Juhannuksen ennakkokampanjat voimassa enää:
Pinkku Pinskun keittiö

Persoonallisuus ja ajattomuus kohtaavat Pinjan keittiössä

Tilava, musta keittiö kutsuu kokkailemaan! Pinjan virvaviivaisen moderniin keittiöön tuli persoonallisuutta sometähden ideoiman seinägrafiikan myötä. Ennen kuin Pinja pääsi pensseli kädessä toteuttamaan visiotaan, oli edessä muutama muu työvaihe.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
80-luvun keittiökalusteet sai lähteä samoin puuliesi. Tilalle suunniteltiin moderni, musta keittiö.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Noin 12 m² keittiöön saatiin sopimaan mukavasti lasku- ja säilytystilaa sekä pyöreä ruokaryhmä.

Mattamusta keittiö ja veikeä seinägrafiikka

Sisustussuunnittelija Riia Lankinen lähti suunnittelemaan Pinjan keittiötä Pinterest-kuvien sekä Pinjan toiveiden pohjalta. Pinjan unelmien keittiö oli aluksi värikäs, mutta mieli muuttui sometähden törmätessä kuvaan upeasta mattamustaisesta keittiöstä. Se olisi Pinjan unelmien keittiö! Lisäksi Pinja oli innostunut somessa näkemäänsä kuvaan mustavalkoisesta seinägrafiikasta. Sen hän halusi ehdottomasti keittiöön ja toteutus tulisi tehdä käsin maalaamalla.

Keittiön työvaiheet

  • Lattia hiottiin ja valkolakattiin.
  • Ikkunat siistittiin ja maalattiin valkoisiksi.
  • Ulko-ovi vaihdettiin ja tilalle tuli ulospäin avautuva ovi (vanha avautui sisälle ja osui aina jääkaappiin).
  • Keittiöstä oli käynti makuuhuoneeseen ja tämä oviaukko laitettiin umpeen. Myös hormi muokattiin niin, että kalusteet saatiin istumaan siististi seinälle.
  • Katto uusittiin tasakatoksi levyttämällä ja maalattiin kiiltävän valkoiseksi.
  • Seinät levytettiin, tasoitettiin Weber-kipsilevytasoitteella ja maalattiin. Keittiön seinissä käytettiin kulutusta kestävää Tikkurila Luja -maalia.
  • Viimeistely Centin jalkalistoilla.
  • Patteri kunnostettiin maalaamalla.
  • Keittiökalusteiden ja kodinkoneiden asennus.
  • Valaisimien asennus.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti

Suunnittelun päälinjoina olivat yksinkertaisuus ja selkeys. Tilavassa keittiössä oli helppo sijoittaa kodinkoneet ja vesipiste, ja isoihin kompromisseihin ei ollut tarvetta. Säilytystilaa olisi paljon! Pinjalle oli tärkeää, että hän saa mahdollisimman paljon tavaroita piiloon tai siististi esille, joten myös kodinkoneet päätettiin integroida: uuni ja mikro sijoitettiin kalusteisiin päällekkäin korkeaan kaappiin. Näiden vieressä olisivat integroidut jääkaappi ja pakastin. Liesitasoksi valittaisiin malli, jossa liesituuletin on liedessä integroituna.

Keittiöksi valikoitui laadukas Ideal Keittiöt -mittatilauskeittiö. Valkoiset rungot verhoutuivat Feltti-sarjan mattamustilla kalusteovilla. Musta Easy Kitchen 0720 -laminaattitaso taas sopi täydellisesti yhteen Feltti-oven kanssa. Mustan keittiön haasteena on usein sormenjäljet, varsinkin kiiltävää mustaa materiaalia käytettäessä. Pinjan keittiöön valitut mattamustat materiaalit ovat kuitenkin arjessa käytännöllisiä ja sormenjälkiä ei jää pintoihin näkyviin. Pinnat ovat myös helposti puhdistettavia.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Keittiössä on useita erilaisia valonlähteitä. Kalusteisiin upotetut LED-nauhat sekä Trio Jura -alasvalaisimet luovat miellyttävää yleisvaloa. Valaistusta hallinnoidaan Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmällä.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Pinjan unelmakeittiöön kuuluu Smegin pienkoneet. Italialaisten tuotteiden tinkimätön laatu ja retrohenkinen design istuu Pinjan mustavalkoiseen keittiöön täydellisesti.

Suunnitelmasta toteutukseen

Kun keittiön pohjatyöt olivat valmiina, voitiin aloittaa keittiön asentaminen. Ideal Keittiöiden kokonaisuus toimitettiin elementteinä, joten kalusteita ei tarvinnut kasata. Pinja aloitti keittiön asentamisen yhdessä isänsä kanssa, mutta taloremontin vaatiessa työpanosta myös monessa muussa paikassa, Pinja tilasi Netraudan asennuspalvelusta keittiön asennuksen. Muutamassa päivässä keittiö olikin jo viittä vaille valmis kalusteiden osalta ja päästiin asentamaan vesipiste ja sähköt.

Maalaamalla voi toteuttaa villeimmätkin unelmat – ja sen Pinja tekikin! Kaikki aloitettiin suunnitelmalla pahvin palaselle. Suunnitelmasta toteutukseen: kuviot hahmoteltiin seinälle lyijykynällä. Tämän jälkeen oli maalauksen vuoro. Pinja maalasi kuviot vapaalla kädellä, mustalla maalilla yhdessä äitinsä kanssa. Taiteilijat ovat toteutukseen erittäin tyytyväisiä, vaikka aikaa hieman kuluikin.

Keittiön valaistus toteutettiin Trion Jura-alasvalaisimilla, joita asennettiin keittiön kattoon yhteensä 10 kpl. Lisäksi keittiöön asennettiin Trion Marley-riippuvalaisimet tuomaan kohdevaloa keittiön tason päälle. Yläkaappien sekä korkeiden keittiökaappien yläpuolelle asennettiin LED-nauhat. Samoin tehtiin yläkaapin alapuolelle sekä kalusteiden sokkeliin. LED-nauhat kolmessa tasossa tuovat tunnelmaa valaistukseen, mutta toimivat myös käytännöllisinä valonlähteinä. Valkoisen katon ja seinien kautta yläkaappien LED-nauhat toimivat tehokkaina yleisvalaisimina ja yläkaappien alapuolella työvalona.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Keittiöön mahtuu mukavasti neljän hengen ruokatyhmä.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Korkea Bathlife Atlant -keittiöhana on pehmeän kulmikkaasti muotoiltu.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Ideal Keittiöiden mustassa keittiössä on paljon säilytystilaa.

Pinjan mielestä parasta keittiössä

”Kokonaisuus on upea ja mattamusta keittiö on juuri sellainen, josta haaveilin. Mattataso tuo kivan lisän keittiöön ja materiaalina se näyttää arvokkaalta ja laadukkaalta. Seinägrafiikka on ihan mun näköinen ja tekee sinänsä ”tavallisesta mustasta keittiöstä” juuri minun keittiöni!”

Pinjan keittiössä käytetyt tuotteet

Tutustu Pinjan remonttiin huone huoneelta - Katso ennen ja jälkeen kuvat!

Pinkku Pinskun remontissa mukana

Netraudan Asennuspalvelu Cent Trio Bjelin Weber Ideal Keittiöt Pukkila Schneider Electric Bathlife Smeg Woodio Temal Unidrain Elfa Smedbo Konto Gustavsberg Vihtan Cariitti Tulikivi Rebel Walls Lappiporras Vallila Maakunnan lasi

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.