Syyskuun tingityt hinnat päättyvät! Aikaa jäljellä:

Lämminvesivaraajat

Lämminvesivaraajat ja -boilerit varmistavat lämpimän käyttöveden kotiisi tai mökkiisi. Vesivaraajan tyypilliset käyttökohteet ovat omakoti- ja rivitalojen lisäksi painottumassa myös kesämökkikohteisiin niiden varustelutason kasvaessa. Myös remontoinnin yhteydessä kannattaa miettiä varaajan uusimista ja ennen kaikkea sitä, onko nykyinen varaaja mitoitettu riittäväksi.

1-48 / 224

224 tuotetta

1-48 / 224

224 tuotetta

Lämminvesivaraajat

Miten lämminvesivaraaja toimii?

Lämminvesivaraaja toimii niin, että se varastoi lämmintä vettä säiliöön ja pitää sen lämpimänä tarpeen mukaan. Säiliössä on oma lämmityselementti, joka lämmittää veden haluttuun lämpötilaan. Lämminvesivaraaja on yleensä kytketty kiinteistön lämmitysjärjestelmään tai sähköverkkoon. Kun käyttäjä avaa kuumavesihanan, lämmin vesi virtaa putkistoa pitkin hanan kautta käyttäjän tarpeisiin. Kun vesi virtaa pois varaajasta, uusi kylmä vesi tulee tilalle ja lämmityselementti lämmittää sen taas haluttuun lämpötilaan.

Minkä kokoinen lämminvesivaraaja omakotitaloon?

Lämminvesivaraajan koon valintaan vaikuttavat muun muassa asukasmäärä, käyttötottumukset ja samanaikaisen käytön tarve. Yleinen suositus on noin 50 litraa vettä per henkilö. Eli esimerkiksi nelihenkinen perhe tarvitsee noin 200 litran lämminvesivaraajan. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa valmistajan suositukset ja ottaa huomioon myös mahdolliset tulevaisuuden tarpeet, kuten mahdolliset lisäkäyttäjät tai kylpyammeen hankinta.

Kuinka nopeasti lämminvesivaraaja lämmittää veden?

Lämminvesivaraajan lämmitysnopeus riippuu monista tekijöistä, kuten varaajan koosta, käytettävästä energialähteestä ja käyttötavoista. Yleensä lämminvesivaraajan täyttäminen kylmällä vedellä ja veden lämmittäminen haluttuun lämpötilaan kestää noin 1-2 tuntia. Käyttöveden lämpötilan ylläpitäminen varaajassa riippuu varaajan koosta ja käytettävissä olevasta tehosta. Suuremman varaajan ja tehokkaamman lämmitysjärjestelmän käyttö nopeuttaa veden lämmitystä.

Milloin lämminvesivaraaja kannattaa sammuttaa?

Lämminvesivaraajan sammuttaminen kannattaa harkita, jos et tarvitse lämmintä vettä pidemmän aikaa, esimerkiksi lomamatkan ajaksi. Tällöin lämminvesivaraajan sammuttaminen säästää energiaa ja vähentää sähkölaskua. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lämminvesivaraajan sähkökatkotilassa vesi jäähtyy nopeasti, joten varaaja täytyy käynnistää uudelleen riittävän ajoissa ennen kuin tarvitset taas lämmintä vettä.

Mikä on lämminvesivaraajan käyttöikä?

Lämminvesivaraajan käyttöikä vaihtelee merkistä, mallista ja käyttöolosuhteista riippuen. Yleisesti ottaen lämminvesivaraajan käyttöikä on noin 10-15 vuotta. Säännöllinen huolto ja kunnossapito voivat pidentää varaajan käyttöikää. On kuitenkin tärkeää huomata, että jos varaaja alkaa vuotaa tai sen toiminnassa ilmenee ongelmia, sen käyttöikä saattaa lyhentyä huomattavasti ja varaaja tulee vaihtaa uuteen.

Kuinka paljon lämminvesivaraaja vie sähköä?

Lämminvesivaraajien sähkönkulutus vaihtelee merkistä, koosta ja käyttötavoista riippuen. Keskimäärin lämminvesivaraajan sähkönkulutus on noin 1-2 kWh päivässä, mikäli se on jatkuvasti päällä ja käytössä. Käyttötapojen optimoinnilla ja varaajan oikean koon valinnalla voidaan kuitenkin vähentää sen sähkönkulutusta. Esimerkiksi varaajan eristäminen hyvin sekä veden lämpötilan säätäminen sopivan matalalle auttavat vähentämään sen käyttökustannuksia.

Mitä maksaa lämminvesivaraajan asennus?

Lämminvesivaraajan asennuksen hinta riippuu monesta tekijästä, kuten varaajan koosta ja työn vaativuudesta. Keskimäärin lämminvesivaraajan asennus maksaa Suomessa noin 500-1500 euroa. Netraudasta on mahdollista tilata lämminvesivaraajan asennus. Asennamme kaikki max 100 kg painavat lämminvesivaraajat mallista tai ostopaikasta riippumatta.

Johtavien valmistajien vesivaraajat Netraudasta

Lämminvesivaraajaa mietittäessä oikean kokoisen varaajan valinnan jälkeen tulee eteen asennustapa. Pienet ja näppärät varaajat voidaan kiinnittää seinään ja peittää vaikka kalustekaapilla. Pieni keittiövaraaja mahtuu optimitapauksessa altaan alle tai vieressä olevaan kaappiin, jolloin kuumalla vedellä on lyhyt matka hanalle. Isommat lämminvesivaraajat ovat yleensä lattialle asennettavia malleja. Moduulimalli on lattialle asennettava malli, jonka vesiliitännät ovat varaajan alla olevassa tilassa huoltokannen takana. Ne ovat siis sopivasti lapsilta ja aikuistenkin silmiltä suojassa, mutta kätevästi tarvittaessa esille otettavissa. Mikäli asennustila on matala tai tilasta on suorastaan puutetta, tarjolla on myös vaaka-asennettavia malleja, jotka ovat asennettavissa esimerkiksi saunan lauteiden alle. Roiskevesisuojattuina vesiboileri sopiikin erinomaisesti lauteiden alle. Kyseessähän on tyypillinen hukkatila, jolle ei ole mitään käyttöä. Edustamme lämminvesivaraajien osalta montaa tunnettua laatumerkkiä, joiden mallistosta löytyy paras vesivaraaja tarpeeseen kuin tarpeeseen.

Monipuoliset varaajat moneen eri kohteeseen

Asennukset vaativat vesiliitännän kaupungin tai kunnan vesijohtoverkosta – tai painetta ylläpitävän kaivopumpun, jos kyseessä on kunnan vesijärjestelmän ulkopuolella oleva mökki. Veden lämmitys tapahtuu sähköisesti, joko normaalilla 230 V virransyötöllä tai voimavirralla. Valikoimistamme löytyy myös aurinkovoimalla varattava malli sekä kaasukäyttöinen malli sellaisiin paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavana. Netrauta tarjoaa laajan valikoiman erilaisia varaajia mitä erilaisimpiin kohteisiin. Tutustu valikoimiimme ja tilaa nyt edullinen lämminvesivaraaja kätevästi netistä – sopivalla varaajalla saat lämmintä vettä pitkäksi aikaa. Jäikö jokin asia askarruttamaan? Myyntipalvelumme on tavoitettavissa sinua varten ja autamme mielellämme kysymysten kanssa!

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.