Hyytävät hintajatkot voimassa enää:

Laattojen symbolien selitykset

Pakkasenkestävyys, laatan pinnan kulutuksen kestävyys ja laatan liukkaus ovat oleellisia tietoja valittaessa lattialaattaa. Värivaihtelu ja kokoerot eri tuotantoerien välillä ovat luonteenomaisia keraamisille laatoille.

Kaikki laatat heijastavat aina lieviä sävyvaihteluita. On myös tuotteita, joissa sävy vaihtelee yksittäisen kappaleen lievästä vaihtelusta dramaattisiin eroihin väreissä, struktuurissa eli pinnan kuvioinnissa ja muissa yksityiskohdissa. Laattojen teknisiä ominaisuuksia kuvataan niitä vastaavilla symboleilla.

Pakkasenkestävyys

Pakkasenkestävyys

Pakkasenkestävät laatat, eli vedenimukyvyltään alle 1,5% keraamiset laatat, soveltuvat ulkokäyttöön. Symbolilla merkityt laatat on valmistettu siten, ettei vesi pääse laatan huokosiin ja jäätymään aiheuttaen laatan halkeamisen. Ulkolaattoja valittaessa on huomioitava myös pinnan karheus. Emme suosittele kiiltäviä tai sileäpintaisia laattoja ulkotiloihin. Ulkolaatoitus on asennettava oikein, jotta se kestää pakkasta.


Lasitettujen lattialaattojen kulutuskestävyys (PEI)

PEI-arvo kertoo laatan pinnan lasituksen kestävyyden asteikolla 0-5. PEI 0 ei sovellu lattiakäyttöön ollenkaan. Tavallisesti vaaleat värit kestävät kulutusta tummia värejä paremmin.

PEI 1

PEI 1 - Kotikäyttö, käyttö ilman kenkiä, seinään

PEI 2

PEI 2 - Kevyt lattiakäyttö kotona, käyttö sisäkengin, pesuhuone yms. käyttö

PEI 3

PEI 3 - Kaikki kodin lattiapinnat, kevyt lattiakäyttö liiketiloissa

PEI 4

PEI 4 - Liiketilojen keskiraskas lattiakäyttö, kevyt teollisuuden lattiakäyttö, laitoskäyttöön

PEI 5

PEI 5 - Raskas julkinen lattiakäyttö, erittäin kovaan kulutukseen


Liukastumisenestoluokitus (R) - Lattialaatan käyttötarkoitus

Karhea laatta ei ole käytössä niin liukas kuin sileä, mutta laatta on vaikeampi puhdistaa, mitä karheampi sen pinta on. Laattavalintaa tehdessä kannattaakin muistaa, että karhea laatta ei välttämättä ole paras vaihtoehto kaikkiin tiloihin. Lattialaatan liukastumisenestoluokitus määräytyy tilan käyttötarkoituksen mukaan. Kodin tiloissa voi käyttää myös luokittelemattomia laattoja. Lattialaatta saa R-luokituksen riippuen siitä, missä kaltevuusasteessa liukastuminen tapahtuu kengät jalassa.

R9

R9 - Vähän karhea, kuivat tilat, toimistot ja tavanomaiset liiketilat

R10

R10 - Karhea, kylpyhuoneet

R3

R11 - Karhea, terassit, portaat, askelmat ulkotiloissa

R4

R12 - Erittäin karhea, uimahallit, päiväkodit,

R13

R13 - Extra karhea, vaativat tilat, teollisuuslattiat

Laatalle voi olla määritelty lisäksi A, B tai C-luokitus, joka määritetään paljaalla jalalla.

A - Vähän karhea, soveltuu kuiviin tiloihin, joissa kävellään paljain jaloin

B - Karhea, soveltuu märkiin tiloihin, joissa kävellään paljain jaloin

C - Erittäin karhea, soveltuu esim. altaan askelmiin ja kalteviin pintoihin


Kirjavuus

Kirjavuus

V1 Yhdenmukainen: Kaikki laatat on valmistettu käyttäen samaa kuosia. Värivaihtelut ovat minimaalisia. Laattojen valinta voidaan tehdä saman tuotantoerän yhden laatan perusteella. Normaali asennus.

V2 Vähäinen: Vähäisiä eroja yksittäisen laatan värissä. Valinta tulee tehdä saman tuotantoerän useamman kappaleen perusteella. Laatat on lajiteltava asennusvaiheessa halutun laattapinnan aikaansaamiseksi.

V3 Kohtalainen: Yhdessä laatassa esiintyvä väri on viitteellinen toisiin saman tuotantoerän laattoihin verrattaessa. Yksittäisen laatan väri tai sävy voi vaihdella merkittävästi. Esimerkiksi "pieni värialue" yhdessä kappaleessa voi olla pääväri toisessa laatassa. Suosittelemme valintaa tehtäväksi useista kappaleista. Lopullinen laattapinta muodostuu useista vaihtelevan sävyisistä laatoista, jotka on lajiteltava ennen asennusta halutun laattapinnan aikaansaamiseksi.

V4 Dramaattinen: Yksittäiset laatat voivat sisältää äärimmäisyyksiin meneviä vaihteluita ja erittäin laajan skaalan värejä. Yhdessä laatassa voi olla värejä, joita ei toisessa laattakappaleessa ole lainkaan. Koska laatoissa voi olla värivaihteluita, joita ei voi nähdä yhdessä laatassa, on välttämätöntä valita tuote useamman laattakappaleen muodostamasta kokonaisuudesta. Laatat on ehdottomasti lajiteltava ennen asennusta. Lopullinen laattapinta on yksilöllinen ja ainutkertainen.


Rektifioitu

Rektifioitu laatta - Mitallistettu laatta

Rektifioitu laatta on kalibroitu hiomalla hyvin tarkkaan mittaan polton jälkeen, jolloin laatta voidaan yleensä laatoittaa tavanomaista kapeammalla saumalla, esim 2-3 mm. Jos laatan nimellismitta on esim. 30 x 60 cm, rektifioitu valmistusmitta 297 x 597 mm.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.