Ultraääni-ilmankostutin Wilfa HUE-6B, musta

5 vuoden takuu
Tuotenumero:
WILFA601202
159,00  109,90  Säästät: 49,10 
kpl
Toimitusaika: n. 2-5 arkipäivää
Toimitustapa: Nouto Postista (Posti.fi)
Toimituskustannukset: 6,90 €
★★★★★★★★★★
4.2
84% suosittelee
Käytön helppous 4.3
Ominaisuudet 4.3
Vastinetta rahoille 4.3
Tuotteen laatu 4.3

Wilfa HUE-6B on monipuolinen ilmankostutin joka on ihanteellinen makuuhuoneessa mutta pystyy tuottamaan kosteutta jopa 100m2 tiloihin. Tällöin on toki huomioitava se että mitä sokkeloisempi tila, sitä haastavampi se laitteelle on. Tämän ilmankostuttimen nerokkuus piilee sen sisäänrakennetussa hygrostaatissa. Voit säätää haluamasi kosteusprosentin ja laite ylläpitää sen. Huomioithan että sensorit ovat laitteessa itsessään joten parhaan mahdollisen tarkkuuden saamiseksi esimerkiksi useamman metriin päähän laitteesta, suosittelemme lisäksi erillisen kosteusmittarin hankkimista. Voit toki käyttää laitetta manuaalisestikin ja tätä käyttöä varten siinä on valittavissa kolme eri höyryn ulostulomäärää, kosteusprosentti toki näytetään laitteen näytöllä tällöinkin. Voit myös valita tuottaako laite viileää vai lämmintä höyryä.

Ionisointitoiminto auttaa pitämään sisäilmaa puhtaampana. Kytkettynä päälle, laite vapauttaa höyryn mukana ilmaan negatiivisia ioneita jotka auttavat laskemaan huoneilmassa leijuvia pölyhiukkasia lattian tasolle taaten näin hieman puhtaamman hengitysilman. Huomioithan kuitenkin että ilmankostutin ei ole ilmanpuhdistin.

Miksi sitten tarvitsemme ilmankostutinta? Sopiva sisäilman kosteus on tärkeää sekä terveyden, viihtyvyyden että ympäristön kannalta. Kuiva ilma saa parketin narisemaaan ja puiset huonekalut halkeilemaan. Varsinkin lämmityskaudella kannattaa seurata sisäilman kosteustasapainoa. Oikea kosteustasapaino tekee hyvää terveydellesi sekä edesauttaa talvella helposti kuivuvan ihon ja kynsien hyvinvointia. Ilman kuivuus myös vaikuttaa siihen, miten koet lämpötilan. Kuiva sisäilma saa huoneilman tuntumaan kylmemmältä- on helpompaa ja energiatehokkaampaa nostaa ilmankosteutta sen sijaan, että lämmittää lisää. Liian alhainen ilmankosteus kuivattaa ihoa ja limakalvoja ja tuntuu paitsi epämiellyttävältä, myös vaikeuttaa hengitysteiden limakalvojen toimintaa. Kuivat limakalvot ovat alttiimpia bakteerien ja virusten lisääntymiselle hengitysteissä. Kuiva ilma aiheuttaa helposti allergikoille hengitysvaikeuksia. Liian kuiva sisäilma vaikuttaa myös asumisviihtyvyyteen ja asunnon materiaaleihin: parketti kärsii, puiset huonekalut halkeilevat, tapetit irtoilevat, viherkasvit kärsivät ja pöly leijuu ilmassa. Huomioithan että ilmankostutinta ei suositella sijoitettavaksi lattialle vaan vähintään 80cm korkeuteen. Tällä vältetään höyrylaskeuman mahdollisesti aiheuttavat kosteusvauriot lattiapinnalle.

Tuotetiedot:

 • Tuotemerkki: Wilfa
 • Vesisäiliön tilavuus: 6 litraa
 • Täydellä säiliöllä maksimitoiminta-aika jopa 18 tuntia
 • Laitteessa on myös ajastin, jonka avulla voit asettaa sen sammumaan tietyn ajan kuluttua
 • Takuu: 5 vuotta

Pakkauksen mitat ja paino:

 • Pakkauksen leveys (mm): 340,00
 • Pakkauksen korkeus (mm): 370,00
 • Pakkauksen syvyys (mm): 240,00
 • Rahtipaino (kg): 3,30
★★★★★★★★★★
4.2
84% suosittelee
Käytön helppous 4.3
Ominaisuudet 4.3
Vastinetta rahoille 4.3
Tuotteen laatu 4.3

Arvostelut

Yhteensä 13 kysymystä
Sort by: Uusimmat
 • Uusimmat
 • Hyödyllisin
 • Arvosana korkeimmasta alhaisimpaan
 • Arvosana alhaisimmasta korkeimpaan
 1. ★★★★★★★★★★
  kosteuden tuotto sopiva meille
  ★★★★★★★★★★
  asunnon kosteus on kohdillaaEi mahdollista kuvien lähetykseen
  Oliko arvostelu hyödyllinen?
 2. ★★★★★★★★★★
  hyvin toiminut
  ★★★★★★★★★★
  ostin toisen samanlaisen avopuolisolle, ja tämäkin toimii loistavasti
  Oliko arvostelu hyödyllinen?
 3. ★★★★★★★★★★
  Hiljainen puurtaja
  ★★★★★★★★★★
  Hyvä ja kohtuu hiljainen laite. Ajastin aivan ehdoton.
  Oliko arvostelu hyödyllinen?
 4. ★★★★★★★★★★
  Hyvä ilmankostutin
  ★★★★★★★★★★
  Laitoimme makuuhuoneeseen, tykätään! Ainoa miinus äänekkyydestä mutta siihenkin tottuu, hyvä ostos!
  Oliko arvostelu hyödyllinen?
 5. ★★★★★★★★★★
  Tehokas laite
  ★★★★★★★★★★
  Muuten hiljainen mutta pitää välillä pientä kurlutusta, kun vesi siirtyy säiliöstä laiteeseen.
  Oliko arvostelu hyödyllinen?
 6. ★★★★★★★★★★
  Hyvä tuote
  ★★★★★★★★★★
  Helppo käyttöinen. Ei saavuta aina asetettua kosteusarvoa.
  Oliko arvostelu hyödyllinen?
 7. ★★★★★★★★★★
  Positiivisesti yllättynyt
  ★★★★★★★★★★
  Wilfa-ilmankostutin käytössä nyt toista talvea ja enpä voisi olla tyytyväisempi ostokseen. Jos haluat että huoneiston kosteus % on 50 tai 60, laite pystyy siihen. Se onnistuu viileällä höyryllä lämpötilan ulkona ollessa lähellä nollaa, pakkasen kiristyessä on käytettävä kuumaa höyryä jolloin 6 litran vesisäiliö tyhjenee 1-3 päivässä. Perussääntö on: mitä enemmän pakkasta, sitä enemmän laite kuluttaa vettä. Tosi hiljainen käyntiääni, ei sitä oikeastaan edes kuule, satunnaiset kuplimiset kuulee oikeastaan paremmin. Meillä laite on asetettu olohuoneen ja makuuhuoneen väliseen tilaan jotta koko kerrostaloasunto pysyisi halutussa kosteusprosentissa. Ja kyllähän laite siihen pystyy. Kannattaa puhdistaa laite joka kerta kun täytät vesisäiliön. Muuten kalkkijäämiä alkaa pikkuhiljaa ilmestyä säiliön alla olevaan tilaan jo joka on veden peitossa koko ajan, paitsi tietenkin silloin kun tankki täytetään. Sieltä löytyy semmoinen harja jolla on hyvä rapsutella ahtaimmat paikat. Talvisin pidämme kosteusprosentin 50-60 välillä koska silloin 22-23 lämpöastetta tuntuu paljon lämpimämmältä ja muutenkin huoneilma tuntuu paljon mukavammalta. Todellakin suosittelen! Meille ollut hyödyllinen loistohankinta.
  Oliko arvostelu hyödyllinen?
 8. ★★★★★★★★★★
  Tekee tehtävänsä.
  ★★★★★★★★★★
  Ei ole aikaisempaa kokemusta ilmankostuttimista eli en voi vertailla. Laite kostuttaa hyvin. Se on sijoitettu kasvien keskelle kukkapöydälle. Yllä amppeleita. Kasvit koko ajan kevyesti kosteita. Pöytä ei lainehdi. Laite ilmoittaa selkeästi kun vesi loppu. Minusta helppo täyttää vaikka säiliö pitää irroittaa ja kääntää ympäri. Säiliö on todella iso eli ei tarvitse koko ajan täytellä. Yleensä täytän sen aina aamulla kun laitan päälle. Iltapäivällä sammutan laitteen. Koko kaksion ilmankosteus noussut vaikka hieman sokkeloinen. Mikä on hyvä koska aikaisemmin ritisevän kuivaa.
  Oliko arvostelu hyödyllinen?

Näitä arvosteluja hallitsee Bazaarvoice, ja ne vastaavat Bazaarvoicen Authenticity Policy -aitouskäytäntöä, jota tukevat petostentorjuntatekniikka ja ihmisten tekemät analyysit.
Lisätietoja osoitteessa http://www.bazaarvoice.com/fi/trustmark/

Kysymykset

Yhteensä 5 kysymystä
Sort by: Uusimmat kysymykset
 • Uusimmat kysymykset
 • Uusimmat vastaukset
 • Eniten vastauksia
 • Avoimet kysymykset
 • Hyödyllisimmät vastaukset
 1. 1vastaus
  Ihmetellenkös · 25.11.2022
  Hei! Saako laitteeseen lisättyä eteeristä öljyä? Tietoa ei löydy mistään.
  1. Wilfa support · 28.11.2022
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   Hei, mallissa HUE-6B ei valitettavasti ole mahdollisuutta käyttää erillisiä tuoksuja, mutta lähes kaikissa muissa Wilfa ilmankostuttimissa tämä mahdollisuus on. Esimerkiksi mallit HU-430CW ja HU-400BC omaavat tämän mahdollisuuden. Huomiokaa, että laitteiden mukana ei toimiteta erillisiä tuoksuja vaan ne tulee hankkia erikseen.
 2. 1vastaus
  Mitkä ulkomitat · 3.10.2021
  Laitteen ulkomittoja en löydä mistään, vain ilm. lähetyspaketin mitatlöytyy. 
  1. Wilfa support · 5.10.2021
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   Hei, laitteen ulkomitat ovat L: 19cm K: 33,5cm S: 38,7cm.
 3. 1vastaus
  Ihmettelevä Rp · 2.4.2020
  Olen asettanut kostuttimen 45 %. Laite sammuu kun asetettu kosteus saavutetaan. Luku kuitenkin nousi itsestään lukemaan 65 % ja jatkaa nousua. Rinnalla on hiuskost.mittari jonka lukema laskee, nyt se on 34 %. Onko laitteen kost.anturi rikki?
  1. Wilfa support · 6.4.2020
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   Hei! Voisitteko olla yhteydessä Wilfan Suomen asiakaspalveluun jossa asia voidaan selvittää. Joko sähköpostitse osoitteeseen contact@wilfa.fi tai puhelimitse 09-6803480. Kiitos.
 4. 4vastausta
  Mayan · 4.1.2020
  Mitä suodattimia pitää vaihtaa määräajoin? Kuinka usein? Niiden hinta ja saatavuus?
  1. Wilfa support · 13.1.2020
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   HUE-6B malliimme ei tarvitse vaihtaa säännöllisesti mitään suodattimia. Markkinoilta on mahdollista löytää erillinen kalkkisuodatin joka kiinnitetään vesisäiliön korkkiin kiertämällä. Tämän suodattimen tehtävä on poistaa vesihöyryn mukana ilmaan mahdollisesti jäävää kalkkilaskeumaa mutta Suomen olosuhteissa, jossa hanavesi on pääsääntöisesti melko pehmeää, ei ko. suodatin ole välttämätön. Mikäli kuitenkin tuntuu että laite jättää jälkeensä kodin pinnoille vaaleaa "kalkkiharsoa", voi tämän patruunan hankinta sitä estää. Wilfa ei valitettavasti itse ko. suodatinta valmista mutta kolmannen osapuolen suodattimia voi yrittää löytää esim. huoltoliikkeistä.
  2. Mari_89 · 7.1.2020
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   Wolf-ilmankosteutin ei käytä vaihdettavia suodattimia. Oikeastaan ainoa asia josta tulee pitää säännöllisesti huolta on laitteen pitäminen puhtaana. Eli kun lisätään vettä, samalla myös kannattaa puhdistaa laitteen rungon ja vesisäiliön välinen tila (joka on altistettuna vedelle koko ajan), tätä tarkoitusta varten laitteen mukana toimitetaan puhdistusharja asenettuna vesisäiliön alle, on tärkeää pitää laite puhtaana mm.verkkojohtoveden kalkkijäämistä jne. Olen itse ollut tyytyväinen hankintaan. Hiljainen ja luotettava. Ja tekee sen minkä lupaa. Jos asetat huoneelle tavoitteeksi 50% kosteuden, laite pystyy siihen. Tosin mitä kovemmat pakkaset sitä runsaampi vedenkulutus.
  3. VeliPuhveli · 6.1.2020
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   Tuotteessa ei ole mitään vaihdettavia suodattimia. Kalkinpoisto hoituu tarvittaessa esim. kahvi- ja vedenkeittimiin soveltuvalla kalkinpoistoaineella liottamalla.
  4. ZXot1945 · 5.1.2020
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   Laitteessa ei ole suodattimia. Jatkuvassa käytössä joihinkin pintoihin kertyy kalkkia, joka puhdistetaan parin viikon välein helposti vedellä, mihin on lisätty etikkaa.
 5. 4vastausta
  Teemu88 · 25.3.2019
  Hei! Onko tuotteeseen olemassa puhdistusainetta,mikä on tuotteen käyttöikä, ja paljonko desibelejä se tuottaa? Terkuin Teemu
  1. Wilfa support · 31.3.2019
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   Hei, emme suosittele laittamaan vesisäiliöön minkäänlaista puhdistusainetta mutta pinnat voidaan pyyhkiä hyvin haalealla pesuaineliuoksella kunhan huolehtii että ne ovat varmasti hyvin huuhdellut kun laitetta käytetään seuraavan kerran. Tarkkaa käyttöikää on hyvin vaikea määritellä koska eri paikoissa tuotetta käytetään eri tavoin. Näin on mahdotonta antaa jotain tiettyä käyttöikää koska siihen vaikuttaa paljon se kuinka paljon laitetta esim. päivätasolla käytetään ja kuinka hyvin sen puhdistuksesta huolehditaan. Joka tapauksessa lähtökohtaisesti normaalissa kotikäytössä, huolellisella puhdistuksella laitteen tulisi toimia ainakin 7-10 vuotta. Valitettavasti äänentasosta ei ole saatavilla mitään numeerista arvoa. Laite pitää käydessään tasaista hurinaa ja välillä hieman voimistuvaa "murinaa". Lisäksi aika-ajoin kuuluu kuplintaa.
  2. Elis · 28.3.2019
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   Hei! Ei tarvita erikseen puhdistusainetta. Ohjeet tulee mukana. Teho: 30 W (kylmä höyry) Teho: 110 W (lämmin höyry) Suurin höyryn määrä: 300 ml/h (kylmä höyry) Suurin höyryn määrä: 400 ml/h (lämmin höyry) Tuotteella on 2 vuoden takuuaika.
  3. ZXot1945 · 27.3.2019
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   Laite puhdistetaan laimennetulla etikalla. Puhdistusharja on tuotteen mukana. Käyttöiästä en pysty vielä sanomaan. Ollut tämän talven käytössä. Laite on tosi hiljainen n 35 db.
  4. Jannejaminna · 26.3.2019
   Oliko vastaus hyödyllinen?
   Säiliö irrotettava, pesen normi pesuaineilla. Hiljainen käytössä, meillä makuuhuoneessa eikä häiritse unia. Käyttöikä kysymysmerkki, aika näyttää

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Soita ja tilaa!

Myyntinumeromme palvelee

029 1800 220

Ark 8.30-18.00 | La 10-16