Hyytävät hintajatkot voimassa enää:
Laattojen valinta kylpyhuoneeseen
Pukkila

Laattojen valinta kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen laattoja valitessa pitää kauniin ja asukkaita miellyttävän ulkonäön lisäksi huomioida laatan kestävyys, helppohoitoisuus sekä käytännöllisyys. Kylpyhuone remontoidaan ja rakennetaan vuosiksi eteenpäin ja materiaalit ovat arvokkaita – tämän vuoksi laattojen valintaan kannattaa käyttää aikaa.

Kylpyhuoneen laattojen valinnoilla voidaan loihtia tilaan toivottu tunnelma – aina ylellisestä spa-osastosta pelkistettyyn tai perinteiseen tyyliin. Laattavalinnassa kannattaa panostaa laatuun, josta Pukkilan laatat tunnetaan erityisen hyvin. Pukkila valikoima koostuu nimenomaan suomalaiseen kotiin sopivista mallistoista ja tyylistä. Sen laatoilla kylpyhuoneesta tulee pitkäikäinen ja tyylikäs kokonaisuus.

Pukkila
Pukkila
Pukkila

Pesuhuoneista halutaan yleensä tehdä ajattomia, mutta materiaaleja valitessa voi myös pyrkiä luomaan väreillä ja muodoilla oman maun mukaista lopputulosta. Usein laattavalinnoissa kannattaa noudattaa kodin muun sisustuksen punaista lankaa. Erilaisia laattoja yhdistämällä voidaan niin ikään luoda persoonallinen tila. Kylpyhuoneen kokonaisuutta miettiessä laattojen lisäksi kalusteet, katto ja valaistus ovat isossa roolissa. Yhdessä näiden tulisi luoda huone, jossa yleensä vietetään aamun ensimmäiset ja illan viimeiset hetket.

Huomioi erityisesti kylpyhuoneen lattialaatan valinnassa:

 • Valitse suihkutilaan helppohoitoinen laatta.
 • Varmista, että laatta ei ole märällä liukas.
 • Huomioi lattiakaivon paikka. Linjalattiakaivo (lattiakaivo on seinän vieressä) mahdollistaa ison laatan käytön lattiassa, kun taas normaali, keskellä tilaa olevan lattiakaivon kanssa pitää käyttää pienempää laattaa, jotta kaadot saadaan tehtyä asianmukaisesti.
 • Varmista saumauksen väri ja sauman leveys. Lattialaatoituksissa kannattaa välttää erityisen vaaleaa saumaa. Sauman leveys määrittyy laatan koon, paksuuden ja toivotun ulkonäön mukaan.
 • Lattialaattaa voi käyttää myös kylpyhuoneen seinässä.

Huomioi erityisesti kylpyhuoneen seinälaatan valinnassa:

 • Seinälaatan (kaakeli) valinnalla on iso merkitys kylpyhuoneen ilmeen kannalta.
 • Jos haluat yhdistää eri laattoja, huomioi, että niiden paksuudessa voi olla eroja.
 • Mieti, minkä kokoiset laatat sopivat huoneen mittoihin. Laattajakoon kannattaa kiinnittää huomiota jo suunnitteluvaiheessa, jotta vältytään nurkkien kapeilta laattasuikaleilta.
 • Kiinnitä huomiota suunnittelussa laattojen ladontaan. Esim. saman laatan pystyladonta tai vaakaladonta muuttaa tilan ilmettä merkittävästi.
 • Seinälaattaa voi käyttää vain kylpyhuoneen seinässä.

Minkä kokoinen laatta kylpyhuoneeseen?

Laattakoon valintaan vaikuttaa ensisijaisesti huoneen koko, mutta pieneen tilaan ei aina kannata valita pientä laattaa ja päinvastoin. Suuri laatta pienessä huoneessa saa aikaa avaruutta ja tila näyttää isommalta, sillä laattasaumojen määrä on maltillinen. Isomman laatan valinnan puolesta puhuu myös puhtaanapidon helppous: vähemmän saumoja eli vähemmän hankalasti puhdistettavia kohtia.

Pukkilan mosaiikkilaatta
Pukkilan Miniworx-sarjan mosaiikkilaatat luovat persoonallista seinäpintaa kylpyhuoneeseen. Kuusikulmaisilla hexagon-laatoilla saadaan aikaan kaunis kennostokuvio.
Pukkilan vihreät laatat kylpyhuoneessa
Yhdistele rohkeasti erilaisia laattakokoja ja muotoja. Kuvassa Pukkilan Urban Atelier -sarjan vihreä 140 x 70 mm Bosque-seinälaatta sekä viuhkan muotoinen Scales Bosgue -laatta.

Mieti miten laatat sopivat kylpyhuoneen lattian ja seinien mittoihin. Isoja laattoja (kuten esim. 120 x 60 cm) käytettäessä kannattaa jo suunnitteluvaiheessa miettiä laattajakoa, jotta nurkkiin ei jää ohuita laattasuikaleita ja yleisilme pysyy hallittuna ja siistinä. Kun yhdistät erilaisia laattoja, huomioi että laatan koko saattaa vaihdella hieman ilmoitetusta koosta ja myös laattojen paksuuksissa on eroja. Laattasarjoissa on usein saatavilla samasta mallistosta useita eri kokoja, jotka sopivat loistavasti yhteen.

Jos kylpyhuoneessa on keskellä perinteinen neliön mallinen lattiakaivo, johon kaadot on suunnattu, pitää lattiaan valita pieni laatta (max. 10 x 10 cm). Linjalattiakaivo taas asennetaan seinän viereen ja se mahdollistaa kaadon vain yhteen suuntaan. Näin lattiassa voidaan käyttää myös isoa laattaa.

Pukkila Blackboard -laattasarja
Näyttävä Pukkila Blackboard -laattasarja kattaa kivikuviolliset laatat eri koossa ja värisävyissä. Kuvassa on yhdistetty sävyjä White ja Anthracite.
Pukkila Lush Calacatta -laatta
Marmorikuvioinen Pukkila Lush Calacatta -laatta sekä Pukkila Natura Punainen -lattialaatta luovat vastakohtien harmoniaa.
Pukkila Manacor
Pitkissä laatoissa suosittu ladontatapa on perinteinen tiililadonta. Näyttävän sininen, tiililadottu Manacor-laatta saa tilan näyttämään leveämmältä.
Pukkila Manacor
Pystyladonta tekee tilasta korkeamman oloisen. Laatan pitkä muoto korostaa mustan ja kiiltävän Pukkila Manacor -laatan ylellisyyttä ja pinnan stuktuuria.
Pukkila Manacor Mint
6,5 x 4 cm Manacor-laatta mahdollistaa erilaiset, persoonalliset ladontatavat. Kuvassa Manacor Mint -laatassa on käytetty kalanruotoladontaa, joka on kehystetty pystyladonnalla.

Muista nämä asiat laattojen valinnassa

 • Huomioi asennushukka ja tilaa laattoja aina hieman enemmän kuin on tarve. Hukkavaran tarve vaihtelee laatan koon mukaan: mitä isompi laatta, sitä enemmän tarvitaan hukkavaraa.
 • Pyri tilamaan riittävä määrä laattoja kerralla, sillä eri laattaerissä saattaa olla pieniä sävyeroja.
 • Aloita suunnittelu ajoissa ja tilaa laatat hyvissä ajoin ennen remontin aloittamista. Vaikka Pukkilan laajassa valikoimassa on paljon tuotteita heti saatavilla, osalla erikoisimmista laatoista saattaa olla pidempi toimitusaika.
 • Ennen asennusta kannattaa tehdä koeladonta, varsinkin jos laatassa on värivaihtelua.
 • Mieti laatan värin lisäksi saumalaastin väri. Tällä on kokonaisuuden kannalta iso merkitys. Sauma voidaan sulauttaa mahdollisimman lähelle laatan väriä tai korostaa esille.
 • Jos haluat sauman korostuvan ja luovan voimakkaan efektin, suosi laatasta selkeäsi poikkeavaa saumaväriä.
 • Huomioi, että hyvin vaaleassa saumassa epäpuhtaudet erottuvat hyvin. Erittäin vaaleissa laatoissa laattaa hieman tummempi sävy voi olla kiitollisempi puhdistettaessa.
 • Pystyladonta tekee tilasta korkeamman oloisen ja vaakaladonta luo rauhallisen tunnelman. Harkitse myös muita ladontamalleja, kuten kalanruotoa tai tiililadontaa.
Pukkila Golden Pure
Rohkeaa ja näyttävää! Golden Pure -sarjan yönmusta Saint Laurent -laatta mahtavassa koossa (60 x 120 cm).
Pukkila
Luonnollista ja lempeää! Pukkilan Deep-sarjan pehmeät sävyt sopivat yhteen puun kanssa ja ovat ajaton valinta.

Minkä värinen laatta kylpyhuoneeseen?

Laattojen värejä suunniteltaessa on hyvä huomioida kodin muu sisustus ja esim. kylpyhuoneen kalustuksen tyyli ja värimaailma. Haluatko kylpyhuoneeseen avaran yleisilmeen vai mieluummin tummaa hämyisyyttä? Luota omaan makuusi ja tee halutessasi myös rohkeita laattavalintoja. Valitsemalla tehosteseinään voimakkaan värisävyn tai muiden seinien väristä selkeästi poikkeavan laatan luot helposti persoonallisen ilmeen kylpyhuoneeseen.

Vaaleat ja valoa heijastavat laatat luovat kylpyhuoneeseen tilan tuntua ja lisäävät valoisuutta. Valitse vaaleita sävyjä, jos luonnon valoa ei ole ollenkaan tai jos valaistukseen ja säädettävyyteen ei voida panostaa. Muista, että vaaleat pinnat saattavat olla haastavia puhtaanapidon kannalta. Suosittu vaihtoehto onkin valita lattiaan seinälaattaa huomattavasti tummempi värisävy. Kokonaisuuteen vaikuttaa myös katon väri.

Pukkila Lush Calacatta -laatta
Pukkilan Deep-sarjan harmailla laatoilla saa aikaan valoisan ja harmonisen kylpyhuoneen. Laatoissa on hillitty terrazzomainen kuviointi.
Pukkila Cosy
Yhdistä eri seinissä Pukkilan Cosy-laattasarjan maanläheisiä sävyjä, white, grey ja basalt. Sarjasta löytyy myös on kaunis muotolaatta.

Tummilla laatoilla voidaan luoda tunnelmallisia ja persoonallisia kylpyhuoneita, ja välttää valkoisen ja vaaleiden laattojen tuomaa kliinisyyttä. Voit valita huoletta tummia laattasävyjä, jos kiinnität samalla huomiota myös kylpyhuoneen riittävään valaistukseen. Mieti miten valo osuu laattaan ja kuinka paljon tilaan pääsee luonnonvaloa. Myös valojen säädettävyydellä on iso merkitys tummissa kylpyhuoneissa: kirkas yleisvalaistus ja hämärämpi tunnelmavalaistus ovat kumpikin toivottuja tilanteen mukaan. Huomioi, että kalkkijäämät näkyvät helpommin erittäin tummissa laatoissa.

Värin lisäksi kannattaa harkita laattojen struktuuria ja kuviointia. Betoni-, kivi- ja marmorijäljitelmälaatat luovat varsinkin isoina pintoina ylellisen lopputuloksen. Rohkea kylpyhuoneremontoija käyttää väreillä leikittelyyn ja tehosteiksi kuviolaattoja, jotka toimivat persoonallisena efektinä jo pienilläkin alueilla.

Pukkila New Zellige
Marmorikuvioiset Golden Pure -sarjan laatat tuovat ylellistä tunnelmaa kotikylppäriin. Kuviossa on aavistus kullan hohtoa.
Pukkila New Zellige
New Zellige -sarjan sävyt vaihtelevat laatan värin sisällä, joten seinästä tulee harmonisen kirjava.
Pukkila Manacor
Mustan Manacor-seinälaatan kiiltävä pinta elää kauniisti kylpytiloissa.
Pukkila Urban Atelier
Pukkilan Urban Atelier -sarjan 48 eri väristä löytyy myös tumman täyteläiset sävyt.

Apua suunnitteluun ja Pukkilan laattamallit Showroomeissa

Pelkän kuvan perusteella laattaa on vaikea valita. Laatan pinta ja oikea väri selviää vasta laattaa tunnusteltaessa kädessä. Voit tutustua Pukkilan tuotevalikoimaan Netraudan Showroomeissa Tammistossa ja Lempäälän Ideaparkissa. Saat myös asiantuntevaa palvelua, kun pohdit kylpyhuoneen tai muiden kodin tilojen laatoitusta. Myyjämme auttavat oikeiden laattojen valinnassa ja halutessasi saat tuotteet myös asennettuna tai vaikka koko kylpyhuoneremontin avaimet käteen!

Netraudan sisustussuunnittelu on apunasi kaikissa kodin remonttihaasteissa. Lisätietoa tuotteista ja apua tuotevalinnoissa saat aina myös Netraudan myyntipalvelusta.

Pukkila

Netrauta Showroom

Asiakkaiden suosikkilaattoja

Katso Pukkilan koko laattavalikoima >

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.