Varaston loppuunmyynnin viimeisiä viedään, uskomattomat poistotarjoukset voimassa enää:
Pinkku Pinskun olohuone

Avara ja persoonallinen yläkerta toivottaa Pinjan tervetulleeksi kotiin!

Tuulikaappi purettiin, portaikko modernisoitiin ja olohuoneesta loihdittiin somepersoonan näköinen, värikäs ja inspiroiva ympäristö. Sisustusvalinnoissa näkyy rohkeus olla oma itsensä ja luottaa omaan makuunsa – sanoivatpa muut mitä vaan!

Pinjan isoäidiltään ostaman talon pääsisäänkäynti johtaa yläkertaan. Ennen vastassa oli ahdas tuulikaappi, mutta nyt ovesta astuttaessa avarassa eteisessä on kookkaiden peililiukuovien taakse kätketty säilytysjärjestelmä, tyylikkäät ja modernit portaat alakertaan sekä värikkään sisäovet. Ovelta avautuu myös näkymä Pinjan uuteen olohuoneeseen, jonka 7,5 m levyinen raikas, tehosteseinä kutsuu peremmälle.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Yläkerrassa oli useampi pieni huone, mutta Pinja toivoi avaruutta ja isoja tiloja. Näin olohuoneen halkaissut seinä sai lähteä.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Väliseinä poistettiin ja näin saatiin tilava, 20 m² makuuhuone. Lattia korjattiin siistiksi eteisestä irrotetuilla lattialaudoilla.

Seinä nurin ja maalitela heilumaan

Väliseinät ja pienehköt huoneet ovat tyypillisiä 80-luvulla rakennetuille taloille ja myös tämän talon olohuone oli juuri tällainen, pieni, n. 11 m² huone. Lisätilaa päätettiin ottaa viereisestä makuuhuoneesta. Poistamalla väliseinä saatiin iso, n. 25 m² kokoinen olohuone. Kattoon jätetty palkki muistuttaa vanhasta seinästä ja toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan pienenä tilanjakajana.

Pinja toivoi uuden kotinsa yläkertaan modernia ja puhdasta ilmettä, mutta myös persoonallisuutta. Heti alusta asti hänen mielessään oli myös maalattu tehosteseinä. Yhdessä sisustussuunnittelija Riia Lankisen kanssa päädyttiin turkoosin siniseen värisävyyn, joka napattiin Pinjan taulusta. Värikäs taulu oli suunniteltu osaksi uuden olohuoneen sisustusta ja se toimi myös inspiraationa tilaa kalustettaessa. Muuten avarassa ja pelkistetyssä tilasta haluttiin vaalea ja valoisa, joten loput seinät ja katto maalattiin puhtaan valkoiseksi. Vanha ja arvokas lautalattia sai koko yläkerran alalta hionnan ja kauniin valkolakkauksen.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pinjan taulu toimi inspiraationlähteenä tehosteseinän väriä ja muita sisustusvärejä valittaessa.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Vanha ja arvokas lautalattia sai koko yläkerran alalta hionnan ja kauniin valkolakkauksen. Vallilan Uuhi-matto on pehmeä jalan alla.

Olohuoneen, makuuhuoneen ja eteisen työvaiheet

 • Vanhat portaat ja eteisen lattia purettiin.
 • Olohuoneessa ja makuuhuoneessa olleet väliseinät purettiin ja lattia paikattiin eteisestä irrotetuilla lattialankuilla.
 • Olohuoneen ja makuuhuoneen lattia hiottiin ja valkolakattiin.
 • Makuuhuoneesta keittiöön vievä oviaukko laitettiin umpeen.
 • Eteisen lattia valettiin uudelleen, laatoitettiin ja siihen asennettiin sähköinen lattialämmitys.
 • Ikkunat siistittiin ja maalattiin valkoisiksi. Ulko-ovi vaihdettiin.
 • Katto uusittiin levyttämällä ja maalattiin kiiltävän valkoiseksi.
 • Seinät levytettiin, tasoitettiin Weber-kipsilevytasoitteella ja maalattiin.
 • Patterit siistittiin ja maalattiin. Uuden patterin asennus.
 • Viimeistely Centin jalkalistoilla.
 • Ennen uusien Lappiporras-mittatilausportaiden asennusta portaikon seinät tasoitettiin ja maalattiin.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti

Makuuhuoneeseen tuotiin sama turkoosi sävy, mutta seinien sijaan värillä peittyi huoneen katto. Efektiseinän ei aina tarvitse ollakaan seinä, vaan kattokin voidaan maalata tai tapetoida persoonallisesti.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Väri sitoo olohuoneen ja makuuhuoneen kauniisti yhteen. Trion Jura-alasvalaisimet ovat kuin tähtiä taivaalla.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pinjan makuuhuoneessa on näyttävä Vallila Bahia Shinyt -matto sekä Vallilan pimennysverhot.

Olohuoneeseen suunniteltiin uusi, isompi ikkuna, joka tulisi lattiasta kattoon. Ikkunan vaihto päätettiin kuitenkin siirtää myöhempään ajankohtaan, mutta vanhan ikkunan alla oleva patterin muutos otettiin kuitenkin huomioon remontissa. Vanha patteri korvattiin näyttävällä Purmo-pystypatterilla. Valkoinen Purmo-patteri sulautuu seinään, on osa sisustusta ja antaa tehokkaasti ja tasaisesti lämpöä isoon tilaan.

Ison olohuoneen ja makuuhuoneen valaistus toteutettiin Trion Jura-alasvalaisimilla. Yhteensä eteisen ja olohuoneen alueelle asennettiin 25 kpl ja makuuhuoneeseen 11 kpl alasvaloja. Näitä suunnattavia valolähteitä ohjataan samoin kuin koko muunkin kodin valaistusta eli Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmällä. Kattovalaisimet ovat himmennettävissä ja Pinja voi halutessaan luoda erilaisia ajastuksia.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pinjan taulu toimi inspiraation lähteenä, kun Riia ehdotti pianon maalaamista pinkiksi. Myös kodinhoitohuoneen ovi sai tehostevärin!
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Purmo Kos Vertical 21 on selkeä ja sisustuksellinen patteri, jossa on sileä etupaneeli.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pukkilan Landstone White -lattialaattaa on kuin luotu mattalakatun, vanhan puulattian kaveriksi.

Käytännölliset ja tyylikkäät säilytysratkaisut

Pinjalle on tärkeää, että vaatteille, kengille ja muille tavaroille on riittävästi tilaa eteisessä ja makuuhuoneessa – ja se että tavarat ovat piilossa. Eteiseen rakennettu iso Elfa-liukuovikaapisto vastaa vaatimuksiin ja isoista peiliovista ulos asteleva somevaikuttaja voi tarkastaa, että outfit on kunnossa. Ulko-ovi uusittiin remontin yhteydessä ja samalla poistettiin vanhan oven vieressä ollut pystyikkuna. Tämä myös mahdollisti Elfa-järjestelmän sovittamisen eteiseen.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Elfa-liukuovikaappi kätkee sisäänsä paljon tavaraa. Eteisessä käytettiin Pukkilan Landstone White -lattialaattaa.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Isot peililiukuovet tekevät tilasta avaran ja suuren tuntuisen. Eteinen tulee näin osaksi koko yläkerran sisustusta.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Wiser-valonsäätimiä voidaan käyttää normaaliin tapaan valojen himmentämiseen ja kytkemiseen päälle/pois. Lisäksi Wiser mahdollistaa valojen ohjelmoinnin puhelinsovelluksella.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Ulko-oveen kiinnitetty Wiser-sensori havaitsee oven avautumisen. Wiser-järjestelmän avulla Pinja tietää jos ovi avautuu hänen ollessa pois kotoa. Sensori voidaan myös ohjelmoida sytyttämään eteisen valot saavuttaessa kotiin.

Myös makuuhuoneessa tarvittiin pientä sovittamista ja toisen ikkunan tuuletusikkuna jouduttiin peittämään, jotta Elfa-liukuovikaapille saatiin tarpeeksi syvä tila. Makuuhuoneeseen laitettiin myös isot peililiukuovet. Kaapiston kätkee sisäänsä huikean määrän hyllyjä ja yhdeksän kätevää vetolaatikkoa.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Sisäovet uusittiin remontin yhteydessä. Makuuhuoneen Swedoor Unique 501 -väliovi maalattiin turkoosin sinisellä tehostevärillä.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Schneider Electric Wiser -älypistorasialla voidaan ohjata erilaisia sähkölaitteita. Ne myös mittaavat laitteen käyttämän energian.

Portaat, jotka varastavat koko shown!

Eteisessä ollut muovimatto ja sen alla levännyt lautalattia purettiin pois. Tilalle asennettiin lattialämmityksen kera 60 x 60 cm Pukkila Landstone White -lattialaatat, jotka ovat valkolakatun lautalattian kanssa täydellinen pari. Kokonaisuus on kaunis ja viimeistelty!

Vanhat portaat saivat siirtyä uuden omistajan laittaessa kotiansa uuteen uskoon. Porrasaukkoon asennettiin kotimaiset Lappiportaan U-malliset puuportaat, jotka on valmistettu Kemissä. Kauniit, puhtaan valkoiset portaat saivat kehyksekseen lasikaiteet. Kokonaisuus on todellakin upea ja arvoisellansa paraatipaikalla kotiväen ja vieraiden ihasteltavana – keskellä yläkertaa. Lasikaiteen ansiosta portaat eivät tukahduta näkyvyyttä ja lopputulos on kaiken kaikkiaan raikas ja kevyt.

Kokonaisuudesta tekee täydellisen portaiden yläpuolelle ripustettu Trio Luster -kattokruunu, jonka kristallit sädehtivät onnellisen Pinjan kanssa kilpaa. Näyttävää valaisinta on rentouttava katsella niin olohuoneesta, eteisestä kuin alakertaan astellessa. Se tuo annoksen klassista luksusta moderniin yläkertaan.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pinjan upeat puuportaat ovat Lappiportaan mittatilausportaat.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Moderni lasikaide istuu tilaan ja komeuden kruunaa Trio Luster -kattokruunu.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Vanhat portaat olivat tulleet tiensä päähän. Portaiden suunta pidettiin samana.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Turvallisuutta ja viimeistellyn ilmeen tuovat portaisiin asennetut LED-valot.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Valaistuksen lisäksi turvaa tuo porrasaskelman uritus.

Pinjan mielestä parasta olohuoneessa, makuuhuoneessa ja eteisessä

”Portaat ovat upeat ja ne ovat saaneet paljon kehuja. Lasikaide muutti hetkessä koko tilan ilmeen. Ne tuovat modernia ilmettä ja kirkkautta, ja ne avartavat tilaa. Ihana kattokruunu on täydellinen portaiden kanssa! Lisäksi Elfa-säilytysratkaisut ovat mahtavia: halusin kaiken mahdollisen piiloon ja Elfa-mahdollisti sen. Tilankäyttö on maksimoitu ja upeat peiliovet ovat luonnollisesti somevaikuttajan mieleen. Makuuhuoneessa sininen katto ja ovi ovat onnistuneita - katon maalaaminen oli Riialta mahtava idea!”

Tutustu Pinjan remonttiin huone huoneelta - Katso ennen ja jälkeen kuvat!

Pinkku Pinskun remontissa mukana

Netraudan Asennuspalvelu Cent Trio Bjelin Weber Ideal Keittiöt Pukkila Schneider Electric Bathlife Smeg Woodio Temal Unidrain Elfa Smedbo Konto Gustavsberg Vihtan Cariitti Tulikivi Rebel Walls Lappiporras Vallila Maakunnan lasi

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.