Kesäloma-ale voimassa enää:
Pinkku Pinskun kylpyhuone

Astu sisään Pinjan luksuskylpyhuoneeseen!

Kylpyhuoneeseen ja saunaan tehtävien pohjatöiden määrä yllätti Pinjan. Miten pieneen tilaan tarvitaankin näin paljon aikaa, tuotteita ja rahaa? Lopputulos oli kuitenkin kaiken vaivan arvoista, sillä Pinja nimeää remontin valmistuessa kylpyhuoneen uuden kotinsa lempihuoneeksi!

Kylpyhuone on tavallisesti omakotitaloremontin kallein huone ja näin oli myös Pinjan remonttiprojektissa. Pohjatyöt lohkaisivat isoimman osan kylpyhuoneen remonttibudjetista. Pohjatyöt ovat kuitenkin tärkeitä, kun puhutaan kosteista tiloista. Huolellinen työ ja laadukkaat materiaalit takaavat tilojen pitkän iän ja huolettoman käytön.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Kylpyhuoneesta purettiin ihan kaikki pois. Purkutyö ja purkujätteen vieminen jätelavalle oli iso urakka.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Sauna rakennettiin samalle paikalle missä se oli ennenkin ollut, mutta seinät purettiin ja tilalle tuli kirkas lasiseinä.

Kylpyhuoneen ja saunan työvaiheet

 • Viemäröinnin uusiminen ja Unidrain-linjalattiakaivojen asennus.
 • Uudet vesipisteet suihkuille, WC-istuimelle ja hanalle.
 • Vesikiertoisen lattialämmityksen asennus.
 • Lattiavalu Weber Vetonit -kuivabetonilla.
 • Seinien levytys, tasoitus ja vesieristys. Samalla rakennettiin suihkujen taakse syvennys.
 • Hanojen, suihkujen ja WC-istuimen asennus.
 • Valaisimien asennus.
 • Seinien ja lattian laatoitus.
 • Seinien ja katon panelointi.
 • Lauteiden ja kiukaan asennus.
 • Kylpyhuonekalusteiden asennus.
 • Ovien ja saunan lasiseinän asennus.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti

Vihreä laatta ja tumma puu kutsuvat suihkuun

Pinjan ja sisustussuunnittelija Riian yhteistyö kylpyhuoneen suunnittelussa lähti vihreästä laatasta. Alkuperäisessä suunnitelmassa laatan väri oli kuitenkin hyvinkin erilainen. Materiaalien saatavuusvaikeuksien takia alkuperäisen suunnitelman jalokivenvihreästä sävystä piti luopua. Laatta vaihdettiin toiseen, Pukkilan Manacor Basil Green -laattaan, jossa on enemmän metsänvihreää sävyä muistuttava väri. Niin Pinja kuin Riiakin ovat kuitenkin vaihtoon tyytyväisiä – joskus improvisointi tuottaa yllättävän loistavan lopputuloksen.

Lattialaattana käytettiin Pukkilan isoa Landstone White -laattaa. Unidrain-linjalattiakaivo mahdollisti ison laatan käytön kylpyhuoneessa ja lattian kaadot saatiin tehtyä suoraan seinää kohden. Saunan lattiassa on käytetty samaa laattaa, mutta pienemmässä 10 x 10 cm koossa. Laatta jää piiloon lauteiden alle ja kaadot tehdään saunan keskellä olevaan lattiakaivoon.

Myös puutavaran kanssa oli projektin aikana saatavuushaasteita. Alkuperäinen Cent Dyyni -lämpöhaapapaneeli vaihtui lennossa puuvalmiiseen Dyyni mänty -paneeliin, joka sävytettiin lämpöhaavan sävyyn sekoittamalla kahta eri saunasuojaa. Samaa Dyyni-paneelia käytettiin myös yläkerran kodinhoitohuoneessa. Kattopaneelina käytettiin tummanpuhuvaa Centin lämpökäsiteltyä radiatamäntyä, samoin saunan lauteissa. Radiatamännyn voimakas syykuvio tuo mukavan kontrastin Dyyni-paneelin tasavärisyyden kanssa.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Kylpyhuoneesta kuljetaan WC-tilaan Vihtan Kaste -lasioven kautta.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pukkilan Manacor Basil Green -laatassa on aaltoileva ja kiiltävä pinta.

Mustan ja harmaan harmonia

Vihreän ja puun lisäksi kylpyhuoneen värimaailmaa täydentävät musta ja harmaa. Saunan kruunuksi nostettiin lauteisiin integroituna Tulikiven Naava -sähkökiuas, jonka vuolukivinen vaippa sopii muun sisustuksen ja vaalean harmaan lattiana kanssa yhteen. Kiuas on todellinen katseenvangitsija astuttaessa kylpyhuoneeseen, sillä kirkas Maakunnan lasin saunan lasiseinä paljastaa myös saunan tulijalle heti koko komeudessaan. Kylpyhuoneen ja WC:n mattamustat suihkut, hana ja WC-istuin valikoituivat Gustavsbergin valikoimasta.

Pieni WC-tila kalustettiin jokainen sentti fiksusti hyödyntäen. Mittatilaustyönä toteutettuun mustaan Temal-allaskalusteeseen asennettiin minimalistinen, puunvärinen Woodio-malja-allas. Tämä kotimainen allas on valmistettu puukomposiitista. Iso, pyöreä valopeili viimeistelee pienen tilan tuoden avaruutta ja malja-altaan tavoin pyöreää muotoa huoneeseen. Viimeinen silaus tehtiin Smedbon-kylpyhuonetarvikkeilla – ja mitäpä muutakaan kuin mattamustaa!

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pienen WC:n tuotevalinnat ovat harmoniassa toistensa kanssa.

Voi mitä valoa!

Kylpyhuoneen ja saunan upeat materiaalit ja viimeistelty työnjälki eivät olisi mitään ilman kunnon valaistusta. Valaistus toteutettiin monipuolisilla kotimaisilla Cariitti-tuotteilla. Suihkun syvennyksessä, WC-istuimen kotelossa ja katon rajassa on käytetty Huuhto Easy LED-profiilivalaisimia. Kattoon asennettiin 12 Cariitti Clara -alasvaloa, jotka voidaan kohdentaa haluttuun kulmaan. Lisäksi sauna valaistiin Cariitin Sauna Linear -valaisimilla ja kiuas Cariitin kuumuutta kestävällä kuituvalolla. Kaikki valaisimet ovat himmennettäviä, jolloin tilan tunnelmaa voi muunnella tilanteen mukaan. Aamulla voi piristävä valo tehdä terää herätessä ja illalla saunassa rentoutuessa himmeä valo valmistelee yöhön.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Kotimaisen Cariitin Clara-alasvaloja voidaan himmentää tunnelmaan sopivaksi.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Woodio-pesualtaat valmistetaan Helsingissä lähes hiilineutraalisti.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Tyylikäs Gustavsberg Square -sadesuihku tuo kylpyhuoneeseen luksusta.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Unidrain-lattiakaivon ansiosta kylpyhuoneeseen voitiin asentaa isot Landstone White -laatat.

Pinjan mielestä parasta kylpyhuoneessa ja saunassa

”Kylpyhuone on kokonaisuutena UPEA! Olen siellä tyytyväinen ihan kaikkeen. Erityisesti rakastan vihreää laattaa ja kuinka kaikki sulautuu täydellisesti sen ympärille. Mustat suihkut, ylelliset lauteet ja paneelit, sekä ihana shampoo-syvennys valaistuksen kera tekee tästä upean luksuskylppärin – sellaisen mitä näkee viiden tähden hotelleissa!”

Pinjan kylpyhuoneessa käytetyt tuotteet

Pinjan saunassa käytetyt tuotteet

Tutustu Pinjan remonttiin huone huoneelta - Katso ennen ja jälkeen kuvat!

Pinkku Pinskun remontissa mukana

Netraudan Asennuspalvelu Cent Trio Bjelin Weber Ideal Keittiöt Pukkila Schneider Electric Bathlife Smeg Woodio Temal Unidrain Elfa Smedbo Konto Gustavsberg Vihtan Cariitti Tulikivi Rebel Walls Lappiporras Vallila Maakunnan lasi

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.