Finlayson

Finlayson - Maailman ja ihmisen väliin tarvitaan jotain pehmeää

Finlayson Oy on merkittävä suomalainen tekstiiliteollisuusyritys, jonka tarina alkoi vuonna 1820 kun skotlantilainen insinööri James Finlayson perusti puuvillatehtaan Tampereelle voimakkaana virtaavan Tammerkosken rannalle. Kun Pohjoismaiden suurin kutomosali Pelvna valmistui vuonna 1882, kirjoitettiin historiaa sytyttämällä Pohjoismaiden ensimmäiset sähkövalot. Tämä vähensikin tulipaloriskiä, sillä puuvillakangas syttyi herkästi tuleen. Historiansa kautta Finlayson on ollut mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa ja hyvinvointia.

Edistyksellinen jo aikanaan


Vuosisadan vaihteen loppupuolella julkaistiin Finlaysonin ensimmäinen mallikirja, jossa esiteltiin yli 3000 erilaista kangasmallia aina yksivärisistä ruudullisiin ja raidallisiin. Tampereen Kuninkaankadulle tuolloin perustettu tehtaanmyymälä sijaitsee edelleen samalla paikalla. Yrityskauppojen seurauksen Finlayson Oy:n tuotevalikoimaan otettiin vuonna 2001 myös Familonin kodintekstiilit kuten peitteet, tyynyt ja patjat.

Nykyään yritys valmistaa kodintekstiilejä niin makuuhuoneeseen, keittiöön, kuin kylpyhuoneeseen. Lisäksi löytyy laaja valikoima verhoja ja tyynynpäällisiä unohtamatta satumaista tunnelmaa luovia Muumi-tuotteita. Finlaysonin tuotteilla on kysyntää ja kauppoja sijaitsee myös ulkomailla.

Suomalaista laatu-designia


Jo lähes 200 vuoden ajan Finlaysonin tavoitteena on ollut tuoda pehmeyttä ihmisten koteihin. Tuotteet edustavat korkeinta laatua. Mielikuva puhtaan raikkaista lakanoista ihoa vasten tai vastapestyn froteen karheus saunasta tullessa tuo hymyn huulille. Tai vaikkapa kylpytakin painava lämpö kylmänä talvi-iltana. Laadukas kodintekstiili tuntuu hyvältä kosketettaessa. Finlayson on mukana niin arjessa kuin juhlassa, aamusta iltaan ja illasta aamuun.

Kaikki Finlaysonin tuotteet suunnitellaan yhä edelleen Suomessa korkeasta laadusta ja kotimaisesta design-osaamisesta tinkimättä. Tuotteet istuvat osaksi suomalaista kotia kestäen, toimien ja hyvältä näyttäen. Finlaysonille onkin myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland-merkki. Finlaysonilla panostetaan tuotteiden ehdottomaan turvallisuuteen kunnioittaen samalla myös herkkää luontoa ja ympäristöä. Valikoimasta löytyy myös Reilun Kaupan puuvillasta valmistettuja pyyhkeitä, jotka edesauttavat osaltaan tätä tärkeää päämäärää.

Laskeva

1-52 / 798

Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 16

Laskeva

1-52 / 798

Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 16