Nyt yli 70 000 tuotteeseen ilmainen toimitus! Kampanja-aikaa jäljellä:
Sami Kurosen kylpyhuoneremontti

Riia Lankisen niksit ja sisustusvalinnat Sami Kurosen kotiin

Kylpyhuoneen remonttia suunniteltaessa kannattaa miettiä, millainen värimaailma ja tunnelma on toiveena sekä kuinka sen voisi saavuttaa. Monesti suositellaan, että pieniin tiloihin valitaan vaaleita sävyjä, jolloin tila saadaan näyttämään suuremmalta. Toisaalta pitääkö kylpyhuoneen näyttää isolta vai onko sittenkin toiveena hieman hämyinen ja intensiivinen tila? Jotta kokonaisuus saadaan toimimaan ja tilaan luotua toivottu tunnelma, kannattaa pohjaratkaisuun, pintamateriaaleihin, toiminnallisuuteen ja pieniin yksityiskohtiin paneutua huolella.

Kun lähdin suunnittelemaan Sami Kurosen kylpyhuonetta, minulla oli muutama selkeä tavoite. Tilasta tulisi tumma, persoonallinen ja spa-henkinen. Koko suunnitelma lähti rakentumaan upean Gemlook GL 134 -luonnonkivialtaan ympärille. Sen rouhea ulkopinta ja epäsymmetrinen muoto rikkovat muuten melko kulmikkaan tilan. Allas painaa 36kg, joten allastason alle piti saada lisätukea. Noron allaskaapin tason alle tehtiin alumiinisesta neliöpalkista kaksi lisätukea, jotka kiinnitettiin kaapin runkoon ruuvaamalla. Lisäksi allaskaapin etureunan 4 cm vaakatuki korvattiin tukevalla 12 cm leveällä puutavaralla. Olen todella iloinen, että kiinnitys onnistui ja kokonaisuus saatiin toimimaan.

Kiviallas sisustuksen inspiraationa
Gemlook-luonnokiviallas on Samin kylpyhuoneen katseenvangitsija.
Mahdollisimman pienet saumat
Tyylikäs ja yhtenäinen laattapinta pienillä puskusaumoilla.

Pienestä tilasta saatiin harmoninen käyttämällä saman Pukkilan Landstone Anthracite -laattasarjan laattaa niin seinissä kuin lattiassa. Isojen 60x60 cm seinälaattojen ja puskusaumojen avulla, pinnat näyttävät yhtenäisiltä. Kannattaa muistaa, että pienessä tilassa yksityiskohdat nousevat suurempaan rooliin kuin isoissa tiloissa. En mm. halunnut ylimääräisiä nurkkalistoja, joten pesuainesyvennyksen laatat leikattiin jiiriin. Se vei hieman enemmän aikaa ja vaatii taitoa, mutta lopputulos näyttää valojen kera upealta.

Samin kylpyhuoneen viimeistelee näyttävä rimakatto, joka on toteutettu Centin lämpökäsitellyllä haapakattorimalla. Kuivissa tiloissa rimakaton pohjalla käytetään monesti esim. mustaa maisemointikangasta. Tässä tilassa se ei kuitenkaan ollut vaihtoehto, sillä sama katto jatkuu myös saunan puolelle. Rimat onkin kiinnitetty mustaksi käsitellylle levylle, joka kestää saunan kuumuutta.

Näkymä Samin saunasta kylpyhuoneen puolelle
Saunasta voi ihailla upeaa Bathlife Skina -valopeiliä ja harmonista kokonaisuutta.
Valaistuksella moniulotteisuutta kylpyhuoneeseen
Tyylikäs, pitkä syvennys ja lineaarivalaisimet tekevät suihkutilasta näyttävän.

Glass Housen iso saunan lasiseinä tuo lauteet osaksi kylpyhuoneen sisustusta, joten lauteista tehtiin näyttävät ja persoonalliset. Niissä on käytetty Centin radiatamäntyä, joka on sävyltään lähellä rimakaton lämpökäsiteltyä haapaa. Tällä tavalla kokonaisuus on yhtenäinen. Saunan seiniin tuli puolestaan kuultavan mustaksi käsiteltyä Cent tervaleppä seinäpaneelia, jolloin kontrasti kylpyhuoneen ja saunan seinien välillä ei ole liian voimakas.

Toivotun tunnelma saavuttamiseksi, arkinen pesutorni oli saatava piiloon. Erityisesti, kun tilassa ei ole lainkaan valkoista, olisi pesutorni saanut tummassa ympäristössä liikaa huomiota. Pesutorni ja pyykkikorit piilotettiinkin Ideal Keittiöden mittatilauskalusteiden taakse. Myös kylpyhuoneen ovi maalattiin sisäpuolelta mustaksi, jolloin se sulautuu kauniisti muuhun värimaailmaan. Ovi jätettiin kuitenkin ulkopuolelta valkoiseksi, jolloin se on samaa sävyä kodin muiden ovien kanssa.

Pyykkitorni piiloon kalusteisiin
Pyykkihuolto on piilotettu tyylikkäisiin kalusteisiin.
Muunneltava valaistus
Kylpytilan muunneltava valaistus taipuu niin tunnelmointiin kuin pyykin pesuunkin.

Valaistus muodostuu tärkeäksi osaksi toimivaa tilaa, kun pintamateriaaleina on käytetty tummia sävyjä. Valoa pitää olla tarpeeksi, mutta toisaalta valon määrää pitää pystyä myös muuntelemaan. Samin kylpyhuoneen valaistus toteutettiin Cariitti-saunavalaisimilla. Kohteessa on käytetty niin epäsuoraa kuin suoraakin valaistusta ja erilaisia valonlähteitä on useita. Valaisimia pystyy himmentämään, jolloin valaistusta voidaan vaihdella fiiliksen mukaan. Lasiseinäisessä saunassa on huomattavasti mielekkäämpää nauttia löylyistä, kun myös kylpyhuoneen valaistusta on himmennetty. Toisaalta pyykkiä pestessä tai partaa ajaessa tarvitaan paljon valoa. Pesualtaan vieressä on kosteisiin tiloihin soveltuva Markslöjd Sprout -riippuvalaisin, joka toimii lähinnä sisustuselementtinä. Kannattaa muistaa, että suihkujen ja hanan läheisyys asettavat valaisimille omat vaatimuksensa ja niiden IP-luokka on oltava riittävä. Myös ulkovalaisimet soveltuvat hyvin kosteisiin tiloihin.

Huolellinen suunnittelu edesauttaa remontin sujumista. Yllätyksiä tulee melkein aina isompia remontteja tehtäessä, joten kompromissejakin voi joutua tekemään. Se on kuitenkin huomattavasti helpompaa, kun on olemassa jonkinlainen päämäärä ja visio toivotusta lopputuloksesta.

Riia Lankinen

Lue lisää:

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.