Juhannuskampanjat voimassa enää:
Bjelin
Bjelin

Bjelinin kovetettu puulattia kestää arjen kolhut

Lattiamateriaalit kehittyvät ja perinteisten laminaatti- ja parkettilattioiden rinnalle on tullut monia verrattomia innovaatioita. Yksi tällainen on Bjelinin kovetettu puulattia. Kerromme mikä tekee siitä erityisen kestävän ja sopivan aktiivisiin koteihin ja julkisiin tiloihin.

Mikä on kovetettu puulattia? | Mihin kovetettu puulattia sopii ja miksi? | Miten kovetettu puulattia eroaa kovapuulattiasta? | Asennus | Puhdistus ja hoito

Kovetettu puulattia Bjelin Tammi Stehag 3.0 Earth Grey
Kovetettu puulattia Bjelin Tammi Norrlia 3.0 Natural
Kovetettu puulattia Bjelin Tammi Vistorp 3.0 Powder White

Mikä on kovetettu puulattia?

Kovetettu puulattia on aito puulattia, jonka pinta on kovetettu puukomposiittipulverilla. Patentoidulla Woodura®-teknologialla pulveri saadaan imeytymään lattiaan kovassa lämpötilassa ja paineessa pintakerroksen alapuolelta. Tulokseksi saadaan kolme kertaa tammiparkettia kovempi ja kestävämpi lattia. Lattian ulkonäkö ja puun luonnollinen tuntu säilyvät kuitenkin ennallaan. Kovetettu puulattia on 100 % aito puulattia eikä sen raaka-aineina ole käytetty muovia eikä fossiilisia raaka-aineita.

Kovetettu puulattia eroaa parketista siinä, että jalopuisen pintaviilun ei tarvitse kovuutensa ansiosta olla niin paksu kuin parketissa, jossa pintaviilu ei ole kovetettu. Näin ollen parketin pintaviilu on paljon pehmeämpi verrattuna kovetetun puun pintaviiluun.

Bjelin kovetetun puulattian rakenne
Kovetetun puulattian rakenne:
1. Mattalakattu tai kovavahaöljytty pintakerros aidosta puusta
2. Kerros puukomposiittipulveria
3. Korkealaatuinen, kosteudenkestävä HDF-levy
4. Tasapainottava kerros
Kovetettu puulattia Bjelin Tammi Stehag 3.0 Earth Grey
Pintakerroksessa on jätetty kovettamatta vain 0,2 mm paksuinen pintaviilu, joka tuo esiin puun luonnollisen lämmön ja ulkonäön.

Bjelinin kovetetut puulattiat valmistetaan eurooppalaisesta FSC-sertifioidusta puusta. Woodura®-teknologialla kovetettua puulattiaa pystytään valmistamaan yhdestä tammitukista 400 m², kun taas lautaparkettia saadaan vain 40 m². Kovetetun puulattian valmistuksessa koko tammitukki pystytään hyödyntämään lattianvalmistuksessa. Lautaparketin valmistuksessa vain 35 % tammitukista käytetään lattianvalmistukseen ja loput 65 % yleensä poltetaan jätteenä.

Kovetetun puulattian keskikerros on korkealaatuista kosteudenkestävää HDF-puukuitulevyä, jonka ansiosta kovetettu puulattia kestää myös kosteutta paremmin kuin lautaparketti. Kosteudenkestoa edesauttaa myös tuotteen kovetettu pinta. Pintakäsittelynä Bjelinin ohutpuulattioissa on helppohoitoinen, luonnollisen tuntuinen ja näköinen mattalakka sekä kovavahaöljy.

Tuotantoteknologia minimoi jätteen
Käyttämällä ohuita puukerroksia, voidaan valmistaa huomattavasti suurempi määrä lattioita yhdestä puukuutiometristä. Kaikki puu, jota ei voida käyttää pintamateriaalina, hyödynnetään täyteaineena tai energiana. Yhtäkään sahanpurua ei heitetä hukkaan.
Kovetettu puulattia Bjelin Tammi Lerhamn
Vihdoin on saatavilla aito puulattia, jonka pinta on saatu luonnollisesti kovetettua! Kaiken lisäksi tuote on hyvin hintakilpailukykyinen. Bjelinin kovetettu puulattia on 100 % luonnollinen ja turvallinen (E1). Unelmavalinta ekologiseen kotiin!

Mihin kovetettu puulattia sopii ja miksi?

Kovetettu puulattia kestää lasten leikkejä ja koirien kynsiä paljon paremmin kuin lautaparketti kovetetun pintakerroksensa vuoksi. Näin ollen se on verraton valinta lapsiperheisiin ja lemmikkikoteihin. Kovetettu puulattia on käyttöluokiteltu toisin kuin muut puulattiat. Sen käyttöluokka on 32, jonka ansiosta se sopii lattiaksi myös esimerkiksi hotelleihin, ravintoloihin, konttoreihin tai vaikka vaateputiikkeihin.

Bjelinin kovetetut puulattiat ovat loistava valinta myös heille, jotka miettivät laminaatin tai vinyylilattian hankkimista niiden kovuuden, vedenkestävyyden ja edullisen hinnan vuoksi. Vedenkestävän 5G® Dry™ -pontin ansiosta Bjelin-lattiat ovat vesitiiviitä ja puukomposiittipulverilla kovetettu pinta on kolme kertaa tammilautaparkettia kestävämpi, joten sitä ei haittaa arjen kolhut. Lisäksi Bjelin-malliston lankkujen hinnat liikkuvat kolmisauvaparketin tasolla, joten laminaatin ja vinyylin sijaan aitoa puuta arvostavalle on nyt olemassa erinomainen vaihtoehto lattiamateriaaliksi.

Lattialankkuja on saatavilla 208 mm ja 273 mm levyisinä. Lankkujen pituus on 2378 mm, joten ne muodostavat näyttävän lattiapinta-alan tilaan kuin tilaan. Isot lankut tulevat erityisen hyvin oikeuksiinsa suurissa tiloissa, kuten olohuoneessa ja makuuhuoneessa. Eri leveyden lankkuja yhdistelmällä voi lisätä persoonallisuutta sisustukseen. Lankun reunojen viisteiden ansiosta lankun muoto korostuu.

Bjelinin kalanruotoparketti

Bjelinin laajasta lattiavalikoimasta löytyy myös laadukkaat kalanruotoparketit. Kalanruotokuvioinen puulattia on ajaton ja tyylikäs valinta moniin erilaisiin tiloihin ja eri sisustustyyleihin.

Kalanruotoparketin asennus on helppoa lukkopontin avulla. Asennusvalmiit parkettisauvat asennetaan uivalla asennustavalla, eli parkettia ei liimata lattiaan ja se pääse liikkumaan vapaasti sisäilman muuttuessa. Kalanruotokuvio toteutetaan kahta erilaista parkettisauvaa käyttämällä. A- ja B-sauvoja toimitetaan tilauksen mukana saman verran.

Bjelin - Kovetettu kalanruotolattia

Mitä eroa on kovapuulattialla ja Bjelinin kovetetulla puulattialla?

Kovapuulattioiksi kutsutaan lattioita, joissa on ohut tamminen pintaviilu ja päällä lakkakerros. Kovapuulattioiden pintaviilua ei ole erikseen kovetettu.

Kovapuulattioissa saadaan Brinell- eli painumatestillä hyvä tulos, sillä ohut pintaviilu ei juurikaan painu kasaan. Kulutustestissä kovapuulattia saa kuitenkin pintaviilunsa osalta Bjelinin kovetettua puulattiaa huonomman tuloksen. Woodura®-teknologialla käsitellyssä puulattiassa tamminen pintaviilu on kovetettu erittäin kestäväksi ja se kestää kulutusta erinomaisesti. Lisäksi sen kovaa pintaa suojaa laadukas lakka. Näin ollen naarmut lattiassa ovat kovapuulattian naarmuja huomattavasti hennompia, jos naarmuja ylipäätään tulee.

Kovapuulattioihin hyvä kulutustestitulos saadaan ainoastaan, jos lattian pinnassa on alumiinioksidilakka. Tämä puolestaan vähentää lattian luonnollista ulkonäköä.

Bjelinin suosituimmat kovetetut puulattiat

Miten kovetettu puulattia asennetaan?

Bjelinin kovetettujen puulattioiden asennus on erittäin helppoa, sillä niissä on lukkoponttikeksinnöstään tunnetun Välinge Innovationin paras 5G® Dry™ -lukkopontti. Sen ansiosta asentaminen on nopeaa ja vaivatonta. Asennuksessa ei tarvita lyöntiklossia tai muita lyöntityökaluja. Laudan sivupontti asennetaan pienestä kulmasta ja päätypontti painetaan kevyesti sormella kiinni.

Tavallisesti leveät lankut ovat myös paksuja. Woodura®-teknologian ansiosta Bjelinin ohutpuulattialankkujen paksuus on kuitenkin vain 11 mm. Näin remonttikohteissa ei tarvitse vaihtaa ovia tai tehdä muita kalliita muutoksia lattian vaihdon yhteydessä. Alusmateriaalina käytetään lautaparketinkin asennuksessa tuttua materiaalia eli kosteussulullista askeläänieristettä.

Bjelinin kovetetun puulattian asennus

5G® Dry™ on vedenpitävä ja huoleton pontti

5G® Dry™ on pienestä kulmasta asennettava lukkoponttijärjestelmä, joka parantaa lattian kosteudenkestävyyttä estämällä veden tunkeutumisen lankkujen pontteihin. Tämä uusi keksintö tekee lattioista uskomattoman helppoja asentaa ja helpottaa jokapäiväistä elämää. Se vähentää merkittävästi lautojen reunojen turpoamista.

Lattia näyttää ja tuntuu paremmalta huolimatta siitä, että se altistuu liialle veden käytölle siivouksessa, onnettomuuksille ja muille päivittäisestä käytöstä johtuville tapahtumille.

Bjelin - Kovetettu kalanruotolattia

Miten kovetettua puulattiaa puhdistetaan ja hoidetaan?

Lattian hoitaminen on tärkeämpää kuin luuletkaan. Hyvin hoidettu lattia on helpompi pitää puhtaana ja hoito pidentää sen elinikää. Huomioi, että mattalakatun lattian hoito on helpompaa kuin kovavahaöljytyn lattian. Lakattu pinta on myös kestävämpi kuin öljytty.

Lattian puhdistaminen

Kovetetun puulattian puhdistaminen on helppoa ja yksinkertaista. Pääasiallinen hoito on imurointi ja tarvittaessa nihkeäpyyhintä mikrokuitumopilla. Jos lattia on kovin likainen, sen voi puhdistaa puulattioille tarkoitetulla saippuattomalla pesuaineella. Bona-puhdistustuotteet sopivat erinomaisesti Bjelinin kovetetuille puulattioille. Vaikka Bjelinin kovetetulla puulattialla on hyvä kosteudenkestävyys, älä käytä siivouksessa märkää moppia, sillä se vaan levittää likaa tasaisemmaksi kerrokseksi.

Kovavahaöljytty lattia tulee öljytä Bjelinin ohjeiden mukaan asennuksen jälkeen. Käsittely tulee toistaa kotitiloissa noin kerran vuodessa. Mattalakattu lattia ei tällaisia käsittelyjä tarvitse. Koko lattiapinnan suuremman hoidon voi mattalakatuille lattioille tehdä lakanraikastajalla.

Jos lattiaan onnistuu saamaan aikaan kolhun, voi sen korjata helposti parkettikitillä ja/tai parketin paikalliseen korjaamiseen tarkoitetulla lakalla.

Tutustu Bjelin-tuotteisiin Showroomeissa

Haluatko nähdä lattian livenä ennen tilaamista? Tutustu Bjelin-lattioihin Netraudan Showroomeissa Tammistossa ja Lempäälän Ideaparkissa. Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua niin lattian kuin muidenkin pintamateriaalien valinnassa. Lisätietoa tuotteista ja apua tuotevalinnoissa saat aina myös Netraudan myyntipalvelusta.

Mallipala helpottaa lattian valinnassa

Jos et pääse käymään Showroomeissamme ja haluat nähdä lattian ennen tilaamista, voit helpottaa oikean lattian valintaa tilaamalla Bjelinin kovetetun puulattian mallipalan. Mallin avulla voit tarkastella materiaalien värisävyjä ja kuvioita kotona.

Bjelin

Netrauta Showroom

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.