Tilaa joululahjat 15.12. mennessä! Aikaa jäljellä vielä:
Lappiporras - Mittatilausportaat

Lappiporras - Kotimaiset laatuportaat kotiin

Portaiden on oltava käytännölliset ja turvalliset. Lisäksi niiden pitää olla kauniit katsella, ja juuri sinun kotiisi mitoitettu ja suunniteltu sisustustuote. Näihin tavoitteisiin päästään ajattomilla Lappiportaan puuportailla.

Oletko harkitsemassa porrasremonttia tai tarvitsetko portaat uudiskohteeseen?

Verkkokaupan valikoimasta löydät Lappiportaan kätevät porraspaketit, joissa on valmiita porrasratkaisuja kotiin tai vapaa-ajan asuntoon. Jos haluat tarjouksen Lappiportaan mittatilausportaista ota yhteyttä myyntipalveluumme. Kartoitetaan yhdessä millainen porrasratkaisu sopisi juuri sinun kohteeseesi. Tällä sivulla voit tutustua enemmän Lappiportaan porrasmalleihin ja -varusteisiin. Lisää tietoa Lappiportaiden sivuilta.

Lappiporras

Puuportaat mittatilauksena

Yksilölliset portaat suunnitellaan perusmalliston pohjalta ja valmistetaan kohteesta tarkennettuihin mittoihin. Lappiportaiden valmistuksessa käytetään korkealaatuista massiivipuuta. Mänty, koivu ja tammi ovat suomalaisten suosikkimateriaaleja puurappusissa, mutta myös muista puumateriaaleja on saatavilla tilauksesta. Kokopuiset rappuset viimeistellään kodin värimaailmaan sopivalla pintakäsittelyllä. Erilaisia pintakäsittelyjä ovat öljyäminen, lakkaus, maalaus tai petsaus.

Portaiden rakenne | Puukaiteelliset portaat | Lasikaiteelliset portaat | Portaat vapaa-ajan asuntoon | Porrasvarusteet

Portaiden rakenne

Portaiden rakenne

Portaiden mitoitus pitää toteuttaa oikein, jotta niiden käyttö olisi turvallista. Kotitalouksissa portaan nousukorkeus on maksimissaan 190 mm ja etenemä vähintään 250 mm. Tavallisesti portaissa nousu on 180 mm, etenemä 270 mm ja portaan leveys 80-100 cm. Jyrkistä portaista puhutaan silloin, kun nousu on n. 190 mm ja etenemä n. 250 mm ja loivista, kun nousu on n. 160 mm ja etenemä n. 300 mm. Porrasaukon leveys on oltava vähintään 70 cm kapeimmasta kohdasta.

Portaisiin tarvitaan kaiteet, kun putoamiskorkeus on yli 50 cm. Kaiteen korkeus on tavallisesti 90-100 cm ja kaidepinnojen väli maksimissaan 10 cm. Porraskaiteen käsijohde voi olla muodoltaan portaiden tyyliin sopiva ja se voidaan asentaa myös seinään antamaan lisätukea. Varsinkin jyrkissä portaissa käsijohde kummallakin puolella lisää turvallisuutta.

Lappiporras

Porrasmallit

Puukaiteelliset portaat

Puu on ajaton valinta portaikkoon. Erilaisista kaidevaihtoehdoista löytyy kotisi tyyliin sopiva ratkaisu aina maalaisromanttisesta moderniin. Sävytyksellä voidaan korostaa portaiden kaidetta tai vaihtoehtoisesti sulauttaa osaksi portaiden ja koko sisustuksen värimaailmaa.

Lappiporras - Kaidemalli K3

Kaidemalli K3
Materiaali: mänty, koivu
Koko: 27 x 40 mm

Lappiporras - Kaidemalli K6

Kaidemalli K6
Materiaali: mänty, koivu
Koko: 42 x 42 mm

Lappiporras - Kaidemalli K8

Kaidemalli K8
Materiaali: mänty, koivu
Koko: 23 mm

Lappiporras - Kaidemalli K10

Kaidemalli K10
Materiaali: mänty, koivu, tammi, saarni
Koko: 27 x 40 mm

Lappiporras - Kaidemalli K11

Kaidemalli K11
Materiaali: metalli (valkoinen, musta, rst)
Koko: 20 mm / 25 mm

Lappiporras - Kaidemalli K4

Kaidemalli K4
Materiaali: mänty, koivu
Koko: 42 x 42 mm

Lappiporras - Kaidemalli K1

Kaidemalli K1
Materiaali: mänty, koivu
Koko: 42 x 42 mm

Lasikaiteelliset portaat

Lasikaide on kevyt ja tyylikäs kaidevaihtoehto, joka sopii upeasti moderniin kotiin, mutta myös perinteiseen sisustukseen. Lasikaide tuo mukavaa ilmavuutta ja on ajaton valinta kotiin kuin kotiin. Lasi, teräs ja puu sopivat saumattomasti yhteen ja ne luovat upean kontrastin eri materiaalien täydentäessä toisiaan.

Lappiporras - Glass

Glass
Kaidelasi kiinnitetään heloilla askelman päätyyn tai sivujohteeseen.
Lasi: 6 + 6 mm laminoitu ja karkaistu turvalasi

Lappiporras - Steel

Steel
Ruostumattomat teräspilarit ja -kaide luovat voimakkaan kontrastin puuportaiden kanssa.
Lasi: 5 + 5 mm laminoitu turvalasi

Lappiporras - Timber Clamps

Timber Clamps
Lasi kiinnitetään pilareihin tai sivu- ja käsijohteisiin teräsheloilla.
Lasi: 5 + 5 mm laminoitu turvalasi

Lappiporras - Timber

Timber
Virtaviivainen ja tyylikäs lasikaide. Lasi integroidaan käsi- ja sivujohteiden sekä pilarin väliin.
Lasi: 4 + 4 mm laminoitu turvalasi


Portaat vapaa-ajan asuntoon

Sisäportaiden suunnittelussa vapaa-ajan asuntoihin ja mökille pitää esteettisyyden lisäksi huomioida turvallisuus ja mahdollisten ahtaiden tilojen asettamat haasteet. Pienissä mökeissä tilaa on harvoin liikaa, mutta Lappiportaiden vakiomittaisista portaista löytyy toimivia ja edullisia vaihtoehtoja ahtaisiinkin tiloihin. Myös mökillä kannattaa portaat viimeistellä sisutukseen ja tunnelmaan sopivalla pintakäsittelyllä.

Lappiporras - Loimu

Loimu-portaat

Jos portaille vaadittavaa tilaa on vaikea hahmottaa vapaa-ajan asunnossa, kannattaa harkita Lappiportaiden Loimu-portaita, jotka voi tilata kätevästi suoraan verkkokaupasta. Mallisuojattu Loimu on pienen tilan jyrkät portaat, joilla on kuitenkin turvallista kulkea portaiden sivujohteisiin integroitujen käsijohdekahvojen ansiosta. Loimu-portaiden kaltevuus säädetään asennettaessa ja ne soveltuvat erityisen hyvin kuljettaessa parvelle.

Lappiporras - L-malliset portaat mökille

L-malliset portaat

Vapaa-ajan asuntojen nurkasta lähteviin porrasratkaisuihin soveltuu loistavasti pienen tilan L-malliset portaat. L-portaat sopivat hyvin parviportaiksi, mutta myös muihin pienen tilan kohteisiin. Nämä portaat voit tilata suoraan verkkokaupasta ja mallikohtaisesti voit tehdä mitta- ja materiaalivalintoja.

Lappiporras - Mittatilausportaat mökille

Mittatilausportaat mökille

Kun vapaa-ajan asunnolla on enemmän tilaa kannattaa harkita mittojen mukaan tehtyjä puuportaita. Näin pystytään säätämään portaan etenemä ja nousu mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi. Varsinkin lasten on vaikea kulkea korkean nousun omaavissa portaissa. Myös jos tilaa on niukasti tai kohde vaatii erikoisratkaisuja, voimme auttaa. Pyydä tajous mittatilausportaista myyntipalvelustamme. Voit myös tutustua Lappiportaan verkkokauppavalikoimaan, joissa voi tehdä mallikohtaisesti valintoja omien mittojen mukaan.


Porrasvarusteet

Porrasvaruisteiden valinnoilla tehdään viimeinen silaus porraskokonaisuuden ulkonäköön. Esimerkiksi porrassäleiköllä sekä erilaisilla sivu- ja käsijohteilla portaiden ulkonäköön voidaan vaikuttaa paljon. Lisäksi mm. liukuesteet ja LED-valot tekevät portaista turvalliset ja mukavat käyttää koko perheelle.

Lappiporras - Käsi- ja sivujohde

Käsi- ja sivujohde

Käsijohteet antavat tukea portaissa liikuttaessa. Käsijohteen valinnalla viimeistellään portaiden tyyli ja erimuotoiset vaihtoehdot mahdollistavat juuri kohteeseen sopivan ratkaisun. Pintakäsittelyllä voidaan korostaa tai häivyttää käsijohde muusta porrasrakenteesta.

Sivujohteen valinnalla on oleellinen vaikutus portaiden ulkonäköön. Kaareutuvia sivujohteita käytetään enemmän perinteisissä kodeissa, kun taas modernissa sisustuksessa suoralinjaiset sivujohteet mukailevat pelkistetysti tyyliä. Seinän vierelle sijoittuvaan sivujohteeseen voidaan asentaa LED-valot, jotka takaavat turvalliset askeleet myös hämärässä. Johdotukset jää piiloon sivujohteen ja seinän väliin.

Lappiporras - Porrassäleikkö

Porrassäleikkö

Porrassäleikkö jakaa huonetilaa tai toimii porraskaiteena ahtaissa tiloissa.

Taustalevyt

Taustalevyillä saadaan tehtyä umpiportaat, jotka ovat hyvä valinta, jos portaiden alle halutaan rakentaa esim. säilytystilaa.

Lappiporras - Liukuesteet ja lähtöaselma

Liukuesteet

Turvallisuus on tärkeää portaissa kuljettaessa ja erilaiset liukuesteet on hyvä huomioida jo portaita suunniteltaessa. Porrasaskelmaan koneurituksella tehtävät liukuesteet ovat suosittuja ja tyylikäs valita kotii kuin kotiin. Vaihtoehtoisesti voi portaiden liukuesteeksi valita askelmaan työstetyn kumin, liimattavan teipin tai askelkumalistan.

Lähtöaskelma

Portaan yksityiskohtia valittaessa voidaan lähtöaskelman muodolla ja koolla saada aikaan persoonallinen ja tyylikäs lopputulos. Lähtöaseman muotoon vaikuttaa porrasmalli sekä käytettävissä oleva tila.

Lappiporras - Lapsiportit

Lapsiportit

Portaisiin sopiva portti lisää turvallisuutta etenkin lapsiperheissä ja sillä on helppo rajoittaa lasten ja lemmikkien kulkua portaissa.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.