Tilaa joululahjat 15.12. mennessä! Aikaa jäljellä vielä:
Lattiamateriaalin valinta

Valitse sopiva lattia kotiisi

Yksi kodin isoimmista ja tärkeimmistä materiaalivalinnoista on lattia. Eri lattiamateriaalit eroavat toisistaan paljon niin ominaisuuksiensa kuin hinnankin osalta. Haasteena onkin oikean materiaalin valitseminen oikeaan tilaan, jotta lattia olisi ajaton, kestävä ja huoleton kodin arjessa. Tutustu eri lattiamateriaaleihin ja valitse kotiisi sopivat lattiat.

Laminaatti | Parketti | Korkki | Vinyyli | Laatta | Linoleumi | Tekstiililaatta

Lattian valinta helpottuu kun näet materiaalin ja pääset tutustumaan siihen rauhassa. Netraudan Showroomit tarjoavat kattavan valikoiman eri valmistajien lattioita, joihin voit tutustua paikan päällä. Tarvittaessa saat apua oikean materiaalin valintaan myyjiltämme. Voit myös tilata eri lattioista mallipaloja suoraan verkkokaupasta.

Laminaatti

Laminaatti on yksi Suomen suosituimmista lattiamateriaaleista. Se on hyvä valinta hinta-laatusuhteeltaan ja valikoimaa on paljon. Kovana materiaalina se kestää naarmuja, kolhuja ja elämää. Laminaattilattia koostuu erilaisista kerroksista ja runkona toimii MDF- tai HDF-levy. Lattian pintakuvio painetaan joko suoraan runkomateriaaliin tai vaihtoehtoisesti se toteutetaan paperikerrokseen ruonkolevyn päälle. Laminaatin pinta on laminoitu kovaksi ja siihen on ajettu kuvion mukainen struktuuri. Käyttöluokaltaan laminaatit ovat yleensä 31-33. Luokka 31 on tarkoitettu kotitalouksien kevyeen käyttöön, kun taas luokka 33 soveltuu jopa julkisiin tiloihin. Käyttöluokka 32 on loistava valinta esim. lemmikkikoteihin, jossa kaivataan hyvää kestävyyttä.

+ edullinen
+ kestää kulutusta ja iskua
+ helppo puhdistaa ja nopea asentaa

- pinnan rikkoutuessa ei voi korjata
- ei ole aito materiaali
- voi kopista ja olla liukas
- tuntuu helposti kylmältä ilman lattialämmitystä

Parketti

Aidosta puusta valmistettu parketti on aikaa kestävä, lämmin ja kaunis lattiamateriaali. Se tuntuu hyvältä ja luonnolliselta jalan alla, ja oikein hoidettuna se on erittäin kestävä. Erilaisilla pintakäsittelyillä parketista on moneksi. Harjatussa pinnassa puun syyt saadaan esille ja ne tuntuvat myös paljaalla jalalla, kun taas sileäksi hiottu ja lakattu puupinta muuttaa parketin ilmettä merkittävästi jopa moderniin suuntaan. Vaikka parketissa naarmut ja kolhut näkyvät helposti on se myös mahdollista hioa ja lakata uudelleen. Yhdestä lankusta valmistettu, yksisauvainen parketti on usein kalliimpaa kuin kaksi- tai kolmesauvainen. Hintaan vaikuttaa myös puumateriaali, paksuus, viimeistelyn laatu ja pintakäsittely.

+ aito luonnonmateriaali 
+ voidaan hioa ja pintakäsitellä 
+ ajaton, kaunis, ekologinen 
+ pintakäsittelyllä saavutetaan erilaisia ilmeitä 
+ saatavilla myös mielenkiintoisia kuviointeja (esim. kalanruoto)

- pintaan voi tulla herkästi kolhuja ja naarmuja 
- ei pidä kosteudesta 
- laadukas parketti on kallis

Korkkilattia

Kun kotiin kaivataan pehmeää, egologista ja lämmintä lattiamateriaalia korkkilattia on oikea valinta. Sen miellyttävä askeltuntuma ja lämpöä eristävät ominaisuudet tekevät siitä sopivan tilaan kuin tilaan. Laadukas korkkilattia kestää hyvin naarmuuntumista ja kosteutta, ja on erinomainen lattiamateriaali esim. keittiöön, jossa oleskellaan paljon jalkojen päällä. Pehmeä ja iskuja vaimentava lattiamateriaali on hyväksi selälle ja nivelille. Korkkilattia vaimentaa tehokkaasti myös ääniä ja luo tilaan hyvän akustisen ilmapiirin. Useimmat korkkilattiat on helppo asentaa lukkoponttiasennuksen ansiosta.

+ aito, lämmin, hiljainen ja ääntä eristävä 
+ hyvä lapsille ja lemmikeille 
+ sopii allergikoille ja astmaatikoille, sillä se ei kerää pölyä eikä likaa 
+ helppo ja nopea asentaa 
+ iskunvaimennus vähentää nivelten rasitusta

- hinnaltaan melko kallis 
- osa korkkilattioiden pinnoista herkemmin naarmuuntuvia 
- vaha- ja öljypintaiset korkit vaativat hoitoa ja huoltoa

Vinyylilattia / Vinyylikorkit

Edullinen ja kestävä vinyylilattia sopii lähes kaikkiin kodin tiloihin. Se on erityisen hyvä valinta eteiseen ja keittiöön, jossa lattian pitää olla helposti puhdistettavissa ja kovan kulutuksen kestävää. Vinyylilattioissa on valittavissa valtava määrä erilaisia kuoseja, aina lankkuparketin näköisestä kivi- tai laattakuvioon. Edullisen hinnan ansiosta vinyyli on oiva valinta myös laajoille lattiapinta-aloille. Vinyylikorkkilattioissa päälimmäinen kerros on vinyyliä ja pohjakerros korkkia, mikä tekee materiaalista kestävän, mutta myös pehmeän.

+ hyvin kulutusta kestävä pinta
+ ei naarmuunnu eikä rikkoonnu
+ helppo asentaa
+ saatavana vinyylimalleja, jotka ovat hyvin parkettimaisia
+ vinyylikorkit varsinkin hyvin pehmeitä ja akustisia
+ vinyylikorkin alle ei tarvitse erikseen alusmateriaalia

- huonekaluista saattaa jäädä painaumia
- ei ole aito materiaali

Lattialaatta

Lattialaatta on perinteinen ja kestävä valinta. Laattojen erittäin laaja valikoima mahdollistaa erilaisten tyylien toteuttamisen ja halutessaan kodin sisustuksen voi rakentaa näyttävien lattialaattojen varaan. Laattalattia on tyylikkäästi yhdistettävissä myös muiden lattiamateriaalien, kuten parketin ja laminaatin kanssa. Laatta kestää kostetutta ja lämpötilan vaihteluja täysin, ja toimii erityisen hyvin lattialämmityksen kanssa. Lattialaatan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota laatan tuntumaan, jotta lattia ei ole liian liukas. Lattialaattaa voi asentaa myös seinään, mutta seinälaatta ei sovellu lattiaan.

+ kestää kulutusta ja kosteutta 
+ useita ulkonäkövaihtoehtoja ja soveltuu kaikkiin sisustustyyleihin 
+ helppohoitoinen 
+ hyvä lattialämmityksen kanssa

- jotkut laatat liukaspintaisia
- työläs asentaa / ammattilaisen asennettava 
- kova materiaali

Forbo
Forbo Marmoleum Click Rosemary Green -linoleumilaatta

Linoleumilattia (linoli)

Linoleumilattiat valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista, kuten korkista, puusta ja pellavasta. Materiaalina se on egologisuuden lisäksi erittäin kestävä ja sopii kovaankin kulutukseen, kuten toimistoihin. Linoleumilaatat asennetaan vaivattomasti lukkopontiin tai liimaamalla. Erivärisiä laattoja voidaan yhdistää muodostaen persoonallisia kuvioita. Värejä ja kuvioita on saatavilla paljon.

+ luonnontuote
+ kestävä ja pitkäikäinen
+ käytetään paljon julkitiloissa
+ mahdollistaa sävylattiat ja persoonalliset ratkaisut

- ei kestä suurta kosteutta
- hieman kylmä ja kolkko kotiin

Tekstiililaatta

Tekstiililaatat ovat nopea ja helppo tapa uudistaa huoneen lattiapinta-ala. Ne kiinnitetään tarraliimalla, joskin pieniin tai kevyellä käytöllä oleviin huoneisiin voidaan laatat myös irtoasentaa. Mallikohtaisesti asennus voidaan tehdä myös tarralla tai teipillä. Tekstiili on miellyttävä, lämmin ja pehmeä jalan alla. Lisäksi se vaimentaa ääntä ja kaikua tehokkaasti.

+ akustoiva ja kodikas
+ miellyttävä jalan alla
+ sitoo tehokkaasti huonepölyä
+ helppo asentaa ja jälkeenpäin voi vaihtaa vaikka yhden laatan
+ laadukkaalla matolla tasokas ilme
+ useita asennustapoja

- muita materiaaleja haastavampi pitää puhtaana ja siistinä
- tahrat poistettava tuoreeltaan
- pesuun tarvitaan painehuuhtelukone

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.