Ilmalämpöpumpun perushuolto + tehopesu

Tuotenumero:
HUOLTO-ILP-TEHOPESU
Huoltokohteen maakunta
Uusimaa
Uusimaa
Pirkanmaa
Päijät-Häme
Varsinais-Suomi
Kanta-Häme
Keski-Suomi
Kymenlaakso
349,00 
kpl
Osta NYT! Saat 3 kk kulutonta ja korotonta maksuaikaa
(30.11.-07.12.)

Tilaa ilmalämpöpumpun perushuolto + tehopesu - olemme yhteydessä 1-2 arkipäivän sisällä! Ilmalämpöpumpun huoltopalvelu on tarjolla kotitalouksien ilmalämpöpumpuille. Ilmalämpöpumppujen huollot suorittavat yhteistyökumppanimme, joilla on turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) hyväksyntä. Luotettavien ammattilaisten toimesta tehdyllä huoltotoimilla varmistat, että työt tehdään sovittuna aikana, sovitulla toimitussisällöllä, huolellisesti ja laadukkaasti. Ilmalämpöpumppu tulisi huollattaa ammattilaisen toimesta 1-4 vuoden välein. Tällä varmistetaan ilmalämpöpumpun toimintavarmuus, sekä tehokas ja terveellinen käyttö.

Palvelun saatavuus

Asennuspalvelu on saatavilla Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueille, pois lukien saaristo ja saaret. Muihin maakuntiin asennettaessa otathan yhteyttä myyntipalveluumme.

Milloin ilmalämpöpumpun huoltopalvelu tulisi tilata?

Huomioithan että laitteen kuormitus on yksilöllistä, voit määrittää huollon tarpeen esimerkiksi seuraavien seikkojen perusteella:

 • Kun haluat päästä eroon epäpuhtauksista (bakteerit, home, pöly, noki, lemmikistä irtoavat partikkelit jne..)
 • Asennuksesta tai edellisestä huollosta on kulunut 1-4 vuotta
 • Lämmitys- / jäähdytys- tai puhallusteho on heikentynyt
 • Laitteiston äänet ovat muuttuneet
 • Laitteisto käy normaalia useammin / on jatkuvasti päällä
 • Sisäyksiköstä kulkeutuu epämiellyttäviä hajuja

Ilmalämpöpumpun perushuoltopalvelun sisältö

Sisältää järjestelmän huollon jossa on yksi sisäyksikkö ja ulkoyksikkö. Perushuoltoa varten ilmalämpöpumpun sisäyksikön saa olla max. 2,5 m korkeudessa ja ulkoyksikkö max 1,5 m korkeudessa.

 • Ilmalämpöpumppujärjestelmän yleiskunnon arviointi ja havaittujen epäkohtien kirjaaminen
 • Ulkoyksikön kiinnityksen ja tärinänvaimenninkumien tarkastus
 • Ulkoyksikön puhaltimen tarkastus
 • Ulkoyksikön kennon tarkastus
 • Putkistojen kotelointien tarkastus
 • Seinän läpiviennin tarkistus
 • Sisäyksikön kondenssivesilinjan toiminnan tarkastus ja huuhtelu
 • Sisäyksikön puhaltimen puhdistus
 • Asiakkaan hankkimien suodattimien vaihto
 • Jäähdytys- ja lämmitystehon varmistaminen
 • Omatoimisen huollon opastus tarvittaessa

Ilmalämpöpumpun tehopesun sisältö

Ilmalämpöpumpun perushuollon lisäksi tähän huoltopalveluun kuuluu tehopesu.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kierrättää huoneilmaan jopa 24 tuntia vuorokaudessa. Huonekoosta ja ilmanvaihtotavasta riippuen ilmalämpöpumppu kierrättää koko ilmamäärän kymmeniä kertoja vuorokaudessa. Sisäilmaa kuormittavat mm. tekstiileistä irtoava pöly, takan noki ja ruoanlaiton rasvat. Suuri kuormituksen lähde on ihmisistä ja lemmikeistä irtoavat partikkelit kuten ihosolu ja karvat sekä ulkoa kulkeutuvat partikkelit kuten katupöly ja siitepölyt. Kaikki tämä lika kiertää sisäyksikön läpi, osa tarttuu laitteen karkeasuodattimeen ja sisäpinnoille muodostaen hometta, ja loput kiertävät lämmönluovutuslevyjen läpi takaisin huoneilmaan. Likainen ilma kuormittaa ja allergisoi hengityselimiä, huollata siis laitteesi tasaisin väliajoin.

Tehopesu sisältää:

 • Sisäyksikön pesu sisältäpäin
 • Sisäyksikön puhaltimen pesu
 • Sisäyksikön pestävien suodattimien sekä irrotettujen osien pesu
 • Ulkoyksikön kennon ja puhallinsiipien mekaaninen puhdistus

Sisäyksikön epäpuhtaudet jäävät paikkoihin, joihin ei omatoimisesti imurilla tai muilla konsteilla pääse. Lika heikentää tehokkaasti lämmitys- ja jäähdytystehoa ja epätasapainottaa puhaltimen. Sisäyksikön pesu suoritetaan pesulaitteella ja pesuaineella, jotka ovat suunniteltu vain tätä tehtävää varten. Pesulaitteella saadaan lämmönluovutuselementit puhtaaksi kauttaaltaan. Sisäyksikköä puretaan niiltä osin, että pesu on mahdollinen. Sisäyksikön pesuvedet kerätään talteen ainutlaatuisella kaukalolla, joten sisäyksikön alla oleva seinä ja lattia eivät sotkeennu. Muut pinnat suojataan tarpeen mukaan.

Mahdolliset lisätyöt

Mikäli laitteistossa havaitaan korjaamista edellyttäviä vikoja, laitteistoon halutaan laajempia huoltotoimia, tai järjestelmään on tarvetta lisätä kylmäainetta, niin ne on mahdollista tilata huollon yhteydessä lisätöinä. Lisätyöt suoritetaan mahdollisuuksien mukaan heti, tai sovitaan erillinen aika. Mahdolliset lisätyöt tilataan asentajalta ja asentaja laskuttaa asiakasta tehdyistä lisätöistä. Mikäli yhteistyökumppanimme toteaa kohteessa, että ilmapämpöpumppu ei ole huollettavissa tai sitä ei voida huoltaa ilmoitetun perushuollon mukaisesti, veloitetaan asiakkaalta käynnistä 100€.

Omatoimisesti tehtävät huoltotyöt

Ammattilaisen tekemän huollon lisäksi ilmalämpöpumppua tulee huoltaa omatoimisesti säännöllisin väliajoin. Ilmalämpöpumpun sisäyksikön karkeasuodatin tulisi puhdistaa vähintään kahden viikon välein. Suodattimen voi puhdistaa imuroimalla, tai jos imurointi ei riitä, niin pesemällä vesihanan alla. Suodatin tulee asentaa paikoilleen, vasta sen kuivumisen jälkeen. Ulkoyksikön osalta tulisi huolehtia laitteen puhtaanapidosta ja siitä, että laitteen sisällä olevaan propelliin ei kulkeudu lehtiä, risuja, tai muuta roskaa. Puhtaanapitoa helpottaa ulkoyksikön suojakotelo. Suojakotelon tulee mahdollistaa riittävä ilmankierto ja olla käyttötarkoitukseen soveltuva.

Lisätietoa ilmalämpöpumpun perushuollosta + tehopesusta

Jos kaipaat lisätietoa huollosta, voit olla yhteydessä meihin asennuspalvelun lomakkeella.

Tuotetiedot:

 • Tuotemerkki: Asennuspalvelut

Tuotteen ominaisuudet:

 • Kotitalousvähennyskelpoinen: Kyllä

Ilmalämpöpumpun huoltopalvelun kotitalousvähennys

Ilmalämpöpumpun huolto, sekä mahdolliset lisätyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

Anna palautetta!

Kerro meille miten meni! Lähetämme asennuksen tilaajille palautelomakkeen ja vastanneiden kesken arvomme 500€ lahjakortin Netrautaan.

Arvostelut

Kysymykset

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-18.00 | La 10-16
(Ma 6.12. suljettu)