Toukokuun kampanjat saivat jatkoa! Tarjoukset voimassa enää:
Jaajo Linnonmaa / Bricco Turku

Jaajon Bricco-viinibaari - Netrauta oli jälleen apuna remontissa

Radiosta ja TV:stä tuttu mediapersoona Jaajo Linnonmaa toteutti haaveensa ja avasi kolmannen Bricco-ravintolan Turkuun Aurakadulle tammikuussa 2022. Jaajo lähti yhdessä Netraudan ja lukuisten sisustamisen laatubrändien kanssa toteuttamaan huikeaa remonttiprojektia heti liiketilan löydyttyä syksyllä 2021. Netrauta oli toteuttamassa myös Helsingin keskustaan maaliskuussa 2020 avatun Bricco-ravintolan remonttia.

Vinkki liiketilasta | Tiukka aikataulu | Upeita yksityiskohtia | Viiniä terassilla

Jaajo tarttui seuraajan vinkkaamaan mahdollisuuteen

”Kun avasin Kalevankadun Briccon, sanoin Kauppalehden haastattelussa 25.2.2020, että seuraava Bricco pitäisi saada Turkuun. Lokakuussa 2021 sain viestiä random seuraajaltani, että Turussa avautui liiketila Aurakadulla - Turun parhaalla paikalla. 15 min siitä hetkestä oli kyseinen paikka varattu Briccolle ja joulukuussa 2021 Bricco avattiin Turkuun. Tartu mahdollisuuteen silloin kun se tulee kohdalle - se on mottoni!”

Bricco Ennen remonttia
Kuin tyhjä canvas. Upea liiketila Aurakadulla sai mielikuvituksen laukkaamaan niin Jaajolla kuin Netraudan suunnittelijallakin.
Briccon remontti
Työt etenevät. Remontti tuli toteuttaa pikaisesti, jotta turkulaiset pääsisivät nauttimaan maukkaasta pizzasta ja viinistä.

Briccomaista tunnelmaa hakemaan tiukassa aikataulussa

Uuden Bricco-ravintolan tyylin takana oli Netraudan suunnittelupalvelu. Jaajon toiveet Netraudalle oli selkeät: Turun Briccossa tulisi olla samaa fiilistä kuin muissakin Bricco-ravintoloissa. Lisäksi toiveissa oli mm. kristallikruunuja, hohtoa ja rentoutta, kuten italialaisessa tavernassa. Jaajo ja Netraudan sisustussuunnittelija Riia Lankinen kävivät vakoilemassa naapuriravintoloiden tyyliä, ja päättivät erottua muista sekä välttää valkoista, jota oli käytetty paljon naapureiden sisustuksessa. Tavoite oli selvä: kotoisa, mutta tunnelmallinen tila, joka ei ole liian mietitty vaan siellä on sekaisin eri tyylejä - ja elämä saa näkyä.

Tiukka aikataulu piti huomioida niin suunnittelussa kuin materiaali- ja tuotevalinnoissakin. Aikaa remontille oli vain kaksi kuukautta! Piti käyttää luovuutta ja tehdä kompromisseja. Esimerkiksi WC-tilojen lattioita ei uusittu ja ajatukset isoista kultareunuksista peileistä ravintolasalissa unohdettiin, mutta toteutettiin kultaiseksi maalatuilla Cent-listoilla.

Eglon Basilano -valaisimet Bricco-viinibaarissa
Eglon Basilano -kattovalaisimet saivat Jaajon hymyilemään lähes yhtä kirkkaasti kun säihkyvät kristallit.
Wienerberger-tiilet Bricco-ravintolassa
Helsingin Kalevankadun Briccosta tutut Wienerberger-tiilet ja ladontatyyli toistuivat myös Aurakadulla.

Tiiliseinän toteutus baaritiskin taakse oli ensimmäinen päätetty sisustuselementti ja se määritteli osaltaan tulevaa värimaailmaa. Seinään valittu Wienerberger-tiililaatta ja ladontatapa on sama kuin Helsingin Kalevankadun Briccossa. Näillä käsinlyödyillä tiililaatoilla saatiin toivottua rustiikkista tunnelmaa ja sillä vuorattiin myös näyttävä baaritiski. Baaritiski sai ylleen hulppeat Eglo Basilano -kristallivalaisimet. Ravintolan värimaailmassa kujeilevat keskenään terrakotta, vihreä, kupari ja kullanhohtoinen keltainen. Kalusteissa on hyödynnetty erilaisia puumateriaaleja ja -sävyjä aina tummaksi petsatusta täysin käsittelemättömään.

Bricco - Eglo Truro 2 -riippuvalaisimet
Värien harmoniaa: Murrettu vihreä, terrakotta ja kuparin sävyt veivät viinibaarin asiakkaat Italiaan. Ravintolasalia valaisi industrial-tyyliset Eglo Truro 2 -riippuvalaisimet.
Bricco - Habo-seinäkoukut
Terrakotan pehmeä sävy huokuu lämpöä. Takit laitettiin illan ajaksi roikkumaan Habon seinäkoukkuihin.

Uuden viinibaarin katseenvangitsijat

Ravintolassa katse hakeutui loisteliaan baaritiskin jälkeen isolle seinälle, jossa komeili kuparin hohtoinen, halkeilevaa kiviseinää muistuttava näky Bricco-logosta. Huikea seinä toteutettiin Rebel Walls -valokuvatapetilla ja grafiikkana käytettiin Briccolle suunniteltua omaa kuvaa. Jaajo toivoi rosoista grafiikkaa, niin kuin humalainen maalari olisi käynyt maalaamassa Bricco-logon seinälle ja sen vuoksi teksti ei ollut ihan suorassa.

Bricco Rebel Walls -valokuvatapetti
Ravintolasalin näyttävän seinän tapetti painatettiin mittatilaustyönä Rebel Wallsin tehtaalla. Rebel Wallsin valokuvatapettien valikoimassa on upeita aiheita - oman kuvan teettämistä tapetiksi voit tiedustella myyntipalvelusta.
FTLight-kiskovalaisimet Bricco-ravintolassa
Bricco-ravintolan yleisvalaistus toteutettiin energiatehokkailla FTLight-kiskovalaisimilla liiketilassa olleisiin valmiisiin kiskoihin.
Bricco Bjelin kovetettu puulattia ja Cent-listat
Kultaiseksi maalatuilla Centin listoilla toteutetut peilinkehykset toivat tilaan toivottua luksustunnelmaa.
Bricco Bjelin kovetettu puulattia ja Cent-listat
Centin puuvalmis koristelista viimeisteli nurkat. Listat maalattiin samalla sävyllä seinän kanssa.

Ravintolasalin näyttävä lattia toteutettiin kestävällä Bjelinin kovetettulla puulattialla, jonka käyttöluokka on 32, eli se soveltuu myös julkisiin tiloihin. Tässä erinomaisessa lattiassa käytetään patentoitua Bjelinin Woodura® -teknologiaa, jolla puupintaa puristetaan korkeassa lämpötilassa ja kovetetaan puukomposiittipulverin avulla. Se on kolme kertaa perinteistä puulattiaa kovempi ja siksi hyvä valinta myös lemmikkikoteihin ja lapsiperheisiin, joissa lattian tulee kestää arjen sattumuksia.

Bricco Bjelin kovetettu puulattia
Bjelinin kovetettu puulattia kestää ravintolan vilskettä. Tämä loistava lattiamateriaali on omiaan myös kodin tiloihin, kun kaivataan kestävyyttä ja tyylikkyyttä samassa paketissa.
Jaajo Linnonmaa ja Bjelinin kovetettu puulattia
Puiset ja mustaksi maalatut kalusteet istuivat täydellisesti mattalakatun Bjelin Tammi Genarp -puulattian kanssa.

WC-tilojen loisteliaisuudesta ei tingitty. Vihreät ja terrakotan väriset Pukkila-laatat ladottiin ajattomaan tiilikuvioon mukaillen ravintolasalin tyyliä. Tapwellin valikoimasta löytyi täydelliset hanat kullan ja kuparin sävyissä, jotka puolestaan täydensivät innovatiivisia Woodio-puukomposiittialtaita. Sisustuksen kruunasi näyttävät valaisimet ja peilit. Tilojen sisustus oli verraton yhdistelmä prameutta ja rouheutta, jotka täydensivät toisiaan luoden mielenkiintoisen ympäristön.

Woodio Soft60 Natural -pesuallas ja Tapwell Arman ARM069 -pesullashana
Seinään kiinnitettävä Woodio Soft60 -pesuallas on valmistettu puukomposiitista. Allas sai kaverikseen kuparisen Tapwell Arman ARM069 -pesullashanan.
Jaajo Linnonmaa ja Woodio-allas
Korkea ja kultainen Tapwell Arman ARM081 -malja-allashana oli täydellinen valinta Briccon vihreään WC-tilaan.
 Bathlife Roa -peili ja Pukkila Harmony Arquitectos Terracotta -laatta
Massiivisen Bathlife Roa -peilin halkaisija on 110 cm. Valoa kasvoille WCssä toi Eglo Copley -kattovalaisimet. Näyttävä laattaseinä toteutettiin Pukkila Harmony Arquitectos Terracotta -laatalla.
Woodio Soft40 -malja-allas ja Pukkila Soho Racing green -laatta
Pyöreä, tason päälle asennettava Woodio Soft40 -malja-allas tilattiin vihreänä, joka sopi loistavasti Pukkila Soho Racing green -laatan kanssa.
Tapwell Arman ARM081 -malja-allashana ja AmandaB Victoria -peili
AmandaB:n kultareunainen Victoria-peili teki WC-tilasta ihanan ylellisen. Vihreä tapetti on Arte Gioco -vinyylitapettia, joka kestää pienet roiskeet täydellisesti.

Tyylikästä suojaa terassille

Kesän koittaessa Briccon edustalle loihdittiin leppoinen kesäterassi, jolla voi poiketa nauttimaan viinibaarin antimia. Aurinkoisella Aurakadulla sijaitsevalle terassille kaivattiin kuitenkin suojaa paahteelta, joten Jaajo päätti hankkia laadukkaat, moottorikäyttöiset Tamar-markiisit. Bricco sijaitsi upeassa ja historiallisessa rakennuksessa, joka on suojelukohde, joten julkisivuun kiinnitettävät markiisit piti olla mustia ilman painatuksia. Mittatilaustyönä Briccoon asennetut, moottorikäyttöiset Tamar-markiisit ovat erittäin helppokäyttöisiä ja sopivat julkisten kohteiden lisäksi hyvin myös kotiin. Saatavilla on myös veivillä avattavia ja vakiokoisia markiiseja.

Terassille valittiin kompaktit ja laadukkaat kalusteet Lyfcon puutarhakalusteiden valikoimasta. Noin 10 x 3 metrin terassialueelle saatiin sopimaan mukavasti 14 asiakaspaikkaa. Polyrottinkiset kalusteet kestävät niin auringon kuin sateenkin. Ne ovat kevyitä siirtää yöksi turvaan ja helppo pitää puhtaana – loistavia ominaisuuksia kalusteille niin julkisella terassilla kuin kotonakin.

Terassille asennetut Tamar-markiisit saivat hymyn huulille Turussa.
Musta, tyylikäs Tamar-markiisi sopi täydellisesti Aurakadulle.

Jaajon Turun Bricco-ravintolan remontissa mukana

Bjelin Rebel Walls Woodio Wienerberger Tapwell Cent Pukkila Eglo Bathlife Amanda B Habo FTLight Saint Gobain Weber Tamar Lyfco

Remontissa käytetyt pintamateriaalit

Remontissa käytetyt kylpyhuonetuotteet

Remontissa käytetyt valaisimet

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.