Sami Kurosen kylpyhuoneremontti

Perttu Sirviön vinkit kylpyhuone- ja saunaremonttia suunnittelevalle

Kylpyhuone- ja saunaremontti ovat yksi kodin vaativimmista remonttiprojekteista, ellei kaikkein vaativin. Kylpyhuoneremontti voi mennä mönkään monella tavalla: kaadot eivät ole oikein tehty, vesieristys on puutteellinen, ilmanvaihtoon ei ole kiinnitetty kunnolla huomiota tai laatoitusjälki ei ole siisti. Mitä pitäisi ottaa huomioon ennen kylpyhuone- ja saunaremonttia? Remppamestari Perttu Sirviö kertoo mitä kannattaa pitää mielessä uutta kylpyhuonetta haaveillessa.

  • Kaikki lähtee budjetista! Mieti paljonko haluat laittaa rahaa remonttiin ja kartoita kuluja tarkkaan etukäteen. Rahan pitäisi riittää varmasti koko projektiin, jotta kompromisseilta vältytään tärkeissä kohdissa.
  • Tee kunnon suunnitelma. Mieti mitä muutoksella halutaan saavuttaa. Mitkä toiminnot kaipaavat korjausta ja miten ne toteutetaan? Suosittelen lämpimästi suunnittelijan käyttöä apuna. Ammattilainen tietää mikä on mahdollista ja järkevää. Yleensä tässä myös säästää rahaa, kun tulee kerralla toimiva kokonaisuus ja mahdollisimman moni asia osataan ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Huomioi myös valaistus ja suunnittele sen tarve huolellisesti etukäteen. Mahdollisuuksia on hyvin monipuolisiin toteutuksiin!
  • Mieti tuotteet, materiaalit ja tyyli. Tee tilasta sellainen mistä itse pidät budjetti huomioiden. Käytä niitä värejä, kalusteita ja materiaaleja jotka tuntuvat sinusta parhaimmalta. Toki kannattaa pitää mielessä myös jälleenmyynnin mahdollisuus. Ahkeran saunojan kannattaa panostaa viihtyvyyteen erityisesti, jos halajaa leppoisia ja rentouttavia löylyjä. Panosta kunnon kiukaaseen, joka on mitoitettu saunan mukaan. Ammattilaisilta Netraudasta saat apua ja vinkkiä tuotteiden ja materiaalien valintaan.
  • Suunnittele aikataulu. Onko asunnossasi kenties toinen WC-tila tai suihku? Kylpyhuoneremontin aikana vedet ovat usein jonkin aikaa poikki ja toiminnot tauolla. Olisiko remontti mahdollista suorittaa loman aikana tai asukkaiden ollessa muuten poissa?
  • Kuka tekee remontin? Kylpyhuone- ja saunaremontit ovat vaativia projekteja, joissa ammattilaisen palkkaaminen kannattaa aina. Helpoimmalla pääsee, kun kaikki työvaiheet onnistuu yhdestä paikasta. Jokaiseen työvaiheeseen vaaditaan oma ammattilaisensa (putkimies, sähkömies jne.) ja eri yrittäjien aikataulujen sovittaminen saattaa olla kokonaisvaltaisessa remontissa haastavaa. Kun organisointi on yhden yrityksen takana, työntekijät ovat tietoisia toistensa tekemisistä ja työt etenevät aikataulussa. Kysy remontin kokonaistarjousta myös Netraudan myyntipalvelusta!
  • Kiinnitä huomiota laadun seurantaan. Mieti seuraatko itse remontin vaiheita vai olisiko mahdollista palkata ulkopuolinen taho. Huomioi, että taloyhtiöt edellyttää ja toteuttaa tiettyä laadunvalvontaa.
  • Oman työn osuus. Itse tekemällä säästää, mutta arvioi taitosi oikein ja rehellisesti. Jos jokin menee vikaan remontti saattaa viivästyä ja tulla virheiden vuoksi kalliiksi.
  • Purkutyö. Suunnitelma on hyvä pitää kirkkaana mielessä jo purun alkaessa. Ei kannata purkaa liikaa, jotta turhalta uudelleenrakentamiselta vältytään. Lajittele purkujäte ja toimita pois remontin tieltä. Purun jälkeen kannattaa suorittaa asianmukaiset kosteustarkastukset ja tutkia rakenteiden kunto. Mahdolliset kuivatukset ja rakenteiden korjaukset tulee suorittaa huolellisesti ennen rakentamisen aloitusta.
  • Rakentaminen. Rakennusmateriaalit kannattaa hankkia hyvissä ajoin ennen projektin aloittamista. Työmaa olisi hyvä pitää siistinä, jotta homma sujuu ilman ylimääräisiä viivästyksiä ja työtapaturmia. Pohjatöistä asti tulisi pitää kiinni tarkasta ja laadukkaasta tekemisestä: jos seinärunko on vinossa kertautuu vinous seuraavaa materiaalia asentaessa. Saunaa ja kylpyhuonetta remontoidessa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota kunnon ilmanvaihtoon. Haastavassa tilassa on kovat lämpötilan vaihtelut ja paljon kosteutta, joten eristyksen pitää olla kunnossa, jotta kosteus ei mene rakenteisiin ja homeongelmilta vältytään.
  • Viimeistely. Siisti ja huoliteltu lopputulos on ilo silmälle ja kestää käyttöä. Moitteeton laatoitusjälki, siistit saumat sekä kunnolla ja turvallisesti kiinnitetyt kalusteet ovat asioita, joita arvostan lopputuloksessa. Laadukkaasti rakennettu kylpyhuone on myös myyntivaltti!

Mukavia remonttiprojekteja!

Perttu Sirviö

Lue lisää:

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.