Sami Kurosen kylpyhuoneremontti

Ympäristöystävällisiä ja ekologisia materiaalivalintoja

Me Netraudassa lähdimme tekemään Sami Kurosen kylpyhuone- ja saunaremonttia kestävän rakentamisen pohjalta - valiten mukaamme ympäristöystävällisiä ja ekologisia brändejä. Mahdollisuuksien mukaan suosimme tässä yhteistyössä myös kotimaisia tuotemerkkejä. Sisustussuunnittelija Riia Lankinen otti kokonaisuuden suunnittelussa myös Samille tärkeät ekologiset arvot huomioon.

Sami Kuronen ja Riia Lankinen

Sami kertoi haluavansa omilla valinnoillaan olla tukemassa kotimaista osaamista sekä kestäviä valintoja ja toivoikin, että ympäristöarvot otetaan huomioon myös hänen remontin suunnittelussa. Ekologisuus, kotimaisuus ja vastuullisuus ovatkin nousseet tärkeiksi elementeiksi sisustuksessa. Esimerkiksi suomalainen puu on ekologinen valinta, sillä kuljetuksesta syntyy pienempi kuormitus ympäristölle. Lisäksi puu on helposti kierrätettävissä ja se on kestävää. Riia käytti Samin kylpyhuoneen sisustuksessa puun lisäksi myös mm. pellavasta valmistettuja tekstiilejä sekä luonnonkiveä, jotka molemmat ovat ekologisia valintoja.

Luonnonmateriaalien valmistusprosessi aiheuttaa usein vähemmän päästöjä kuin keinotekoisten materiaalien valmistus. Ympäristön voi huomioida myös valaistuksessa, sillä himmennettävät ja energiatehokkaat led-valaisimet vähentävät energiakulutusta. Lisäksi laadukkaiden led-valaisimien odotettu elinikä on pitkä. Materiaalivalintoja tehtäessä kannattaa panostaa kotimaisuuden ja ekologisuuden lisäksi myös laatuun, sillä kestävä tuote on aina vastuullinen valinta. Tutustu Samin remonttiprojektissa käytettyihin tuotemerkkeihin ja monipuoliseen tuotevalikoimaan.

Cent

Kolajokelainen Cent kuuluu Suomen laadukkaimpiin kodin viimeistelytuotteiden valmistajiin. Cent valmistaa ja toimittaa tuotteita yli 30 vuoden kokemuksella ja luonnon kunnioittaminen on sille sydämen asia. Tuotteet valmistetaan Kalajoen tehtaalla suomalaisesta puusta, suomalaisella ammattitaidolla. Cent on ylpeä Avainlipun kantaja. Pääraaka-aineena Centin tuotteissa on suomalainen puu, joka tulee aina kestävästi hoidetuista metsistä. Kaikki käytetyt raaka-aineet ovat PEFC-sertifioituja. Cent varmistaa minimaalisen ympäristökuormituksen hyödyntämällä moderneja tuotantotapoja ja hävikin hyödyntämistä. Netraudasta on myynnissä yli 260 Cent-tuotetta ja valikoima kattaa sisustuslistat ja -paneelit, saunatuotteet, terassituotteet ja ympärihöylätyt tuotteet.

Pukkila

Pukkilan yli 140-vuotinen taival on merkittävä osa suomalaista rakentamisen ja sisustamisen historiaa. Laajasta valikoimassa erilaisia seinä- ja lattialaattoja, josta löytyy värejä, kokoja ja malleja jokaiseen makuun. Pukkilan laajasta keraamisten laattojen valikoimasta löytyy myös runsaasti vaihtoehtoja, jotka sopivat Joutsenmerkki-rakentamiseen. Joutsenmerkityn rakennuksen on noudatettava sille asetettuja ympäristökriteerejä. Sisäympäristöä koskevat vaatimukset liittyvät materiaaleihin, ilmanvaihtoon, rakentamiseen ja laadunvalvontaan. Pukkila seuraa jatkuvasti aikaansa ja panostaa laadukkaisiin materiaaleihin, ajankohtaiseen designiin sekä erilaisiin valmistus- ja pinnoitustekniikoihin. Pukkila - rakkaudesta laattoihin.

Cariitti

Cariitin valaisimet edustavat suomalaista laatua parhaimillaan, sillä niiden suunnittelu ja tuotanto tapahtuu kotimaassa ympäristöä kunnioittaen. Avainlippu-merkki yritykselle myönnettiin vuonna 2008 ja se viestittää omalta osaltaan suomalaisuudesta. Edelleen perheyrityksenä toimivan Cariitin historia ulottuu lähes 40 vuoden taakse. Alansa huippuosaajan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. upeat valaistusratkaisut saunaan, sisustamiseen sekä piha- ja ulkoalueille. Cariitin pitkäikäiset valaistustuotteet ovat saaneet myös kansainvälistä tunnustusta ja sillä onkin lukuisia referenssikohteita myös ulkomailla.

Helo

Helo on perustettu vuonna 1919, joten laadukkaita Helo-kiukaita onkin valmistettu Suomessa jo yli 100 vuoden ajan. Ne vievät maailmalle suomalaista saunaperhettä tarjoamalla kaikille mahdollisuuden omaan kotisaunaan. Helo on saavuttanut nykyisen asemansa jatkuvan kehitystyön, asiakkaiden tarpeiden kunnioittamisen sekä yritysostojen seurauksena. Helo on merkki laadusta: kiukaille myönnetään erityisen pitkä viiden vuoden takuu.

Jokipiin Pellava

Vuonna 2020 Jokipiin Pellava juhli satavuotista toimintaansa. Yritys valmistaa suomalaisia pellavatekstiilejä saunaan, kylpyhuoneeseen ja kodin sisustukseen. Yrityksen käyttämät pellavalangat tulevat Länsi-Euroopan maista, joissa pellava on myös kasvatettu. Kankaiden kutominen ja tuotteiden valmistus on keskittynyt Suomeen ja Jokipiin kylään Jalasjärvelle. Jokipiin Pellavan tuotteet täyttävät Öko-Tex-standardin eli niiden valmistuksessa ei käytetä haitallisia kemikaaleja.

Pinetta

Pinetta on vuonna 1972 perustettu suomalainen perheyritys, joka valmistaa kauniita, ajattomia ja laadukkaita puutuotteita. Pinetan tehdas sijaitsee Salossa ja tuotteiden valmistamiseen käytetään suosittua tervaleppää, koivua ja mäntyä. Jatkuvasti kehittyvä perheyritys takaa laadukkaan työn, tuotteet ja luotettavat toimitukset.

Ideal Keittiöt

Ideal Keittiö on suomalainen keittiövalmistaja, jonka juuret ovat Pohjanmaalla. Ideal Keittiöt -mallistolle on myönnetty Design from Finland -tunnus merkkinä laadukkaasta suomalaisesta designista. Keittiömalliston suunnittelusta vastaa täysin suomalainen tiimi. Suunnittelun lähtökohtana on käytännöllisyys, kestävyys sekä tietenkin tyylikäs ulkonäkö. Keittiön tulee kestää aikaa, niin toiminnallisuuden kuin ulkonäkönsäkin puolesta, mutta myöskään kasaaminen ei saa viedä liikaa aikaa.

Saint Gobain Weber

Saint-Gobain Weberillä on yksi monipuolisimmista ja laadukkaimmista valikoimista rakennusalalla. Saint-Gobain Weberiä ostamalla tuet myös suomalaista työtä, sillä yrityksellä on Suomessa kahdeksan tehdasta ja noin 300 työntekijää. Avainlippu-merkki myönnettiin Weberille tänä vuonna ja se viestittää omalta osaltaan suomalaisuudesta. Weber-rakennustarvikkeet sopivat loistavasti korjausrakentamiseen, joka on ollut keskeinen osa Weberin tuotesuunnittelua. Tuotevalikoima onkin saneeraajan unelma. Weberin tuotteilla on VTT:n sertifikaatti.

Dimex

Dimex on suomalainen perheyritys, joka suunnittelee ja valmistuttaa kestäviä ja toimivia työvaatteita jo toisessa polvessa, vuodesta 1982 lähtien. Arvopohja on pysynyt koko ajan samana: Dimex haluaa tarjota asiakkailleen parhaita mahdollisia ratkaisuja rakentajien vaatetukseen. Lupauksista pidetään kiinni. Tuotesuunnittelu, kaavoitus ja malliompelu kuin asiakaspalvelukin tapahtuu Leppävirralta käsin. Dimex pitää huolta, että tuotteet täyttävät sertifikaattien tiukat vaatimukset. Perttu Sirviö ja Netraudan asentajat luottivat Samin remppaprojektissa Dimexin työvaatteisiin.

Gustavsberg

Gustavsberg on ollut jo vuosien ajan ympäristösertifioitu yritys. Yrityksen tavoitteena on sekä sen oman että tuotteiden käyttäjien hiilijalanjäljen pienentäminen. Gustavsberg on patentoinut ympäristöä säästävän tekniikan, jonka avulla energian lisäksi säästyy myös rahaa. Gustavsberg-tuotteita on saatavilla useassa eri hintaluokassa, joten jokaiselle kukkarolle löytyy sopiva tuote. Lisäksi korkea laatu jokaisessa hintaluokassa takaa taloudellisuuden pitkässä juoksussa. Gustavsberg tekee yhteistyötä useiden innovatiivisten muotoilijoiden kanssa, joten myös design on aina huippuluokkaa. Tuotteisiin on saatavilla varaosia tai korvaavia osia vähintään kymmenen vuotta senkin jälkeen kun tuotteen valmistus on lopetettu.

Smedbo

Ruotsalaisen Smedbon menestys johtuu pitkästä ja kattavasta kehitystyöstä, jonka tarkoituksena on varmistaa korkea laatu ja vaalia tuotteiden klassista skandinaavista muotoilua. Smedbo-kylpyhuonetuotteet valmistetaan ja testataan korkeiden standardien mukaan. Suurta huomiota tuotteiden valmistuksessa kiinnitetään materiaalivalintoihin, tuotannon seuraamiseen sekä tuotteen muotoon ja käytännöllisyyteen. Kaikilla Smedbon kylpyhuonesarjoilla on 10-vuoden tuotetakuu.

Noro

Ruotsissa vuonna 2007 perustettu Noro on kasvanut lyhyessä ajassa monen pohjoismaalaisen suosikiksi, mitä tulee kylpyhuoneen ja WC:n kalustamiseen. Noron tuotteiden kestävä muotoilu ja korkea laatu luovat perustan kestäville kalusteille, joiden halutaan toimivan monta vuotta. Noron laatuajattelu leimaa koko tuotteiden elinkaarta tuotekehityksestä materiaalien valintaan ja valmistuksesta kuljetukseen. Noro-tuotteet noudattavat asetettuja standardeja lain edellyttämän CE-merkinnän mukaan.

GlassHouse

GlassHouse valmistaa laadukkaita lasituotteita saunaan ja kodin kylpytiloihin. Yrityksen erikoisuutena ovat erilaiset karkaistut sisäovet kuten lasiovet, seinät ja liukuovet. GlassHouse toimittaa kokonaisvaltaiset lasiratkaisut kodin kylpytiloihin - myös mittatilaustuotteet. Yrityksellä on vuosien kokemus lasista, minkä vuoksi tuotteet ovat sekä kauniita ja tyylikkäitä että erityisen laadukkaita. Oven turvalasi on 8 mm paksuista, joten se ei rikkoonnu helposti ja pahimmassakin tapauksessa lasi rikkoutuu pienen pieniksi palasiksi jättäen vahingot minimiin.

GemLook

Virossa toimivan GemLookin tavoitteena on tarjota yksilöllisiä ja erityisiä design- ja sisustuselementtejä. Yrityksen nimi "gem" kertookin, että yritys tarjoaa gem-kivistä, eli puolijalokivistä, valmistettuja tuotteita. Kiven luonnolliset muodot ja elävä pinta tuovat mieleen kesäiset rannat. Kivet ovat luonnossa muotoutuneita, joten jokainen allas on eri mallinen ja mitoiltaan erilainen - uniikki.

Markslöjd

Markslöjd on valaissut maailmaa jo vuodesta 1963 lähtien. Markslöjdin arvoihin kuuluu sekä luonnonvarojen kunnioittaminen että kestävän kehityksen tukeminen. Siksi kaikki yrityksen valaisimet valmistetaan eettisesti ja luonnonvaroja säästeliäästi käyttäen. Marklöjd-valaisin on myös pitkäikäinen ja kestävä valinta. Modernin ja ajattoman tyylin ansiosta valaisin näyttää ajankohtaiselta vielä vuosienkin jälkeen.

Lue lisää:

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.