Toukokuun kampanjat saivat jatkoa! Tarjoukset voimassa enää:

Grillihiili Big Green Egg Pure Charcoal The Green Choice, 9kg

Tuotenumero:
BGE818924
49,90 
kpl
Toimitustiedot
Toimitusaika: n. 2-5 arkipäivää
Toimitustapa: Nouto Postista. Lähetys toimitetaan asiakkaan antamaa toimitusosoitetta lähinnä olevaan Postin toimipisteeseen ja asiakkaalle lähetetään saapumisilmoitus tekstiviestillä sekä sähköpostilla. Toimitustapa
Toimituskustannukset: 6,90 €

Grillihiili Big Green Egg Pure Charcoal. Grillaushetkesi ansaitsee parhaat hiilet. Tutustu savuttomaan Big Green Egg Pure Charcoal -puuhiileen, joka palaa pitkään ja on parempi ympäristölle.

Big Green Eggin Pure hiili on kestävästi tuotettua, korkealaatuista ja pitkän paloajan omaavaa puuhiiltä, joka sisältää niukasti pienhiukkasia ollen käytännössä savuttamaton vaihtoehto grilleissä käytettäväksi. Siksi tämä vallankumouksellinen puuhiili on kestävä ja vastuullinen valinta, joka on parempi sekä ympäristölle että sinulle itsellesi. Lisäksi hiilissä on täydellinen yhdistelmä suurta tiheyttä ja korkeaa hiilipitoisuutta. Ostat siis laadukkainta hiiltä, jonka paloaika on pitkä ja tuhkaa jää hyvin vähän eli mitä suurempi tiheys ja hiiliprosentti, sen laadukkaampi hiili ja pidempään hehkuva hiillos. Pussillinen halvempaa puuhiiltä voi siis lopulta tulla kalliimmaksi, koska poltat enemmän hiiliä.

Pure Charcoal koostuu kestävästi tuotetusta FSC-sertifioidusta eurooppalaisesta tammesta, pyökistä ja valkopyökistä. Tämä on tietoinen valinta, koska jokaisella puulajilla on omat ominaisuutensa. Pyökki on pehmeämpi ja nopeasti syttyvä puulaji, tammi ja valkopyökki puolestaan kovempia. Osittain tämän ensiluokkaisen sekoituksen ansiosta nämä hiilet hehkuvat moniin muihin hiiliin verrattuna nopeasti, mutta myös pitkään ja vakaasti. Seos antaa grillissä kypsennettäville aineksille myös miellyttävän ja neutraalin maun.

Parempi ympäristölle ja parempi sinulle

Miksi puhdas puuhiili on niin kestävä ja vastuullinen valinta? Selitämme ensin lyhyesti puuhiilen yleisen tuotantoprosessin. Puuhiili on puuta, joka hiiltyy lämmön vaikutuksesta vähähappisessa ympäristössä. Tätä hajoamisprosessia kutsutaan pyrolyysiksi, jossa puu hajoaa korkeissa lämpötiloissa kaasuiksi, nesteiksi ja kuivaksi jäännökseksi eli hiileksi. Prosessin aikana vapautuu ei-toivottuja kaasuja, joista osa jää lopulliseen puuhiileen. Puuhiilen savu sisältää esimerkiksi polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä (PAH-yhdisteitä), kuten tervaa ja pienhiukkasia.

Pure Charcoalin erityisen tuotantoprosessin ansiosta ei-toivotut aineet poistetaan kuitenkin hienostuneella tavalla ilman, että niitä pääsee ilmakehään. Tulos? Erittäin puhdas, lähes savuton hiili, ilman tervaa ja 62% vähemmän typpeä sekä 82% vähemmän hiukkaspäästöjä (PM10 ja pienemmät) verrattuna useimpiin hiiliin. Dr.-Ing. Mohammad Aleysa, Stuttgartissa sijaitsevan Fraunhofer-instituutin biomassan energiakäyttöä käsittelevän työryhmän projektipäällikkö, on vahvistanut tulokset ja tehnyt tiiminsä kanssa laajoja tutkimuksia puuhiilestä.

Tämän innovatiivisen hiilen toteuttamista edelsi vuosien tutkimustyö. Sen pyrolyysi tapahtuu patentoiduissa Retort-uuneissa, mikä ei tarkoita, että kaikilla näissä tai vastaavissa uuneissa tuotetuilla hiilillä olisi samat laatuominaisuudet. Pure Charcoal hiilien valmistuksessa jokainen puulaji käy läpi ainutlaatuisen oman prosessin, jossa ensin poistetaan kosteus, sitten ei-toivotut kaasut ja pienhiukkaset. Prosessi kestää puulajista riippuen 8-20 tuntia eri lämpötiloja käyttäen, jotta puun sisältämistä kaasuista ja pienhiukkasista saadaan irrotettua mahdollisimman suuri osa ja saavutetaan mahdollisimman suuri hiilipitoisuus. Prosessin lisäetuna PAH-yhdisteitä vapautuu vähemmän rasvan, marinadin tai muiden nesteiden tippuessa hiilien päälle EGGin käytön aikana.

Puuhiiliseos muodostetaan vasta pyrolyysin jälkeen. Tämän erityisen tuotantomenetelmän ansiosta ei-toivotut aineet eivät pääse ilmakehään, vaan ne varastoidaan ja kierrätetään muun muassa muovin valmistuksen ja tienrakennuksen raaka-aineiksi. Siksi Pure Charcoalia käyttämällä edistät paitsi ympäristön ja itsesi hyvinvointia, myös kiertotaloutta.

Tuotetiedot:

 • Tuotemerkki: Big Green Egg
 • Sertifikaatit ja hyväksynnät: FSC-merkintä
 • Valmistusmaa: Ukraina
 • GTIN-koodi: 8720254818924

Tuotteen mitat:

 • Tuotteen paino (kg): 9

Tuotteen ominaisuudet:

 • Materiaali: Puu
 • Materiaalin tarkenne: Koostuu FSC-sertifioidusta eurooppalaisesta tammesta, pyökistä ja valkopyökistä

Pakkauksen mitat ja paino:

 • Pakkauksen leveys (mm): 400,00
 • Pakkauksen korkeus (mm): 900,00
 • Pakkauksen syvyys (mm): 160,00
 • Rahtipaino (kg): 9,00

Arvostelut

Kysymykset

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.