Sami Kurosen kylpyhuoneremontti

Samin kylpyhuone ja sauna uudistui - Miten se tehtiin?

Tiukka aikataulu ja suuren suunnitelmat! Samin kylpyhuone ja sauna purettiin täysin, jonka jälkeen aloitettiin puhtaalta pöydältä rakentamaan unelmien spa-kokonaisuutta. Iso remontti vaati hyvän remppaporukan ja Netraudan asennuspalvelu suoriutui täydellisesti. Tutustu remonttiprojektin vaiheisiin ja tuotteisiin!

Perttu Sirviö, Sami Kuronen ja Riia Lankinen

Tv- ja radiojuontaja Sami Kurosen ääni on tullut suomalaisille tutuksi yli 30 vuoden radiouran aikana. Tv:n suosikkisarjat kuten Temptation Island ja Toisenlaiset teiniäidit ovat taas pitäneet huolta siitä, että mies tunnistetaan myös TV-kasvona. Monipuolisen esiintymiskokemuksen lisäksi Sami on julkaissut myös kaksi keittokirjaa ja ja yllätyshitiksi muodostuneen Sensuellit iltasadut -pokkarin yhdessä Ilkka Ihamäen kanssa.

Ajatus kylpyhuoneen ja saunan uudistamisesta muhi Samin mielessä ja me Netraudassa otimme mielellämme haasteen vastaan Samin ottaessa yhteyttä yhteistyön merkeissä. Samin vuonna 2004 rakennettuun kotiin oli vuonna 2018 tehty laaja remontti, mutta sauna jäi tässä yhteydessä alkuperäiseen kuntoonsa. Kylpyhuoneen toimivuudessakin oli edelleen toivomisen varaa, vaikka remontin yhteydessä mm. kalusteita uudistettiin. Sami halusi teettää remontin mahdollisimman helposti ja vaivattomasti - ja se sopi meidän asennuspalvelulle mainiosti. Pyysimme mukaan Remonttipiiskuri-tv-sarjasta tutut Perttu Sirviön ja Riia Lankisen ja lähdimme innolla toteuttamaan Samin visiota rauhallisesta spa-keitaasta.

Netrauta Asennuspalvelu

Toiveena tummanpuhuvaa spa-tunnelmaa tiukassa aikatalussa

Sami kertoi olevansa remonttihommissa peukalo keskellä kämmentä -tyyppi, mutta innokas sisustaja. Näin isossa remontissa Sami kuitenkin toivoi Riialta ammattilaisen näkemystä tilan toimivuuteen sekä toivotun tunnelman saavuttamiseen. Samille saunominen on jokapäiväinen lempirituaali ja heti valmis -kiuas olikin ensimmäinen asia toivelistalla. Lisäksi toiveissa oli tummanpuhuva, rauhallinen ja tyylikäs kokonaisuus, sadesuihku sekä lasipintaa, mutta muuten Sami antoi vapaat kädet ja tilaa myös yllätyksille.

Pohjakuva
Riian suunnitelma kokonaisuudesta on selkeä ja kaikille toiminnoille on tarpeeksi tilaa pienissäkin neliöissä.
Purku valmis
Purkutöissä kaikki vanha sai lähteä. Kun pohjatyöt tekee huolella ja siististi, on mukava lähteä asentamaan pintamateriaaleja.

Avaimet käteen -tyylinen remontti piti saada toteutettua tiukassa aikataulussa, vain reilun kolmen viikon aikana eli sillä välin kun Sami oli kuvaamassa uutta Temptation Island -kautta Lapissa. Remonttimestari Perttu ei pitänyt tätä ongelmana - olihan remontin toteuttamassa Netraudan rautainen asennuspalvelun tiimi. Sami lähti turvallisin mielin kohti pohjoista ja Netraudan asennuspalvelu Riian ja Pertun kanssa jäivät suunnittelemaan toteutusta ja laittamaan remonttipyörät pyörimään.

Ammattilaisilta remonttityöt sujuu varmalla kokemuksella

Kaikki vanha sai lähteä, jotta tilasta saatiin tehtyä toiveiden mukainen ja varmasti toimiva kokonaisuus. Seinät, lattia ja katto purettiin täysin. Kosteusmittaus suoritettiin purun jälkeen ja kun kaikki todettiin kuivaksi ja asiallisesti tarkastetuksi aloitettiin rakentaminen. Valo-ohjausta varten asennettiin tarvittavat sähkövedot ja kytkinpaikkoja lisättiin kasvaneen tarpeen mukaiseksi.

Kylpyhuone
Rimakatto

Kylpyhuoneessa suihkun paikka siirrettiin sivuseinältä perälle ja samalla peräseinää tuotiin hieman ulospäin, jotta putket saatiin piiloon ja pesuaineille rakennettua tyylikäs syvennys. Syvennyksen laatat leikattiin jiiriin, jotta lopputulos on siisti eikä laattalistoja tarvita. Riia valitsi Pukkilan Landstone Anthracite -sarjan laatat niin seinään kuin lattiaankin. Pukkila on keraamisten laattojen valmistuksen edelläkävijä, jolla on monipuolinen ja jatkuvasti kehittyvä laattavalikoima. Massiivisten seinälaattojen saumat pidettiin mahdollisimman kapeina, jotta seinäpinta näyttäisi mahdollisimman yhtenäiseltä. Katto rimoitettiin Centin lämpökäsitellyllä haaparimalla n. 10 mm välein. Rimojen alle asennettiin kosteutta kestävä, musta levy. Gustavsbergin mattamusta Square-sadesuihku sekä korkea Estetic-pesuallashana jatkoivat niin ikään sisustuksen tummaa linjaa. Gustavsberg tunnetaan korkeasta laadusta ja ajattoman klassisesta muotoilusta. Tuotteissa on huomioitu ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys.

Saunanlauteet
Helo Rondo -sähkökiuas

Sauna eristettiin ja sinne asennettiin asianmukaiset höyrynsulut ja ilmanvaihtokanavat. Seinät paneloitiin kuultavan mustalla Cent-saunapaneelilla ja lauteet rakennettiin Cent Premium radiata männystä. Kalajokinen Cent luo kauniita ja kestäviä sisustamisen ja rakentamisen ratkaisuja. Valikoimaan kuuluu korkealaatuiset listat, paneelit, sauna- ja terassituotteet sekä laaja valikoima ympärihöylättyjä tuotteita. Upeisiin lauteisiin upotettiin Helo Rondo 65 heti valmis -sähkökiuas. Kiukaan suojaetäisyys lauteisiin on vain 10 mm, joten upotus saatiin toteutettua erittäin siististi. L:n muotoinen, tumma GlassHouse-lasiseinä mitoitettiin niin, että ovi mahtuu avautumaan tilavasti allaskalusteen ohi eikä ovi haittaisi suihkussa olevaa.

Kiviallas
Bathlife Skina -valopeili

Kalusteiden asennuksessa tuli huomioida Gemlook-jokikivialtaan 36 kg paino, joten Noro Relounge -allaskalusteeseen asennettiin kaksi lisätukea alumiinisesta neliöpalkista, jotka kiinnitettiin kaapin runkoon ruuvaamalla. Lisäksi allaskaapin etureunan vaakatuki korvattiin tukevammalla puutavaralla. Ideal Keittiöiden kalusteilla saatiin valkoinen pesutorni siististi piiloon ja kätevillä kori- ja hyllyratkaisulla säilytystilaa pyykeille ja pesuaineille. Häikäisevän kaunis Bathlife Skina -valopeili antoi viimeisen silauksen tyylikkäälle kylpyhuoneryhmälle.

Sauna
Valaistus

Valaistus toteutettiin laadukkailla Cariitti-saunavalaisimilla ja tilaan asennettiin mm. kattospotteja yleisvalaistukseen ja lineaarivalaisimia suihkutilaan kattoon ja syvennykseen sekä saunaan katonrajaan ja lauteiden alle. Kylpyhuoneryhmän yhteyteen lisättiin veikeä Markslöjd Sprout -riippuvalaisin, joka soveltuu loistavasti kosteisiin tiloihin tai vaikkapa ulos.

Tumma yleisilme vaati enää viimeistelyä. Saunan ikkunakarmit ja smyygit sekä kylpyhuoneen ovi maalattiin mustaksi ja pistorasiat sekä valokatkaisimet valittiin sävymaailmaan sopivaksi. Loppusilauksena tilaan tuotiin käytännöllisiä, kotimaisia Pinetta-saunatarvikkeita ja pehmeyttä Jokipiin Pellavan Liituraita-tekstiileillä. Projekti sujui kaikin tavoin ensiluokkaisesti. Ikäviä yllätyksiä ei vanhojen pintojen alta onneksi löytynyt ja äärimmäisen tiukassa aikataulussakin pysyttiin. Lopputuloshan on kerrassaan upea - mitähän Sami tuumaa muutoksesta?

Tutustu kaikkiin remontissa käytettyihin tuotteisiin

Valopeili
GemLook

“Ammattimainen tekeminen oli projektin peruspilari ja se loi luottavaisen fiiliksen”

Sami palasi kolmen viikon kuvausmatkan jälkeen kotiinsa ja Netraudan asennuspalvelu, Perttu ja Riia olivat reissussa väsynyttä juontajaa vastassa. Seurue avasi kylpyhuoneen oven ja Samin suu kääntyi pian epäuskoiseen hymyyn. Onko tämä oikeasti hänen kylpyhuoneensa? Lopputulos oli enemmän kuin mieluinen ja Sami kertoo kokonaisuuden olevan todella onnistunut. Sami nostaa esiin rauhallisen yleistunnelman, monipuolisen valaistuksen, pesutornin kätkemisen kalusteisiin ja muut pienet yksityiskohdat, jotka tekevät kokonaisuudesta täydellisen.

Samin omia ajatuksia uudistuksesta: "Näytin suunnitteluvaiheessa mallikuvia, joita näkee vain maailmanluokan sisustuslehdissä ja jos päästäisiin edes lähelle, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen. Nyt mulla on niin täydellinen sauna-kylppäri-yhdistelmä kuin näin pieniin neliöihin on ylipäätään mahdollista saada. Kaikin tavoin ammattimainen tekeminen oli projektin yksi isoimmista peruspilareista. Se loi luottavaisen fiiliksen ja asiakkaana koin saavani enemmän mitä ”tilasin”, mikä kertoo osapuolien rautaisesta ammattitaidosta ja halusta tehdä kokonaisuus, josta syntyy se kuuluisa wow-efekti!"

Lue lisää:

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.