittäin hyödyllinen laite, joka helpottaa polttopuiden valmistamista. Se on erityisen kätevä talvella, kun tarvitset paljon polttopuita, mutta et halua käyttää paljon aikaa ja vaivaa niiden valmistamiseen. Klapikone on erittäin hyödyllinen laite myös kesämökillä, jossa puulämmitys on yleinen tapa lämmittää tilat. Kesämökillä käytetään yleensä polttopuita lämmitykseen, ja klapikone auttaa valmistamaan polttopuita nopeasti ja helposti. Klapikoneen käyttö on myös ympäristöystävällistä, sillä se auttaa hyödyntämään puut tehokkaammin, mikä vähentää tarvetta uusien puiden hakkaamiseen. Löydät valikoimastamme tehokkaat klapi- ja halkomakoneet monessa eri hinta- ja kokoluokassa. Jätä kirves varastoon ja hoida saunapuiden teko vaivattomasti!

Miten klapikone toimii?

Klapikone on laite, joka helpottaa polttopuiden valmistamista. Koneessa on moottori, joka käyttää voimaa klapin halkaisuun. Puut syötetään koneeseen yksitellen, ja koneessa oleva terä halkaisee klapin kahtia. Koneessa on yleensä säädettävä terä, jolla voidaan säätää klapin kokoa. Klapikoneen käyttö on nopeaa ja tehokasta, ja se tekee polttopuiden valmistamisesta paljon helpompaa kuin perinteisellä halkaisumenetelmällä.

Mikä on hyvä klapikone?

Hyvä klapikone riippuu käyttäjän tarpeista ja budjetista. Joitakin suosittuja klapikoneita ovat esimerkiksi Timco-merkkiset koneet, joilla on maine hyvästä laadusta ja tehokkuudesta. Myös Fornorth, Kellfri, Scheppach ja Al-ko ovat tunnettuja ja laadukkaita klapikoneita. On tärkeää valita kone, joka vastaa käyttäjän tarpeita ja on helppo käyttää ja huoltaa.

Mitä turvallisuusvarusteita tulee käyttää klapikoneen käytön yhteydessä?

Klapikoneen käytön yhteydessä tulee käyttää asianmukaisia turvallisuusvarusteita, kuten suojalaseja, kuulosuojaimia ja käsineitä. Suojalasit suojaavat silmiä roiskeilta ja mahdollisilta puun kappaleilta, kuulosuojaimet estävät kuulovaurioiden syntymistä kovasta melusta ja käsineet suojaavat käsiä mahdollisilta vaurioilta. Lisäksi on tärkeää käyttää klapikonetta vain ohjeiden mukaisesti ja huolehtia siitä, että kone on asianmukaisesti huollettu ja kunnossa ennen sen käyttöä.

Halkomakone tuo vauhtia ja tehokkuutta polttopuiden tekoon

Kun sinulla on käytössäsi klapikone, voit pilkkoa tarvittaessa jopa kokonaisia puunrunkoja tasaisesti ja ilman voimankäyttöä. Kaunis halkopino liiteriin tai seinän vierustalle syntyy siis käden käänteessä. Halkomakone on erinomainen ratkaisu etenkin silloin, kun polttopuita tarvitaan säännöllisesti erilaisiin lämmitystarpeisiin. Useimmissa klapikoneissa on mukana kätevä jalusta tai jalat. Mallista riippuen koneissa on myös pyörät, joiden ansiosta laitteen siirtäminen onnistuu helposti. Tukeva rakenne yhdistettynä tehokkaaseen moottoriin ja hyvälaatuiseen terään tekee polttopuiden sahaamisesta vaivattomampaa. Pienempään käyttötarpeeseen edullisempi klapikone on yleensä täysin riittävä, sillä sekin hoitaa klapien halkomisen tehokkaasti. Sen sijaan ammattikäyttöön tai suurempien määrien työstämiseen kannattaa hankkia pikahalkomakone tai raskaampi sekä tehokkaampi hydraulinen polttomoottorilla toimiva halkaisukone. Isompien laitteiden halkaisuvoima on parhaimmillaan jopa 5 tonnia, joten niistä ei lopu puhti kesken. Sähkökäyttöisen klapikoneen kanssa kannattaa hankkia riittävän pitkä ulkokäyttöön soveltuva jatkojohto. Aggregaatilla saat tuotettua sähköä klapikoneen käyttöön vaikkapa mökillä.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.