Värikäs sisustus

Värikäs sisustus – Rohkean sisustajan valinnat

Netrauta oli mukana toteuttamassa rohkean sisustajan, Pinkku Pinskun eli Pinja Sanaksenahon persoonallista ja värikästä kotia. Miten jokainen meistä voisi rohkaistua revittelemään väreillä kodin sisustusvalinnoissa? Keräsimme muutamia vinkkejä, kuinka kodin sisustuksessa voidaan käyttää värejä muutenkin kuin sisustustyynyissä ja verhoissa.

Väriä kodin pinnoille helposti ja edullisesti värikkäällä tapetilla

Kehotamme rohkeasti luopumaan ajatuksesta, että värikkäitä koteja on vaikea myydä. Jos sisustaa asunnon pelkästään myyntiä varten, kannattaa pidättäytyä hillityissä sävyissä. Jos kotisi kuitenkin on asumista varten eikä myyntiin, ole rohkea ja tee kodista viihtyisä ja persoonallinen. Mieli muuttuu ajan saatossa, eikä pidä tyytyä samaan sisustustyyliin vuosi toisensa jälkeen. Uudistuksella ja sen tekemisellä on positiivinen vaikutus niin mielialaan kuin asumisviihtyvyyteenkin.

Värikäs ja boheemi Mindthegap Incantation -kuvatapetti
Värikäs tapetti inspiroi käyttämään samoja sävyjä myös muussa sisustuksessa. Kuvassa Mindthegap Incantation -kuvatapetti.
Leikkisä Sandudd Marvel Wood Panel 102435 -tapetti
Sandudd Marvel Wood Panel 102435 -tapetissa seikkailevat Marvelin klassikkosankarit!
Tapetti Tapetit.fi Kaleidoscope Sana Pink 90671
Herkkää väriloistoa Tapetit.fi Kaleidoscope Sana Pink 90671 -kuitutapetilla. Hyvä vaihtoehto perinteiselle kukkatapetille!

Maalaaminen ja tapetointi ovat helpoin ja edullinen tapa uudistaa kodin pintoja. Kumpikin tapa käsitellä seinäpintoja on yksinkertaista ja helppo tehdä itse. Ja muista, että voit aina tapetoida tai maalata edellisen pinnan piiloon, jos kaipaat vaihtelua tai lopputulos ei ollutkaan ihan kuviteltu. Voit huoletta revitellä ja valita hieman kirkkaamman maalisävyn tai voimakaskuvioisen tapetin – mahdollisuuksia on loputtomasti. Mieti riittääkö yksi seinä värien ilotteluun vai vaatiiko tila kenties vielä isompaa värialuetta. Jos haluat maalata huoneen kaikki seinät värillä, valitse hieman vaaleampi sävy. Tee koemaalauksia pienelle alueelle tai tilaa koepaloja tapeteista, ja katso testejä eri valossa.

Eteisessä turkoosit seinät
Turkoosi eteinen kutsuu kotiin! Värilliset seinät voi toteuttaa maalaamisen lisäksi yksivärisellä tapetilla.
Sisustustarra Artgeist Owlish corner
Seinätarroilla saa lisäilmettä! Artgeist Owlish corner -sisustustarra tuo satumaailman lastenhuoneeseen.
Siniset kaulusteovet keittiössä
Onko haaveissasi värikäs keittiö? Uudista väreillä ja maalaa kalusteovet lempivärilläsi.

Seinien sijaan voit kokeilla muidenkin kodin pintojen maalaamista tai tapetointia. Voisiko kodissasi sisäovet ja karmit, tai kenties osan huonekaluista maalata hieman kirkkaammalla värillä? Todella persoonallista ilmettä haluava kääntää katseen kattoon: maalaa katto muulla kuin valkoisella tai tapetoi katto! Vaalea katto tuo avaruutta, mutta tiloissa, joissa avaruutta ei välttämättä kaivata, voi katon hyödyntäminen rohkeasti väripinnalla tuoda paljon lisäviihtyvyyttä. Pienissä ja suljetuissa huoneessa värien käyttö on turvallisempaa ja riski väriin tylsistymisessä on pienempi. WC:n seinien tai kalusteiden maalaaminen käy hetkessä!

Pinkku Pinskun makuuhuoneen katto on sininen
Pinkku Pinskun remonttissa somevaikuttajan makuuhuoneen katto sai hurmaavan turkoosin sinisen sävyn.
Pinkku Pinskun kodinhoitohuoneen ovi on pinkki
Pinkku Pinskun kodinhoitohuoneen ovi sai tehostevärin remontin yhteydessä. Piano maalattiin samalla sävyllä.
Punainen tehosteseinä kolmella eri värisävyllä
Tehosteseinän maalaaminen käy nopeasti ja helposti. Kokeile seinän maalaamista usealla eri sävyllä.
Artgeist I love basketball! -kuvatapetissa on upea koripallokuvio
Huoneen asukkaan intohimoa kuvastavalla valokuvatapetilla saadaan persoonallinen sisustus. Artgeist I love basketball! -kuvatapetti koostuu 50 cm kaistoista.
Rebel Walls Frozen Moment -valokuvatapetti on kaunis savukuvio
Rebel Walls Frozen Moment -valokuvatapetti kerää katseita ja istuu osaksi erilaisia sisustustyylejä.
Kuvatapetti Artgeist Kaupunki ja pilviä
Valokuvatapetilla voi luoda lastenhuoneeseen väriloiston ja täysin oman maailmansa. Kuvassa Artgeist Kaupunki ja pilviä -kuvatapetti.
Turkoosi Pukkilan Pukkila Manacor Glacier -laatta kylpyhuoneessa
Laatoituksen uusiminen on isotöistä ja kallista, ja se vaatii yleensä ammattilaisen. Rohkea sisustaja valitsee kuitenkin myös laatoista erikoisempia ratkaisuja. Kuvassa Pukkilan Pukkila Manacor Glacier -laatta.
Punainen GoldenTile Metrotiles -laatta keittiön seinässä
Kiiltävä ja fasettireunainen GoldenTile Metrotiles -laatta on omiaan persoonallisessa keittiössä.
Kuviollinen ja boheemi Kymppi-Lattiat History Jugend Paris Mixonet -laatta
Kymppi-Lattiat History Jugend Paris Mixonet -laatan värikuviot luovat boheemin ja elävän tunnelman.

Irtotuotteilla väriä vuokra-asunnon sisustukseen

Vuokra-asunnossa ei voida ilman lupaa tapetoida tai maalata pintoja. Silloin kannattaakin miettiä miten huonekaluilla ja muilla irtotuotteilla saadaan aikaan persoonallinen ja viihtyisä koti. Isokokoinen sisustustaulu on kuin tapetti, jolla saa helposti näyttävän väriefektin. Samoin sermit ovat irrallisia ja liikuteltavia sisustuselementtejä, joilla saa esiin lempivärit ja huoneeseen sopivan väriloiston.

Sisustustarroilla voi päällystää helposti huonekaluja, kiinteitä kalusteita ja seiniä. Ne ovat yleensä helposti poistettavia, mutta seinien ja kiinteiden kalusteiden kohdalla kannattaa varmistaa vuokranantajalta voiko asunnossa käyttää sisustustarroja.

Lattiapintaan saa eloa persoonallisella, värikkäällä matolla. Isolla ja näyttävällä matolla kattaa kätevästi ison alueen ja varsinkin olohuoneeseen värikäs matto on hyvä ja turvallinen valinta tuomaan väriä. Yksivärinen tai kuviollinen, värikylläinen matto saa koko asunnon hehkumaan. Rohkea valitsee mattokollaasin, jossa eri kuviot, värit ja jalkatuntuma vaihtelevat. Mattojen paikkaa ja järjestystä vaihtamalla on helppo myös muunnella kodin tunnelmaa. Myös tekstiililaatoilla saa huoneeseen väriä, ja samalla myös pehmeyttä ja lämpöä. Helposti asennettavat laatat voidaan laittaa suoraan vanhan lattian päälle.

Vihertävä Vallilan Topaasi-matto, jossa on vintage-henkinen, kulunut kuvio
Vallilan Topaasi-matoissa on vintage-henkinen, kulunut kuvio. Topaasi-matot sopivat hyvin boheemiin sisustustyyliin.
Finarte Kuhmo -räsymatto sohvan edessä olohuoneessa
Pilkettä sisustukseen Finarte Kuhmo -räsymattolla. Värikäs räsymatto on perinteinen, suomalainen sisustuselementti.
D-sign Gornan Sid -matto olohuoneessa
D-sign Gornan Sid -matto riittää jo yksistään näyttäväksi väriläiskäksi olohuoneeseen. Matossa on persoonallinen ja rohkea kuviointi.
Sängynpääty erivärisistä laudoista
Värikäs koti ei vaadi välttämättä isoa sisustusbudjettia vaan enemmänkin kekseliäisyyttä. Maalilla ja laudoilla voi saada ihmeitä aikaan.
Olohuoneessa on yhdistetty erivärisiä huonekaluja
Värikäs sohva ja nojatuoli tuovat maton kanssa persoonallisuutta tilaan. Erivärisiä huonekaluja ja sisustustuotteita yhdistämällä voidaan saada aikaan värikäs huone ilman, että tarvitsee maalata tai tapetoida seiniä.
Punainen Tarkett Desso Stratos -tekstiililatta
Tarkett Desso Stratos -tekstiililatta on valmistettu 100 %:sti kierrätetystä nylonista. Stratos-mallistoon kuuluu 24 eri väristä laattaa.
Erivärisiä tuoleja ja valaisimia keittiössä
Leiki väreillä ja materiaaleilla. Yhdistä rohkeasti eri sävyjä - ja ruokapöydän tuolienkaan ei aina tarvitse olla saman värisiä.
Värikäs kattotuuletin
Vanha esine voi saada täysin uuden elämän pienellä värikylvyllä!

Valoilla sisustaminen

Muiden kodin sisustustuotteiden lisäksi kannattaa miettiä voisiko yksittäinen, erikoinen valaisin toimia väripilkkuna. Parhaimmillaan valaisin on kuin taideteos, joka kerää katseet ja saa niin kotiväen kuin vieraatkin huokailemaan ihastuksesta kerta toisensa jälkeen. Lampunvarjostimen vaihdollakin voi saada jo ihmeitä aikaan.

Täysin valkoisen tai hillityn kodin saa hetkessä värikylläiseksi älyvalaistuksella. Muunneltavilla ja ohjelmoitavilla älyvaloilla voidaan luoda persoonallisia valoefektejä – ja vaikka ”maalata” seinän joka päivä eri väriseksi. Helpoin tapa tutustua värillisten älyvalojen maailmaan, on vaihtamalla vanhaan valaisimeen älypolttimo. Väri-ilottelun lisäksi älyvalaistus mahdollistaa mm. ajastukset ja automaatiot. Voit ajoittaa kodin valojen syttymisen pimeän tullessa tai arkirytmin mukaan.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.