Tilaa joululahjat 15.12. mennessä! Aikaa jäljellä vielä:

Heti valmiit kiukaat

Heti valmis kiuas on lämpimänä aina. Kiuas ylläpitää haluttua muhimislämpöä ja kiuas pysyy lämpöisenä suljetun kannen alla. Heti valmis kiuas on helppo käyttää ja nopeuttaa saunan lämmitystä. Sauna on käytettävissä lämpimänä lähes milloin tahansa!

  • 1

1-13 / 13

13 tuotetta

  • 1

1-13 / 13

13 tuotetta

Heti valmiit kiukaat

Mikä on heti valmis kiuas?

Heti valmiit kiukaat ovat kiukaita, jotka pidetään koko ajan lämpimänä suljetun kannen alla. Näissä kiukaissa on erityinen lämpöeristys ja yleensä ne on varustettu termostaatilla, joka ylläpitää kiukaan lämpötilaa halutulla tasolla.

Toimintaperiaate on seuraava: Kun heti valmiin kiukaan termostaatti havaitsee, että kiukaan lämpötila on laskenut alle asetetun lämpötilan, se aktivoi kiukaan lämmittimet. Tällöin kiukaan lämpötila nousee halutulle tasolle, jonka jälkeen lämmittimet sammuvat ja kiukaan lämpötila alkaa laskea uudelleen. Kun lämpötila laskee taas alle asetetun lämpötilan, lämmittimet aktivoituvat uudelleen ja kiukaan lämpötila nousee taas halutulle tasolle.

Tämä toimintaperiaate mahdollistaa sen, että aina valmiina -kiukaat ovat valmiina käyttöön aina kun saunaan halutaan mennä. Koska kiukaan lämpötilaa ylläpidetään koko ajan, saunaan ei tarvitse odottaa kauan ennen kuin se on käyttövalmis. Tämä on erityisen kätevää, jos haluaa käyttää saunaa usein.

Kuinka paljon heti valmis kiuas vie sähköä?

Heti valmiin kiukaan sähkönkulutus riippuu monista tekijöistä, kuten kiukaan koosta, eristyksestä, lämmittimien tehosta ja siitä, kuinka usein saunaan mennään. Yleisesti ottaen heti valmiin kiukaan kulutus on korkeampi kuin perinteisen kiukaa, joka lämmitetään vain tarvittaessa.

Tarkkaa sähkönkulutusta on vaikea arvioida, mutta esimerkiksi 6-9 kW:n heti valmiin kiukaan vuosikulutus voi olla noin 3 000 - 5 000 kWh riippuen käytöstä ja muista olosuhteista. Tämä tarkoittaa keskimäärin noin 250 - 420 kWh kuukaudessa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että nämä ovat vain arvioita, ja sähkönkulutus voi vaihdella suuresti eri tilanteissa.

Kannattaako heti valmis kiuas sammuttaa?

Heti valmiin kiukaan sammuttamisen tarve riippuu monista tekijöistä, kuten kiukaan koosta, eristyksestä, lämmittimien tehosta ja siitä, kuinka usein saunaan mennään. Yleisesti ottaen heti valmista kiuasta ei tarvitse sammuttaa kokonaan, sillä sen termostaatti säätää kiukaan lämpötilaa automaattisesti ja ylläpitää sitä halutulla tasolla. Kuitenkin, jos saunaan ei ole menossa pitkään aikaan, on hyvä sammuttaa kiukaan sähkövirta. Tällöin ei tarvitse käyttää energiaa kiukaan ylläpitämiseen, mikä vähentää sähkönkulutusta ja säästää rahaa. Suosittelemme tutustumaan tuotteen käyttöohjeisiin ja noudatttamaan valmistajan antamia ohjeita.

Myydyimmät tuotteet (10)

Katsotuimmat tuotteet (10)

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.