
Ribsit Offset-smokerilla
Kylkiluiden välissä sijaitsee ehkä paras ja maukkain osa possua. Tämän perinteikkään osan possua kun savustaa hikkorilla ja omenapuulla saadaan maistuva kokonaisuus.
Ainekset
4 annosta
- Käytä kaupasta ostettua valmista sekoitusta
- Tai valmista oma Cajun Rub -ohjeen mukaan
Cajun-mauste
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl soijaa
- 2 rkl sweet chili saucea
- 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 0.5 dl fariinisokeria
- 2 dl Sweet Baby Ray's Original BBQ-kastiketta
- 0.25 dl Jack Daniel’s viski tai jaloviinaa
- 0.75 dl Coca Colaa
- 1 tl suolaa
BBQ -kastike
- 2 kg porsaan kylkeä
- hikkoripuun paloja
- omenapuun paloja
Ribsit
Valmistusohje
Poista kalvot ribsien alapuolelta. Hiero cajunmausteseos molemmin puolin ribsejä ja anna kuivamarinoitua vähintään 30 min, mutta mieluimmin yön ylitse jääkaapissa.
Valmistele Offset smoker 120 asteeseen. Laita ribsit alatasolle ja savusta noin 4 h kunnes liha tuntuu murealta. Voitele BBQ-kastiketta ribseille tunnin välein.
Tarjoile sellaisenaan tai coleslawn kanssa. Voit myös halutessasi lisätä BBQ-kastiketta ribsien päälle.