Puuliesi Donna 70 lasiovella, musta tai valkoinen, 5kW

Tuotenumero: KMADONNA70
* Väri
--Valitse--
Musta
(+0,00€)
Valkoinen
(+0,00€)
* Hormilähtö
--Valitse--
Hormilähtö vasemmalla
(+0,00€)
Hormilähtö oikealla
(+0,00€)

* Vaaditut tiedot

849,00 
TAI

Toimitusaika: n. 5-10 arkipäivää

Toimitustapa: Kotiin toimitus

Toimituskustannukset: 49,00 € (erillisrahtituote)

 • Kuvaus
 • Arvostelut
 • Kysymykset ja vastaukset
Kuvaus
AlfaPlam laadukkaat puuliedet täyttävät saksalaisen DIN-normituksen mukaiset tiukat päästövaatimukset! Tiiviit luukut mahdollistavat pitkän paloajan. Tulipesä kestävää tulitiiltä ja ulkov...
Katso koko tuotekuvaus >

Tuotteen Puuliesi Donna 70 lasiovella, musta tai valkoinen, 5kW kuvaus

AlfaPlam laadukkaat puuliedet täyttävät saksalaisen DIN-normituksen mukaiset tiukat päästövaatimukset! Tiiviit luukut mahdollistavat pitkän paloajan. Tulipesä kestävää tulitiiltä ja ulkovaippa emaloitua teräslevyä.

Asiakas vaihtaa itse hormilähdön paikan ja se on toimituksessa jommassa kummassa sivussa valmiina.

Puuliesi Donna 70 lasiovella, musta tai valkoinen, 5kW

 • Hormilähtö: ø120mm
 • Lähtö takaa, lieden päältä tai sivusta. Valitse hormilähdön puoli vetovalikosta
 • Teho: 5kW
 • Lämmityskyky: 90-130m3
 • Mitat: 700x850x600mm (LxKxS)
 • Keittotaso: 675x470mm
 • Tason materiaali teräs
 • Uuni: 330x260x440mm (LxKxS)
 • Toimitukseen sisältyy 1kpl paistopelti
 • Tulipesä: 190x225x340mm (LxKxS)
 • Tulipesän luukku avautuu sivulle, saranat sivussa
 • Tulipesän aukko: 175x215mm
 • Väri: musta tai valkoinen (valitse väri vetovalikosta)
 • Paino: 119kg
 • Vuoden takuu
  Huom! Hormilähdön kätisyyden vaihto vaihtaa myös tulipesän puolen. Tulipesä ja hormilähtö ovat aina vastakkaisilla sivuilla ilmankierron vuoksi. Tuotekuvassa on oikeakätinen puuliesi.

Tuotteeseen liittyvät liitetiedostot

Arvostelut
1
Puuliesi Donna 70 lasiovella, musta tai valkoinen, 5kW is rated 4.4 out of 5 by 19.
Rated 4 out of 5 by from Käytännöllinen ja toimiva puuhella Ostin loppuvuodesta 2015, toimitus tuli perille nopeasti. Asennuksessa ei ongelmia, valmispiippuun liitetty. Vetää hyvin, lämmittää nopeasti. Kuumenee kyllä ulkopuolelta aika kuumaksi, siitä syystä yksi tähti jäi saamatta. Täytyy muistaa käyttää patalappu luukkuja avatessa eikä saa ripustaa pyyheliinaa tms. tankoihin lämmityksen aikana, eikä mieluiten ollenkaan. Ei ole kuitenkaan merkittävä haitta. Uuni toimii, tehty mm. uunipannaria.Suomenkieliset ohjekirja huonosti tulostettu ja teksti jää epselväksi. Siro ja kaunis mökkikeittiön hella. Olen tyytyväinen. S
Date published: 2016-01-07
Rated 5 out of 5 by from Tehokas lämmittäjä sekä hyvä uuni ruoanlaittoon Donna 70 on ollut käytössä vanhan 55 neliöisen ja vetoisan hirsituvan lämmityksessä leivinuunin kaverina syyskuusta 2014 lähtien. Etukäteen epäilyksiä aiheuttanut lämmitysteho yllätti positiivisesti, ja sekapilkettä polttamalla sähköpattereita ei ole tarvinnut enää kovillakaan (-28) pakkasilla lainkaan. Liesi hankkii meidän käytössä hintansa takaisin parhaimmillaan yhden talven aikana alentuneena sähkönkulutuksena. En nähnyt liettä luonnossa ennen toimitusta, joten laadullisesti voin vertailla vain selvästi kalliimpiin liesiin joita paikallisilla liikkeillä oli näytillä. Viimeistelylaatu oli Donnassa yllättävän hyvä, ja halvempi hinta ei näkynyt ainakaan päälle päin. Käytön aikana ainoa säätämistä vaatinut osa on ollut palopesän lasiluukun jousikuormitteinen kuulalukko, mikä alkoi muutaman käyttökerran jälkeen jumiutua. Jousi on ruuvimeisselillä säädettävissä joten sen saa helposti mieleisekseen. Ensiöilman määrä ja säätö on oman kokemuksen mukaan riittävä, kunhan vain huolehtii tuhkalaatikon riittävän tiheästä tyhjentämisestä. Sekapilkkeellä pesällisen saa palamaan vaikka yötä vasten noin neljäksi tunniksi, brikettiä polttaessa pari tuntia pitempään. Toisioilman määrä ja syöttö toimii myös hyvin, ja en ole jäänyt kaipaamaan kalliimmista malleista löytyvää säätömahdollisuutta. Hella ja uuni lämpiää nopeasti, ja uuni toimii meillä loistavasti jokapäiväisessä ruoanlaitossa. Paistotulos riittävän kokoisessa uunissa on jo pienelläkin puumäärällä yllättävän hyvä ja ennen kaikkea tasainen isompaakin uunivuokaa käytettäessä. Arina ja palopesässä käytetyt tulitiilet vaikuttavat laadukkailta, mutta aika näyttää miten pitkää käyttöä tuo kestää. Saranat ovat jämäkät ja ovi sulkeutuu tiivisteen varaan tiivisti, mutta äkkinäiseltä jousikuormitteinen ovi "rämpsähtää" aukaistaessa ääriasentoonsa. Rakenteesta ja käytetystä materiaalista johtuen luukun kahvaosa kuumenee voimakkaasti, mutta tuo ei ole haitannut normaalia käyttöä. Kokonaisuutena ja hintaansa suhteutettuna erittäin hyvä tuote, ja kestää oman kokemukseni perusteella vertailun tuplasti kalliimpiin ja vastaavilla ominaisuuksilla varustettuihin liesiin nähden. Alkujaan etsimme isommalla palopesän lasiluukulla olevaa mallia, mutta tunnelmakäytössä tämäkin on todettu aivan riittäväksi. Toimitus kotiovelle sujui ennakkoon ilmoitetussa ajassa joten en voi senkään puolesta muuta kuin suositella.
Date published: 2015-01-19
Rated 5 out of 5 by from Kaunis ja toimiva! Puuliesi Donna 70 on ollut noin kuukauden käytössä ja olen erittäin tyytyvänen valintaani. Mitoitettu hyvin sopimaan muihin kalusteisiin, helppo pitää puhtaana ja lämpenee nopeasti melko pienelläkin puumäärällä. Iso plussa omaan valintaani oli se että hormilähdön sijainnin sai valita aika monesta vaihtoehdosta. Ainoa yllätys oli se miten paljon luukkujen kahvat kuumenevat. Asia on kyllä mainittu käyttöohjeessa. Ja suosittelen tosiaan tekemään hellan ensimmäisen rasvapolttokuumennuksen joko ulkona tai hyvin tuulettuvassa tilassa.
Date published: 2015-01-09
Rated 4 out of 5 by from Keittiön sydän Erinomainen lämmönlähde. Koko keittotasoa voi käyttää ruuanlaitossa ja uunikin toimii hyvin. Ulkoasultaan tyylikäs ja hyvä viimeistely. Kuumat kahvat hoituvat käyttämällä tavallista patakinnasta.
Date published: 2015-03-21
Rated 4 out of 5 by from Toimii Toimitus tuli sovitusti perille ja siltä osin kaikki kunnossa. Hella ei pettänyt odotuksia, mutta pesän luukku ei mene ihan kunnolla kiinni. Joku siellä jäi kantamaan, mutta sen muisti aina silloin kun luukku oli kuuma, joten en kerennyt vielä perehtymään siihen. muuten olisi tullut viisi tähteä.
Date published: 2017-06-01
Rated 4 out of 5 by from Oikein hyvä ostos Aluksi ei meinannut lähteä millään vetämään. Isäntä hermostui jo niin että ajattelin palauttaa koko lieden. Oli kai uutuuden jäykkyyttä mutta nyt toimii erinomaisesti. Meillä se on mökkikäytössä ja mukava hämyaamuina tai iltoina katsoa tulta ikkunaluukusta ja lämmittä nopeasti.
Date published: 2015-01-14
Rated 5 out of 5 by from Nopeasti lämpiää Ostin hellan keväällä kesäkeittiöön. Olen tehnyt paljon ruokia hellalla, uuni/hella lämpiää nopeasti, olen paistanut esim karjalanpiirakoita uunissa. Hyvin on vetänyt, ei ole ollenkaan savuttanut, piisin lähtö lieden päältä, miinuksena kahvojen kuumeminen. Nopea toimitus.
Date published: 2015-08-01
Rated 4 out of 5 by from hyvä puuliesi Hella toimii moitteettomasti, vetää hyvin ja lämmitysteho on hyvä. Lämpiää nopeasti ja antaa lämpöä pitkään. Uunin käytössä on vielä opettelemista. Ainoa haittapuoli on hellan luukkujen kuumeneminen tulikuumiksi. Pitää avata ja sulkea patalapun kanssa.
Date published: 2015-01-20
 • y_2018, m_6, d_20, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_19
 • loc_fi_FI, sid_KMADONNA70, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_netrauta
Kysymykset ja vastaukset
1

Voiko jalat irroittaa

Asked by: Matre
Jalkoja ei saa irrottaa.
Answered by: Asiakaspalvelu
Date published: 2016-12-15

Tuleeko tuotteen mukana hormiliitosputki?

Asked by: nanukofnorth
Hormiliitosputki ei kuulu toimitukseen.
Answered by: Asiakaspalvelu
Date published: 2016-09-02

Sopiiko tähän lieteen piippu, jonka lähtö on 150 mm? Vai tarviiko adapterin?

Asked by: Pyrre
Lieden hormilähtö on 120mm, joten tarvitaan lisäksi hormiliitos (adapteri) 150/120 mm .
Answered by: Asiakaspalvelu
Date published: 2016-01-18

Onko liedessä oma savupelti?

Asked by: spede
Liedessä ei ole savupeltiä.
Answered by: Asiakaspalvelu
Date published: 2017-07-03

Pystyykö hormilähdön vasemmalla päältä itse muuttamaan vasemmalle taakse vai ovatko lähdöt kiinteät? Entä pystyykö hormin nuohousluukkua käyttää jos se jää lieden taakse?

Asked by: uunit
Sopiva hormivalinta tulee tehdä tilattaessa. Valinnat löytyvät tuotekortin alasvetovalikosta. Lähtöä ei jälkikäteen voi muuttaa. Hellassa on nuohousluukku itsessään lieden päällä. Hormiosasta riippuu millainen nuohousluukkuominaisuus siinä on ja kuinka se asettuu asennuksessa piippuun/muuriin.
Answered by: Asiakaspalvelu
Date published: 2015-10-29

Mitkä ovat  lieden turvaetäisyydet ja lattiamateriaalin vaatimukset?

Asked by: Marih
Alustan pitää olla vaakasuora ennen lattian suojalevyn asennusta, suojalevyllä lattian suoristaminen ei ole sallittu. Tulenarka alusta pitää suojata lieden alla niin, että suoja ulottuu vähintään 300mm sivuilla sekä takaa ja 500mm edessä lieden ulkopuolelle. Turvaetäisyydet palavaan materiaaliin ovat 200mm taakse ja 300mm sivuille
Answered by: Asiakaspalvelu
Date published: 2015-09-15

Onko tuo leveys 700mm mitattuna lieden sivuissa kiertävistä kahvoista vai alempaa tuon rungon leveys?

Asked by: Jukero
Kahvoineen on 790mm, ilman 700mm
Answered by: Asiakaspalvelu
Date published: 2016-10-29

Tarvitsen lieden, jonka hormin mitat ovat lieden takana edestäpäin katsottuna h= 430 mm ja oikeasta reunasta 105 mm. Onko hormivalintani oikea, kun valitsen liedelle *Hormilähtö Takaa oikealla ? Voitteko lähettää teknillisen mittapiirustuksen.

Asked by: TTins
Puuliesi Donnan hormin mitat ovat juuri noin kuin kysymyksessäsi ilmoitit. Mitta hormiaukon keskelle takana: korkeus lattiasta 430mm ja 105mm reunaan. Valitettavasti tarkempaa teknistä mittapiirustusta ei tällä hetkellä ole saatavilla.
Answered by: Asiakaspalvelu
Date published: 2016-10-29
 • y_2018, m_6, d_20, h_4CST
 • bvseo_bulk, prod_bvqa, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasquestionsanswers, tq_11
 • loc_fi_FI, sid_KMADONNA70, prod, sort_[SortEntry(order=LAST_APPROVED_ANSWER_SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_netrauta