Tilaa joululahjat 15.12. mennessä! Aikaa jäljellä vielä:

Terassin liukuovet

Terassin liukuovet ovat suosittu valinta monissa kodeissa ja mökeillä, sillä ne lisäävät huomattavasti tilan tuntua ja mahdollistavat näkymien ihailemisen samalla kun sisätiloissa viihtyy. Liukuovi on erityisen kätevä ratkaisu terassin kohdalla, sillä se mahdollistaa sisä- ja ulkotilan välisen siirtymän sujuvasti ja sulavasti. Liukuovi tuo myös valoa ja raikkautta sisätiloihin, mikä luo kodikasta ja viihtyisää tunnelmaa.

1-48 / 72

72 tuotetta

1-48 / 72

72 tuotetta

Terassin liukuovet

Millaiset liukuovet terassille?

Terassin liukuoviin on saatavilla useita materiaalivaihtoehtoja, joista yleisimmät ovat lasi, alumiini, puu ja PVC-muovi. Jokaisella materiaalilla on omat etunsa ja haittansa, ja sopiva materiaali riippuu usein henkilökohtaisista mieltymyksistä ja budjetista.

Lasi on yleinen valinta terassin liukuoviin, sillä se tuo valoa ja avoimuutta sisätiloihin samalla kun se mahdollistaa näkymien ihailemisen ulkoapäin. Lasiovet ovat myös helppohoitoisia ja kestäviä, mutta ne voivat olla hieman kalliimpia kuin muut materiaalit.

Alumiini on kestävä ja kevyt materiaali, joka on hyvä valinta terassin liukuoviin erityisesti silloin, kun halutaan kestävä ja huoltovapaa ovi. Alumiini kestää hyvin kosteutta ja korroosiota, joten se sopii erityisen hyvin kosteisiin ympäristöihin. Alumiiniovet ovat yleensä myös edullisempia kuin lasiovet.

Puuta käytetään yleensä terassin liukuovissa, kun halutaan luoda lämpimämpi ja kodikkaampi tunnelma. Puu on kestävä ja helppo käsitellä, mutta se vaatii säännöllistä huoltoa ja kunnossapitoa, jotta se säilyy hyvässä kunnossa pitkään. Puu sopii erityisen hyvin maalaisromanttiseen tyyliin.

PVC-muovi on erittäin kestävä ja helppohoitoinen materiaali, joka sopii hyvin terassin liukuoviin. PVC-muovi on hyvä valinta silloin, kun halutaan kestävä ja edullinen ovi, joka on helppo pitää puhtaana ja kunnossa. PVC-muovi on myös kevyt, joten se on helppo asentaa ja käyttää.

Terassin liukuovien materiaalivaihtoehdot tarjoavat runsaasti valinnanvaraa sisustuksen mukaan.

Miksi valita terassille liukuovet?

Terassin liukuovet ovat erittäin käytännöllisiä ja suosittuja, koska ne tarjoavat monia etuja verrattuna perinteisiin saranallisiin oviin. Liukuovet vievät vähemmän tilaa, sillä ne liukuvat seinän viereen eivätkä tarvitse tilaa oven kääntymiselle. Tämä on erityisen hyödyllistä pienemmissä tiloissa, kuten pienissä parvekkeissa tai terasseilla.

Terassin liukuovet myös antavat paljon luonnonvaloa ja tarjoavat upeat näkymät ulkona. Tämä luo avoimen ja ilmavan tunnelman, joka tekee terassista tai parvekkeesta mukavamman oleskelupaikan. Liukuovet ovat myös yleensä helpompi avata ja sulkea kuin saranalliset ovet, ja ne voivat tarjota paremman ilmanvaihdon, sillä ne voidaan jättää auki ilman, että tuuli tai sade heiluttavat ovea.

Lisäksi monet terassin liukuovet ovat valmistettu erittäin kestävistä materiaaleista, kuten alumiinista tai lasista, jotka ovat kestäviä säänvaihteluille, UV-säteilylle ja kosteudelle. Tämä tekee niistä erinomaisia pitkäikäisiä valintoja, jotka kestävät hyvin aikaa ja säilyttävät tyylikkään ulkonäkönsä pitkään. Lopuksi, terassin liukuovet lisäävät myös kiinteistön arvoa ja houkuttelevuutta, mikä tekee niistä hyvän investoinnin kodin parantamiseen.

Onko terassin liukuovi energiatehokas?

Terassin liukuovi voi olla energiatehokas, mutta se riippuu valitusta mallista, materiaalista ja asennuksesta. Useimmat valmistajat tarjoavat energiatehokkaita vaihtoehtoja, jotka auttavat vähentämään energiankulutusta.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat terassin liukuoven energiatehokkuuteen, on sen lasin laatu. Parempi eristyskyky lasissa vähentää lämpöhukkaa ja pitää huoneen lämpimänä talvella ja viileänä kesällä. Monet energiatehokkaat liukuovet sisältävät kaksinkertaisen lasin, jossa on eristävä argonkaasu välissä, mikä parantaa niiden eristyskykyä. Päällekkäin asennetut lasipaneelit tai lämpöä heijastavat pinnoitteet voivat myös auttaa vähentämään lämpöhukkaa ja parantamaan energiatehokkuutta.

Toinen tekijä, joka vaikuttaa terassin liukuoven energiatehokkuuteen, on sen asennus. Liukuoven on oltava hyvin tiivistetty, jotta estetään vedon tunkeutuminen ja lämmön karkaaminen. Myös asennuspaikka voi vaikuttaa energiatehokkuuteen. Jos liukuovi asennetaan alttiiksi suoralle auringonpaisteelle, se voi aiheuttaa lämmön karkaamista huoneesta, mikä puolestaan lisää jäähdytys- ja lämmityskustannuksia.

Terassin liukuoven materiaali voi myös vaikuttaa sen energiatehokkuuteen. Alumiinisten liukuovien rakenne ja materiaali voivat olla suhteellisen kevyitä, mikä voi johtaa energiahukkaan. Puu on perinteinen ja lämmin materiaali, mutta se vaatii huoltoa ja sen käyttöikä voi olla lyhyempi kuin alumiinin. PVC-muovi on edullinen ja energiatehokas materiaalivaihtoehto, joka voi tarjota hyvän eristyskyvyn.

Kokonaisuudessaan terassin liukuovi voi olla energiatehokas valinta, kun valitset oikean lasin, materiaalin ja asennuksen.

Myydyimmät tuotteet (10)

Katsotuimmat tuotteet (10)

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.