Ilmanvaihto

Kunnollisella ilmanvaihdolla on nykyaikana erittäin suuri merkitys talon kunnon ylläpidossa. Puutteellinen sisäilman vaihtuminen voi aiheuttaa esimerkiksi kosteuden kulkeutumista rakenteisiin, märkätilojen hidasta kuivumista, hajuja, hometta rakenteissa sekä vetoa. Netraudan valikoimasta löydät ilmanvaihtolaitteet ja lisätarvikkeet sekä vanhoihin että uudisrakennuksiin.

1-48 / 1988

1988 tuotetta

1-48 / 1988

1988 tuotetta

Ilmanvaihto

Miksi panostaisin uuteen ilmanvaihtojärjestelmään?

Uusi ilmanvaihtojärjestelmä parantaa sisäilman laatua ja vähentää kosteusvaurioiden riskiä, mikä puolestaan parantaa asumismukavuutta ja terveyttä. Uudet laitteistot ovat lisäksi älykkäitä, eli niiden energiankulutus on suhteessa pienempää. Investoiminen hyvään ilmanvaihtojärjestelmään maksaa itsensä tuntuvasti takaisin vuosien kuluessa.

Mitä eroa on koneellisella ja painovoimaisella ilmanvaihdolla?

Koneellisessa ilmanvaihdossa ilma imetään sisään ja puhalletaan ulos koneellisesti, kun taas painovoimainen ilmanvaihto perustuu luonnolliseen ilmavirtaukseen, jossa lämmin ilma nousee ylös ja poistuu ylhäältä, ja tilalle tulee raitista ilmaa alhaalta. Koneellinen ilmanvaihto on yleensä tehokkaampi ja helpommin säädettävissä, kun taas painovoimainen ilmanvaihto on yksinkertaisempi ja edullisempi asentaa.

Mitä on huomioitava ilmanvaihtoa suunniteltaessa uudisrakennuksessa?

    Uudisrakennuksessa ilmanvaihdon suunnittelussa on huomioitava muun muassa rakennuksen käyttötarkoitus, sisätilojen ilmanlaatu, energiatehokkuus, meluntorjunta, ilmanvaihtojärjestelmän koko ja sijoitus sekä rakenteiden tiiveys. Ilmanvaihdon suunnittelussa on myös tärkeää huomioida paikalliset rakentamismääräykset ja -standardit.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.