Tarjousmania sai JATKOA! OSTA NYT, MAKSA VASTA ELOKUUSSA!
Italialaisia mausteita kodin sisustukseen

Rentoa, italialaista tyyliä kodin sisustukseen

Voisiko italialaisen viinibaarin tai ravintolan sisustuksesta löytyä omaan kotiin sopivia mausteita? Sisustussuunnittelija Riia Lankinen kertoo millä sisustusvalinnoilla voit tuoda ripauksen Italiaa kodin eri tiloihin tai miten muuttaa koko sisustus rentoa, italialaista tavernatunnelmaa mukailevaksi!

Sisustusideoita italialaisesta ravintolasta
Omaan kotiin voi ottaa vaikutteita mistä vaan! Tunnelmallisen ravintolan valaisin, seinä tai joku tietty huonekalu voi herättää innon uudistaa sisustusta.
Netraudan suunnittelupalvelu toteutti persoonallisen ilmeen Jaajo Linnonmaan Bricco-viiniravintolaan. Lue miten iltaliainen tavernatunnelma saatiin loihdittua keskelle Turkua.

Kun sisustukseen halutaan italialaista tunnelmaa, voi se tarkoittaa montaa asiaa. Se voi yhdelle merkitä näyttäviä design-huonekaluja ja valkoista, avaraa seinäpinta-alaa, ja toiselle taas rosoista eteläeurooppalaisen maalaistalon miljöötä. Italialaisesta tavernasta puhuttaessa mielikuvat siirtyvät kuitenkin lähes aina vanhojen pikkukaupunkien kujille, missä on tunnelmallisia ravintoloita ja bistroja vanhoissa kivitaloissa. Sisustuksesta huokuu kodikkuus, lämpö, rentous, historia ja materiaalien aitous. Näitä elementtejä on hyvä huomioida myös kodin sisustuksessa ja pienilläkin yksityiskohdilla voi loihtia kotiin ihanan eteläeurooppalaisen tuulahduksen.

Rebel Walls Venice
Maisematapetilla saa aikaan ihmeitä ja hetkessä olet Italiassa! Kuvassa Rebel Walls Venice -kuvatapetti, jonka saa tilattua omien mittojen mukaan.
Yhdistä kodissa eri tyylejä
Nappaa lempijutut maalaishenkisen ravintolan tai kahvilan sisustuksesta, ja yhdistä rohkeasti eri tyylejä.

Murrettuja värejä

Murretut värit toimivat hyvin rennon tilan sisustuksessa. Suosi esim. terrakottaa, murrettua vihreää sekä kerman keltaista, jotka huokuvat lämpöä suoraan aurinkoisilta kujilta. Näitä voidaan käyttää niin isoina pintoina seinissä, kuin yksityiskohtina tekstiileissä ja huonekaluissa. Seinät voi maalata sopivalla sävyllä tai tapetoida, jolloin saadaan aikaan seinäpintaan tapetista riippuen myös sopivaa struktuuria ja rosoisuutta.

Väripaletti
Lempeä ja lämmin väriskaala sisustukseen: terrakotta, murrettu vihreä ja kerman keltainen.
Vihreä laatta kylpyhuoneeseen
Rento, italialainen kylpyhuone ei ole valkoinen vaan se kylpee esim. eri vihreän sävyissä. Messinkinen pesuallashana tuo kontrastia ja ripauksen luksusta.
Sandberg Fredrik 808-22
Yksivärisellä tapetilla saa helposti näyttävän seinäpinnan. Valitse omaan väripalettiin sopiva yksivärinen tapetti esim. beigen, keltaisen, ruskean ja vihreän eri sävyistä. Kuvassa Sandberg Fredrik keltainen 808-22 -kuitutapetti. Kuitutapetti voidaan valita myös kylpyhuoneeseen, sillä se kestää pieniä vesiroiskeita.
Ecopots terrakotta
Ekologiset, kierrätetystä muovista valmistetut Ecopots-kukkaruukut terrakotta-värissä ovat hyvä vaihtoehto saviruukuille.

Tiiltä, kivipintaa ja rouheaa puuta pintoihin monin eri tavoin

Lohkeileva kivipinta ja tiilikuvio ovat oleellinen osa italialaisten tavernojen tunnelmaa, sillä usein ravintolat sijaitsevat nimenomaan vanhoissa rakennuksissa, jossa kulunut puu-, kivi- ja tiilipinta ovat autenttisia. Meillä sama joudutaan yleensä luomaan sisustuksellisin keinoin, mutta onneksi vaihtoehtoja toteutuksille löytyy monia. Tiili- ja kiviseinä toimii loistavasti tehosteseinänä, mutta tilasta riippuen myös usealle seinälle toteutettuna. Kulunut puupinta niin lattiassa kuin seinässä istuu niin ikään hyvin sopivan antiikkisen ilmapiirin luomiseen.

Tiiliseinä pystytään toteuttamaan hyvinkin aidon näköiseksi. Jos kodissa ei ole valmiiksi muurattua tiiliseinää, voidaan se toteuttaa uskomattoman aidon näköisillä tiililaatoilla. Näistä löytyy useita eri värisävyjä ja malleja, ja latomisessa voi huoletta käyttää hieman huolimatonta ladontaa – se vahvistaa illuusiota vanhan talon tiiliseinästä. Nopeammin tiiliseinän saa loihdittua hyödyntämällä tiilikuvioisia sisustuslevyjä tai tiilikuosilla valmistettuja tapetteja. Perinteisen punatiilen sävyä muistuttavan seinäpinnan kaveriksi istuu hyvin valkoinen seinäpinta, jossa pieni rosoisuus (esim. laasti tai strukturoitu tapetti) täydentää tiilen luonnetta.

Tiiliseinä keittiössä
Moderni harmaa keittiö yhdessä perinteisen tiiliseinän kanssa luovat kotiin kaunista vastakohtien harmoniaa.
Boråastapeter Original Brick
Boråastapeter Original Brick -tapetin kuosi on valokuva oikeasta tiiliseinästä ja tapetti huokuu alkuperäistä charmia.

Kivestä tehtyä seinää tai betoniseinää muistuttava seinäalue voidaan luoda niin ikään monella eri tavalla. Sisustuslevyistä löytyy monia erisävyisiä betonijäljitelmälevyjä, joilla siistiä betoniseinää syntyy käden käänteessä. Myös tapeteissa on monia eri vaihtoehtoja betonikuosilla – valitse miellyttävin omaan silmääsi: joko hyvin voimakas kuvio tai hillitympi vaihtoehto. Sisustuslaastilla saadaan aikaan erittäin kestävä ja laadukas lopputulos. Siinä tekijän kädenjälki saa näkyä ja rouheus tuo seinäpintaan luonnetta.

Concrete Classic Effect
Harmaalla Concrete Classic Effect -sisustuslaastilla saa luotua rouheaa betoniseinää jäljittelevän pinnan, jossa näkyy tekijän oma kädenjälki.
Maler ART SPA Venice
Maler ART SPA Venice -märkätilalevy on valmistettu mineraalikuitulevystä, joka on päällystetty PVC-pintakerroksella. Se on kestävä materiaali niin kuiviin kuin kosteisiinkin tiloihin.

Lattiapintoihin voidaan tuoda lämpöä käyttämällä lankkulattiaa, ohutpuulattiaa tai parkettia. Vaihtoehtoisia materiaaleja ovat esim. rouhealla puukuosilla valmistetut tammilaminaatit tai tammivinyylit, jotka ovat myös helppohoitoisia. Lattiassa saa näkyä puunsyyt, oksat ja halkeamat, jotka luovat rustiikkista tunnelmaa. Lattia voidaan toteuttaa myös kivipintaa muistuttavana, jolloin kannattaa harkita sopivaa laattaa tai mikrosementtilattiaa, jolla saa kauniin, betoni- tai kivilattiaa muistuttavan lopputuloksen. Muista katsoa myös ylös: voisiko kattoon sopia näyttävät sisustuspalkit?

Pukkila Europe
Pukkilan Europe-sarjan laatoissa on kaunis, hillitty betonimainen kuviointi. Laatat ovat kalibroituja eli tarkkaan mittaan sahattuja.
Kährs Tammi Handbörd
Kährs Tammi Handbörd -parketissa on uniikki pinta, johon koristehalkeamat, oksaisuus sekä sahausjäljet tuovat ajan patinoimaa ilmettä.

Rouheutta, prameutta ja hohtoa – kuin tunnelmallisessa viinibaarissa

Esineillä, huonekaluilla ja muulla sisustuksella voidaan viimeistellä tila ja ohjata luotavaa tunnelmaa rouheaan tai prameampaan. Kivisten pintojen ja tiilen kanssa istuu hyvin messinkiset ja kupariset yksityiskohdat. Esimerkiksi kuparin väriset hanat, vetimet, verhotangot ja sähkökalusteet luovat upean loppusilauksen. Huonekaluissa voidaan käyttää rohkeasti värejä, mutta nahkaiset ja puiset huonekalut sopivat varmasti tavernatyyliin. Rohkea sisustaja valitsee lisäksi hieman yliampuvia tuotteita: kultaiset kehykset tauluissa ja peileissä, kristallivalaisimet ja isot viherkasvit näyttävissä ruukuissa viimeistelee mahtipontisempaan tyyliin tähtäävän kokonaisuuden.

Oman elämänsä sommelierin sisustuksessa, niin kuin italialaisessa ravintolassakin, saa myös viini toimia sisustuksellisena elementtinä. Sopisiko kodin paraatipaikalle näyttävä viinikaappi, jossa aarteet säilyvät oikeassa lämpötilassa, tai kenties käytännöllinen viinihylly tai -teline?

Pientä loistoa sisustukseen
Rouhean tiilen vastapainoksi ripaus prameutta kullalla, messingillä ja kristallilla.
Sadesuihkusetti Damixa Silhouet
Kupari sopii yhteen lähes kaiken kanssa ja luo sekä ylellisen että huolettoman vaikutelman. Damixa Silhouet -sadesuihkusetin alla nautit rennon lämpimästä sateesta.
Tapwell Evo EVO184
Tapwell Evo EVO184 -keittiöhana varastaa katseet! Hana on grottescoa eli raakamessinkiä ja se on pinnaltaan voimakkaasti patinoitunut ja patina syvenee ajan myötä enemmän, joten hana on varmasti uniikki.
Kylpyamme GemLook 251130
Klassinen GemLook 251130 -kylpyamme on valmistettu käsityönä. Tämä vapaasti seisova amme on valmistettu 99,9 % puhtaasta kuparista. Ulkopuoli on patinoitu, sisältä käsinkiillotettu.

Valaisimiin näyttävyyttä, kuparia ja metallia

Kristallivalaisimet tulevat oikeuksiinsa tiilen, kiven ja puun rinnalla, ja ne tuovat sopivasti loistokkuutta ja luksusta muuten rouheaan sisustukseen. Vastakohdat täydentävät toisiaan! Kaiva perintönä kulkeva kristallikruunu varastosta tai valitse vaihtoehtoisesti enemmän moderniin makuun istuva kristallikruunu. Myös metalliset valaisimet tuovat sisustusta entistä lähemmäksi tunnelmallista tavernaa. Etenkin kupariset ja messinkiset valaisimet tyylikkäinä yksityiskohtina ovat oiva valinta.

Bricco
Eglo Basilano -kristallivalaisimet kruunaavat Jaajo Linnonmaan Bricco-viiniravintolan italialaistyylisen sisustuksen Turussa.
Aneta Tsar
Aneta Tsar -kattovalaisin on valmistettu aidosta messingistä. Näyttävän valaisimen halkaisija on 40 cm.
Novaluce Blaze
Novaluce Blaze -riippuvalaisimessa on kolme kuparin väristä lasikupua, joista valo säteilee kauniisti koko huoneeseen.
Nordlux Porter
Industrial-tyyliset valaisimet istuvat tavernamaiseen tunnelmaan. Nordlux Porter -riippuvalaisimen teräskupu sointuu monen materiaalin kanssa yhteen.

Uudista italialaisittain ulkona

Myös piha-alueelle saa eteläeurooppalaisen fiiliksen käyttämällä rouheita materiaaleja ja murrettuja värejä. Harkitse oleskelualueen perustamista punaisen eri sävyihin taittavilla antiikkipihakivillä tai pakkasenkestävillä laatoilla, joiden väri- ja kuviovalikoima inspiroi hyvin persoonallisiin toteutuksiin. Terassille on helppo tuoda rentoa kodikkuutta ajattomilla puutarhakalusteilla ja vihreyttä kasveilla. Isoihin ruukkuihin tai istutusalueille voi tehdä näyttäviä istutuksia, joita suositaan etelässä - isopuksipuu, mirripaju ja pilarikataja ovat hyviä vaihtoehtoja. Viimeistele istutukset levittämällä kasvien juurille antiikinpunaista koristekatetta. Puutarhakalusteissa aidot materiaalit, kuten puu ja rottinki istuvat rennolle terassille. Sijoita pihapuun alle romanttinen puutarhapenkki, jossa voi nauttia kesän kauneudesta.

Pihakivet
Antiikkikivet ovat vanhennettuja ja kuluneen näköisiä pihakiviä, joilla saa tehtyä ajan patinoiman pihakivetyksen hetkessä.
Koristekate
Väriä puutarhaan ja istutuksiin voi tuoda antiikinpunaisella koristekatteella.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.