Hyytävät hintajatkot voimassa enää:
Kotikuntosali

Kotikuntosali vai pari tehokasta kuntosalilaitetta kotiin?

Haaveiletko tehokkaasta kuntosalitreenistä mukavasti oman kodin rauhassa? Voit jo parilla eri kuntosalilaitteella saada aikaan tuloksekkaan salitreenin pienessäkin kodissa. Jos neliöt antavat myöden, voit saavuttaa lähes ammattitason kuntosalia vastaavan kokonaisuuden ja viedä kotikuntoilun uudelle tasolle.

Mitä laitteita kannattaa hankkia kotikuntosaliin?

Liikuntatavoitteet ja treenaaminen on yleisesti hyvin yksilöllistä. Toiset pitää enemmän aerobisesta liikunnasta, toiset taas voimaharjoittelusta. Suunnitellessasi kotisalia omaan tai perheen yhteiseen käyttöön, pidä tiukasti mielessä tavoitteet ja tarpeet:

 • Mittaa kuinka suuri tila sinulla on käytettävissä kotikuntosalin perustamiseen, ja mieti mitä kaikkea haluat kotisalin pitävän sisällään.
 • Luonnostele mittakaavassa kuinka paljon kuntolaitteet ja eri alueet vievät tilaa, ja miten laitteet voisi sijoitella.
 • Muista kiinnittää huomiota turvallisuuteen, etenkin jos kotikuntosalissa liikuntaa harrastaa myös lapset.
 • Ole rehellinen itsellesi ja hanki vain sellaisia välineitä, joita käytät – muuten heität rahaa hukkaan!
 • Muista jättää tilaa myös kehonhuollolle. Varaa alue, jossa on tarpeeksi tilaa venyttelyyn.
Kotikuntosali

Miksi kotikuntosali?

 • Kuntosalille matkustamiseen ei mene aikaa
 • Kynnys liikkumiseen madaltuu
 • Aina vapaat laitteet
 • Hygieenisyys
 • Ei tarvitse välittää aukioloajoista
 • Mahdollisuus myös minitreeneihin oman aikataulun mukaan

Lämmittelyyn sopii hyvin kuntopyörä, juoksumatto tai crosstrainer, ja jo 10-15 minuutissa saa sopivan alkulämmön päälle. Nämä laitteet mahdollistavat myös tehokkaan aerobisen treenin, joten mieti mikä laite olisi käytössäsi mahdollisimman monipuolinen. Vaihtelua lämmittelyyn saa esim. kahvakuulalla, hulavanteella ja steppilaudalla.

Alkulämmittelyn jälkeen siirrytään painojen ja voimaharjoittelun pariin. Kyykkyhäkki mahdollistaa monipuoliset treenit ja se on vaativalle kotitreenaajalle ehdoton hankinta. Voit myös harkita kattavan kuntokeskuksen sijoittamista kotikuntosalille. Turvalliset laitteet mahdollistavat helposti eri lihasryhmien treenit samalla laitteella.

Kotikuntosali Tunturi SM80 Full Smith
Monipuolisessa Tunturi HG60 -kuntokeskuksessa on ylätalja, alatalja, rintaprässi, jalkaprässi, reisipenkki, korkeussäädettävä ja pehmustettu hauiskääntötuki, sekä yhteensä 70 kg painoja.
Treenaa parvekkeella
Kesällä kuntolaitteet voi sijoittaa vaikka parvekkeelle tai terassille. Ympärivuotisen kotikuntosalin saa helposti lasitetulle terassille ja lisälämpöä antaa terassilämmitin.

Jos tilaa on niukasti, tehokkaan lihaskuntotreenin saa aikaan myös laadukkaalla levytankosarjalla ja vinopenkillä. Vinopenkit ovat helposti liikuteltavia ja muunneltavia. Siitä saa yhdessä levytangon ja käsipainojen kanssa koottua hyvän aloituspakkauksen kotikuntosaliin.

Kehonhuolto on myös osa treenaamista. Lihasten huollolla voidaan ehkäistä kiputiloja ja tehostaa treenistä palautumista. Putkirulla onkin kotisalin kehonhuoltoalueen peruspilareita. Pehmeämmät pilatesrullat ovat lempeämpiä ja hyviä venytyksiin ja keskivartalon rentoutukseen. Kovemmat ja muotoillut putkirullat auttavat paremmin lihaskalvojen rentoutuksessa ja lihasten täsmähieronnassa. Hierontarullan lisäksi kehonhuollossa tarvitaan hyvä jumppamatto. Myös lihashuoltovasara voi olla tarpeen kovan treenin jälkeen.

Vinopenkki
Monipuolinen vinopenkki mahdollistaa monet käsipaino- ja levytankotreenit, mutta myös tehokkaan vatsalihastreenin.
Kehonhuolto
Putkirulla ja jumppamatto on suosituimpia kehonhuoltovälineitä. Gymstick Core Roller -hierontarulla sopii lihasten ja faskioiden hierontaan treenin jälkeen.
Kävelymatto

Edullisesti pieneen tilaan

Haluat kuntoilla kotona, mutta sinulla ei ole erillistä tilaa kuntoiluvälineille:

Vinopenkki

Panosta hieman enemmän

Sinulla on käytettävänä nurkkaus tai pieni huone omaan kotikuntosaliin:

Kotikuntosali

Toteuta unelmiesi kotikuntosali isoon tilaan

Voit tehdä isosta huoneesta tai autotallista kotikuntosalin:

Kotikuntosalin sisustaminen

Viihtyisässä tilassa treenaaminen on mielekästä ja energisoivaa. Jos kuntoilutila on erillinen huone, voi huoletta hieman revitellä ja tehdä kotisalista oman maailmansa. Pienessä ja ahtaassa tilassa vaaleat pinnat tuovat tilan tuntua ja raikkautta, varsinkin ikkunattomassa tilassa. Vaaleuden vastakohdaksi voi valita tehosteseinäksi näyttävän valokuvatapetin tai persoonallisen sisustuspaneelin. Peili tuo myös avaruutta ja on muutekin kuntosalissa hyödyllinen treenausasennon tarkastamiseen. Treenikuminauhat, käsipainot ja muut välineet voi piilottaa sisustukseen sopiviin säilytyskoreihin.

Lattiaksi kannattaa valita kolhuja kestävä materiaali, esimerkiksi laadukas laminaattilattia. Lattian suojaksi ja liukuesteeksi suosittelemme palamattoja. Niiden avulla laitteet pysyvät hyvin paikoillaan. Muista myös valaistus! Muunneltavilla valaisimilla voit vaihtaa esim. värilämpötilaa energisestä rauhallisempaan treenin edetessä. Voit myös kysyä vinkkiä sisustussuunnittelijalta oman kotikuntosalin sisustamiseen!

Pisla-suojamatto
Palamattojen päällä on mukava treenata. Se joustavat, suojaavat lattiaa ja pitävät kuntolaitteet turvallisesti paikallaan. Kumimatot sopivat kuntosalien lisäksi esim. terassille tai autotalliin. Kuva: Pisla-suojamatto.
Kuvatapetti Artgeist Tropical journey
Valitse kotikuntosaliin maisematapetti ja voit juoksumatolla treenatessa kuvitella olevasi lenkillä metsässä tai rannalla. Kuva: Artgeist Tropical journey -valokuvatapetti.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.