Pakkanen puri hinnoista JOPA PUOLET POIS! Hyytävät hinnat voimassa enää:

Ilmankostuttimet

Ilmankostuttimella hoidetaan huoneilman kosteutusta. Suomessa talviaikaan on erityisen kuiva sisäilma ja ilmankostutin helpottaa siitä aiheutuvia oireita. Valikoimastamme löydät höyrystävät, ultraäänellä toimivat sekä haihduttavat ilmankostuttimet ja monitoimilaitteet, jotka toimivat myös ilmanpuhdistimina.

  • 1

1-38 / 38

38 tuotetta

  • 1

1-38 / 38

38 tuotetta

Ilmankostuttimet

Miksi kannattaisi hankkia ilmankostutin?

Ilmankostuttajalla voidaan parantaa yksittäisen huoneen, kuten esimerkiksi makuuhuoneen sisäilmaa. Koko asuinhuoneisto voidaan kattaa useammalla kuhunkin tilaan sopivalla ilmankostuttimella. Suomessa talviaikana sisäilma on huomattavasti kuivempaa muihin vuodenaikoihin nähden ja se saattaa aiheuttaa oireilua esimerkiksi ylähengitysteiden tulehduksina, iho-oireina, limakalvojen ja silmien kuivumisena. Liian kuivasta sisäilmasta saattaa olla haittaa asunnon materiaaleille. Esimerkiksi parketin kunto voi kärsiä, täyspuiset huonekalut saattavat halkeilla ja pöly leijuu ilmassa. Sopivana sisäilman kosteutena pidetään noin 25-40 % ja lämmityskaudella sisäilmankosteus saattaa laskea jopa alle 20 %. Sisäilman kosteuden nostaminen riittävälle tasolle on energiatehokasta, sillä liian kuiva sisäilma tuntuu kylmemmältä ja ehkäpä lämmitystehoa ei tarvitsekaan huoneistoon lisätä.

Miten ilmankostutin toimii ja millaisia ominaisuuksia niissä on?

Valikoimassamme on toiminnaltaan erilaisia ilmankostuttimia. Höyrystävä ilmankostutin kuumentaa veden kuumaksi vesihöyryksi, jolloin suurin osa veden mahdollisista mikrobeista tuhoutuu. Ultraääni ilmankostutin tuottaa värisevälle kalvolle pieniä vesipisaroita ja haihduttaa tuulettimen avulla viileää, lapsia ja lemmikkejä ajatellen turvallista, sumua kostuttamaan sisäilmaa. Haihduttava kostutin lisää kosteutta huoneilmaan haihduttamalla vettä suodattimien läpi. Evaporaattoritekniikalla toimiva ilmankosteuttaja on tehokas, vähän virtaa kuluttava ja hiljainen. Mallikohtaisissa ominaisuuksissa on esimerkiksi höyryn määrän ja suunnan säätö, viileän tai kuuman höyryn tuottaminen, kosteusmittari, automaattinen kosteudenhallinta sekä automaattinen virran katkaisu vesisäiliön tyhjentyessä. Ilmankostuttajan toimintaperiaatteesta riippuen veden puhdistus voi tapahtua UV-puhdistuksella, keraamisella suodattimella tai ionisoinnin avulla. Moderneimmissa malleissa on paljon muitakin käteviä ominaisuuksia, kuten ajastus ja yötila. Jotkin valikoimamme ilmankostuttajat ovat monitoimilaitteita ja toimivat myös ilmanpuhdistimina. Ilmanpuhdistin poistaa tehokkaasti esimerkiksi huoneilmassa leijuvaa siitepölyä.

Miten ilmankostutin sijoitetaan ja puhdistetaan?

Ilmankostutin tulisi sijoittaa huoneessa siten, että kosteudella on esteetön mahdollisuus levitä tasaisesti huoneilmaan. Höyryä tuottavan ilmankostuttimen sijoittamisessa pitää huomioida riittävä etäisyys esimerkiksi huonekaluihin, lattiaan ja elektroniikkaan, jotta höyry ei laskeutuessaan aiheuta kosteusvauriota. Koneellinen ilmanvaihto tai tilan normaalia suurempi huonekorkeus pienentävät ilmankostuttajan valmistajan ilmoittamaa kosteutuskapasiteettia. Ilmankosteuden seuraaminen on tärkeää, koska liiallinen kosteus ei ole hyvästä terveydelle eikä rakenteille. Laitekohtaisesti kostuttajassa itsessään voi olla sisäänrakennettu kosteusmittari. Tarpeen mukaan on hyvä hankkia erillinen kosteusmittari optimaalisen ilmankosteuden saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Ilmankostuttajaan saattaa kertyä kalkkia. Kalkinpoisto tulee suorittaa valmistajan laitekohtaisilla ohjeilla. Vesisäiliön veden vaihtamisesta tulee huolehtia säännöllisesti, jotta se ei kerää bakteerikasvustoa. Jos ilmankostutin on käyttämättömänä, tulee vesisäiliö tyhjentää, kuivata ja huolehtia ilman kierrosta laitteen sisäosiin, jotta home ei pääse kosteudessa itämään.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.