Pakkanen puri hinnoista JOPA PUOLET POIS! Hyytävät hinnat voimassa enää:
Ratkaisut saunan valaistukseen

Ratkaisut saunan valaistukseen

Harkiten suunniteltu valaistus tekee unelmien saunasta vielä upeamman. Saunan valaistusta suunniteltaessa kannattaa miettiä millaista tunnelmaa saunaan halutaan: kenties hämärää savusaunatunnelmaa, modernia epäsuoraa vaakavaloa tai saunasisustuksen korostamista.

Valaistuksessahan on kyse paljon muustakin kuin pelkästään tilan varustamisesta erilaisilla valonlähteillä. Valo korostaa yksityiskohtia ja sillä voidaan luoda elämyksiä, varjoja ja heijastuksia - valo tekee tilan.

Saunan valaistuksella voidaan korostaa lauteiden muotoja ja tuoda esiin jokin erikoinen yksityiskohta kuten valaistu löylyvesiastia, tyylikäs kiviseinä tai näyttävä kiuas. Uudiskohteissa saunavalaistus kannattaa huomioida heti suunnittelun alussa, jotta vaadittavat sähkövedot ja laitteistot asennetaan optimaalisiin paikkoihin. Tunnelman lisäksi kannattaa huomioida turvallisuus ja käytännöllisyys. Hämärä sauna voi olla tyylikäs, mutta lauteille nousemiseen on syytä olla tarpeeksi valoa - etenkin jos sauna on paljon lasten tai senioreiden käytössä. Kannattaa miettiä myös onko siivousvalo tarpeellinen.

Cariitti
Kotimaisella Cariitilla on vuosikymmenten kokemus valaisinvalmistuksesta ja valikoimista löytyy monipuolinen kattaus tuotteita saunan valaistukseen.
Saunan valaistusratkaisut
Yhdistämällä erilaisia valaisimia ja sijoittamalla valot ajatuksella saadaan aikaan toivottua korostusta ja samalla viihtyvyyttä löylytilaan.

Monipuoliset saunan kuituvalosarjat

Valokuituvalaistus on jo pitkään ollut saunavalaistuksessa yleisin valaistustapa. Valokuitujen käyttömahdollisuudet saunatilojen valaisemiseksi ovat lähes rajattomat. Kuituvalaisimet on suunniteltu kestämään saunahuoneen korkeita lämpötiloja ja ovat sijoiteltavissa niin seinään, kattoon kuin lauteisiinkin. Kuidut saavat valonsa LED-projektorista, joka sijoitetaan lauteiden alle tai viereiseen kuivaan tilaan riippuen projektorin IP-luokituksesta. Tuotteiden tiedoissa kerrotaan niin projektorin kuin kuitujenkin IP-luokka, sekä voiko projektorin sijoittaa saunatilaan. LED-projektorit vievät vain vähän sähköä ja ovat erittäin pitkäikäisiä. Valokuituvalaistuksen jälkiasennus on myös mahdollista. Se käy kätevästi mm. lauteisiin ja selkänojiin upottamalla, jolloin ei tarvitse välttämättä purkaa paneeliseinää.

Kuituvalosettien hinta muodostuu sen perusteella onko kyseessä kostean vai kuivan tilan projektori sekä setissä olevien kuitujen määrästä, pituudesta ja paksuudesta. Mitä paksumpi kuitu on, sitä voimakkaampi valo. Huomioi, että lasikuituja ei saa katkaista. Jos jokin kuitu on liian pitkä tai jätetään käyttämättä, se kieputetaan lauteen tai paneelin taakse lenkille ja piiloon.

Kuituvalosarjat saunaan
Valokuitujen käyttömahdollisuuksia on rajattomasti - kannattaa käyttää mielikuvistusta!
Kuituvalosarjat saunaan
Muista valaista kulkureitit saunassa - turvallista ja tyylikästä valaistusta.

Saunan LED-valot

Kuituvalojen lisäksi saunan valaistuksessa voi hyödyntää myös perinteisempää LED-valaistusta yksittäisiä LED-lamppuja hyödyntäen. Valaisimia myydään setteinä sekä yksittäisinä spotteina, joilla voi usein laajentaa settien valaisinmäärää. Saunaan myytävät tuotteet soveltuvat usein myös kylpyhuoneeseen ja ulos. LED-valaistus on hyvä valinta esim. lauteiden alle epäsuoraksi valonlähteeksi. Osassa tuotteita kaapelit ovat teflonpinnoitetut ja kestävät jopa 150 asteen lämpötilan. Näin ollen valot voidaan asentaa saunassa vapaasti myös yli metrin korkeudelle (esim. kattoon), jossa lämpötila nousee merkittävästi alatasoa korkeammaksi. Ennen tilausta kannattaa valaisimen tiedoista tarkistaa lämmönkestävyys, asennusrajoitukset sekä asennusetäisyys kiukaaseen ja huomioida tämä valaistusta suunnitellessa ja asennuksessa.

Perinteiset seinävalaisimet saunaan

Lauteiden alle asennettava perinteinen saunavalaisin on edelleen hyvin suosittu ja edullinen tapa valaista sauna. Lauteiden alta valo kajastaa tunnelmallisesti ja sopivalla kirkkaudella tuoden mielenkiintoisia varjoja tilaan. Usein seinävalaisin sijoitetaan myös lauteiden alareunaan, portaiden yhteyteen. Saunan seinävalaisin toimii sopivasti sijoitettuna myös hyvänä siivousvalona. Saunavaloissa olevan puisen häikäisysuojan voi käsitellä seinän tai lauteisiin sopivalla saunasuojalla.

LED-valot saunaan
Valaistuksella saat pieneenkin saunaan aikaiseksi upeita efektejä ja lasiseinän läpi myös kylpyhuoneeseen.
Perinteinen saunavalaisin
Edullinen ja helppo tapa valaista sauna - perinteisen saunavalaisimen voi käsitellä mieluisella saunasuojalla.

Valaisinkalusteet

Erilaisilla valaisinkalusteilla voit luoda ripauksen luksusta ja spa-tunnelmaa löylyhuoneeseen. Valaistut kiulut ja löylymittarit ovat erinomainen lisämauste saunavalaistukseen ja varsinkin uudiskohteissa sekä täydellisissä saunaremonteissa helppo toteuttaa. Valaisinkaluste voi vaatia oman kuidun, jolloin kaluste tulee osaksi saunan muuta kuituvalaistusta. Osassa valoelementtejä on oma valonlähde ja muuntaja.

Kiukaan korostaminen valaistuksella

Kiukaan valaistukseen on osassa kuituvalosarjoja oma kiuaskuitu joka on suunniteltu kestämään erittäin korkeita lämpötiloja saunan katossa. Lisäksi osaan kiukaista on saatavilla valaistu suojakaide tai upotuskaulus, jotka tuovat kiukaan uudella tavalla esille löylyhuoneessa. Varsinkin näyttävät pilarikiukaat valaistuna tuovat aivan uuden ulottuvuuden saunomiseen - kivet korostuvat ja valo luo dramaattisia varjoja kivien sekaan. Valaistu suojakaide tai integrointikalus tuovat myös lisäturvaa, kun suojan lisäksi kiuas on aina myös näkyvästi esillä.

Cariitti-valaisinkalusteet
Cariitin valaisinkalusteiden valikoimasta löytyy upeita valaistuja löylymittareita ja kiuluja.
Harvia Cilindro
Harvian Cilindro-sähkökiuas tulee upeasti esille valaistun integrointikauluksen ansiosta.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.