Tilaa joululahjat15.12. mennessä!

Vinyylilankut

Vinyylilankku on sopiva valinta tilaan, johon halutaan luonnontunnelmaista sisustusta edullisesti. Vinyyli on kestävä ja helppohoitoinen materiaali, jota on saatavissa useiden eri tyylien lisäksi myös lankkulattiaa mukailevassa ulkoasussa.

1-48 / 381

381 tuotetta

1-48 / 381

381 tuotetta

Vinyylilankut

Vinyyli on monikäyttöinen materiaali, joka sopii monenlaisiin tiloihin. Kuiviin tiloihin suunniteltujen vinyylien lisäksi tarjolla on myös muun muassa märkiin kylpyhuonetiloihin sopivia vaihtoehtoja. Vinyyli on hyvä valinta kestävyytensä vuoksi, sillä se ei ole samalla tavalla naarmuuntumisaltis kuin esimerkiksi parketti on. Vinyylilattian valinnut kiittää itseään myös siinä vaiheessa, kun on siivouksen aika, sillä vinyylilattian puhtaana pitäminen on helppoa ja vaivatonta. Vinyylilattian asentaminenkaan ei yleensä aiheuta harmaita hiuksia. Vinyylilattia voidaan joskus asentaa jopa vanhan lattian päälle.

Mitä on vinyylilankku?

Vinyylilankku on lattiamateriaali, joka muistuttaa ulkonäöltään ja tuntumaltaan puulankkua, mutta se on valmistettu vinyylimateriaalista. Vinyylilankku on kestävä, helppohoitoinen ja vesitiivis, joten se sopii hyvin kosteisiin tiloihin. Vinyylilankkuja on saatavilla monissa eri väreissä ja kuoseissa, joten niitä voidaan käyttää monenlaisissa sisustuksissa. Vinyylilankku on erinomainen lattiamateriaali remonttikohteisiin, koska se on ohut, muutaman millimetrin paksuinen. Lankut eivät korota lattiapintaa paljoa, joten ovia ei tarvitse korottaa tai leikata oven alareunasta. Lankut ovat helppo kuljettaa paikan päälle, ja asennustyössä ei tarvita erikoistyökaluja.

Kestääkö vinyylilankku kosteutta?

Vinyylilankku on yleensä suunniteltu kestämään kosteutta paremmin kuin esimerkiksi parketti. Se kestää hyvin kosteutta ja siksi sitä voidaan käyttää myös kosteissa tiloissa, kuten WC-tilassa tai keittiössä. On kuitenkin tärkeää huomata, että kaikki vinyylilankut eivät ole täysin vedenkestäviä, joten on tärkeää tarkistaa valmistajan ohjeet ennen asennusta ja varmistaa, että lattian alle ei jää kosteutta tai kosteutta aiheuttavia tekijöitä, kuten vuotoja tai kosteita materiaaleja.

Mitä eroa vinyylilankulla ja laminaatilla?

Vinyylilankku ja laminaatti ovat molemmat suosittuja lattiamateriaaleja, mutta niiden välillä on eroja. Vinyylilankku on valmistettu PVC-muovista ja on joustavampaa kuin laminaatti. Vinyylilankku on myös vedenkestävä, mikä tekee siitä hyvän valinnan kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin ja keittiöihin. Laminaatti valmistetaan puukuidusta ja muovista, joka on painettu kuvioituna kerroksena laminaatin päälle. Laminaatti on kovempi kuin vinyylilankku ja se on yleensä halvempi. Se ei kuitenkaan ole yhtä kestävä kuin vinyylilankku eikä se kestä kosteutta yhtä hyvin.

Mitä eroa vinyylilankulla ja vinyylikorkilla?

Vinyylilankku ja vinyylikorkki ovat molemmat vinyylistä valmistettuja lattiamateriaaleja, mutta niissä on eroja. Vinyylilankku on ohuempi ja kovempi kuin vinyylikorkki, joka taas on pehmeämpi ja joustavampi. Vinyylilankku on yleensä helpompi asentaa ja kestävämpi kuin vinyylikorkki. Vinyylikorkki on kuitenkin parempi äänieriste ja lämpimämpi jalalle. Valinnan kannalta on siis tärkeää miettiä, mikä ominaisuus on tärkeämpi omassa käytössä.

Kuinka vinyylilankku asennetaan?

Vinyylilankut tulee asentaa tasaiselle betoni- tai linoleumipohjalle. Lankut voidaan asentaa myös muovimaton päälle, mikäli se on tukevasti kiinni pohjassa ja ei irvistä saumoista tai joustaa liikaa vinyylilankun alla. Vinyylilankkuja ei tule asentaa kelluvan muovimaton tai minkään muun irtolattian päälle. Pohjan tulee olla tasainen, kova ja kiinteä. Muovimaton päälle ei yleensä tarvita enää alusmateriaalia, koska se tekee pohjasta liian joustavan ja pontit voivat murtua. Vinyylilankut asennetaan kätevästi lukkoponttikiinnityksellä ilman erikoistyökaluja tai liimaa. Erityisesti keittiön tai kylpyhuoneen vinyylilattian asennuksessa on tärkeää, että pohja on kunnolla kiinni. Vaikka vinyylilattian asennus on helppoa, suositellaan ammattiasentajaa haastavissa kohteissa. Vinyylilankut voidaan asentaa myös vanhan, liimatun mosaiikkiparketin päälle. Jos lankut asennetaan uudelle betonipinnalle, valmistajan suosittelema alusmateriaali voidaan laittaa pohjalle vaimentamaan askelten ääntä. Joissakin vinyylilankuissa on integroitu askeläänieriste, joten ylimääräisen askeläänieristeen asennus on kielletty. Noudata valmistajan antamia asennusohjeita huolellisesti.

Suositeltava tapa asentaa vinyylilankkuja on ottaa lankkuja kolmesta eri paketista ja asentaa niitä vuorotellen eri paketeista, jotta mahdolliset sävyerot tasoitetaan. Vinyylilankkujen leikkaamiseen on olemassa oma leikkuri, joka nopeuttaa asennusta. Lankut voidaan katkaista myös mattoveitsellä, monitoimisahalla tai laminaattileikkurilla, jolloin leikkausjälki on siisti. Suorakulma, kynä ja mittanauha ovat myös erinomaisia työkaluja vinyylilankkujen asennuksessa.

Kaunis lankkukuviointi luo tunnelmaa

Vinyylilattioita on tarjolla useilla erilaisilla kuvioilla, joista klassisen kaunista ja luonnonläheistä suuntaa edustavat puulankkujen kuviointia jäljittelevät vinyylilankut. Vinyylilankuissa yhdistyvätkin kätevällä tavalla vinyylilattian monet edut ja aina niin kaunis puunsyykuviointi, joka tuo kodin tunnelmaan luonnollista tuntua. Netraudan verkkokaupan rajaustoiminnon avulla oikeanlaisen vinyylilankun etsiminen on helppoa, sillä valikoimaa voi rajata niin värin kuin myös sen mukaan, minkä puun puunsyykuvioinnilla vinyylilankkunsa toivoo olevan kuvioitu. Tutustu valikoimaan jo tänään ja tilaa kauniit vinyylilankut kotiin toimituksella Netraudasta!

Katsotuimmat tuotteet (10)

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.