Juhannuskampanjat voimassa enää:
Pinkku Pinskun vaatehuone

Alakertaan tuli Pinjan unelmien vaatehuone

Pinja eli Pinkku Pinsku tunnetaan upeista asukokonaisuuksistaan ja pettämättömästä tyylistään. Vaikuttajan vanha vaatekaappi pursui mitä upeimpia luomuksia ja uudessa kodissa ne pääsivät mukavan väljästi tilavaan vaatehuoneeseen.

Laskeuduttaessa Pinjan kodissa alakertaan, on vastassa pieni käytävä. Muutama askel vielä ja saavutaan sometähden vaatehuoneeseen. Tila muistutti ennen muodonmuutostaan synkkää punkkeria, mutta jo valkoiseksi maalatut seinät paljastivat, että 7,5 m² huoneesta saataisiin inspiroiva walk in closet.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Purkuvaiheessa alakertaan laskeuduttaessa oli näky karu.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
7,5 m² vaatehuoneessa olisi varmasti tapeeksi tilaa Pinjan vaatteille, kengille ja laukuille.

Tapettia seinään, mutta mihin seinään?

Pinja oli valinnut vaatehuoneeseen ja käytävälle upean Rebel Walls The Nest -kuvatapetin. Pinja hoiti tapetoinnin yhdessä isänsä kanssa, mutta epähuomiossa ja innostuneena parivaljakko tapetoivatkin väärän seinän. Näin ollen käytävä jäi ilman tapettia ja The Nest -tapetin kuvio koristaa vaatehuoneessa kahdella seinällä. Lopputulos on pienestä kömmähdyksestä huolimatta upea – joskus pienet mokat saattavatkin olla juuri se, mitä tila kaipasikin.

Vaatehuoneen työvaiheet

  • Betonikatto siistittiin ja maalattiin valkoiseksi.
  • Osa seinistä levytettiin, tasoitettiin Weber-kipsilevytasoitteella ja maalattiin. Harkkoseinät tasoitettiin.
  • Vaatehuoneen kahdelle seinälle laitettiin Rebel Wall -kuvatapetti.
  • Lattiaan asennettiin Bjelinin kovetettu puulattia.
  • Ovet vaihdettiin uusiin lasioviin.
  • Viimeistely Centin jalkalistoilla.
  • Patteri siistittiin ja maalattiin.
  • Elfa-säilytysjärjestelmän asennus.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti

Muunneltava ja ajaton säilytysjärjestelmä

Pinja kaipasi vaatehuoneeseen monipuolista säilytystilaa erilaisille vaatteille. Lisäksi vaikuttaja mainitsi Riialle kenkävalikoimastaan: kenkiä oli paljon ja ne ovat niin kauniita, että ne pitäisi ehdottomasti olla esillä! Näin tilavaan vaatehuoneeseen suunniteltiin oma seinänsä vain kengille, joille tulisi omat yksittäiset hyllynsä. Muille seinille saatiin toteutettua sopivasti hyllyjä ja vetokoreja, sekä pitkä ripustustanko henkarivaatteille. Säilytysratkaisu toteutettiin Elfa-tuotteilla.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Näyttävät Rebel Wallsin kuvatapetit tilataan omien mittojen mukaan.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Tummanharmaat kiskot, hyllyt ja korit sopivat loistavasti yhteen tumman kuvatapetin kanssa.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Kokonaisuus viimeisteltiin asentamalla koreihin tyylikkäät, tummanharmaat Elfa Décor -etulevyt.

Alakerrassa vallitsee hämyinen tunnelma

Pinjan kodissa on paljon kontrastia tilojen välillä ja huoneesta toiseen siirryttäessä tunnelma vaihtuu. Yläkerrassa on modernia ja valoisaa, kun alakerrassa taas tunnelmallisen hämyisää – ei kuitenkaan pimeää! Alakerrassa ei voitu käyttää yläkerran tavoin upotettavia alasvaloja, sillä huonekorkeus oli vain 2,2 m ja katto oli betonia. Koteloinnin tekeminen alasvaloille tai lisävalopisteille olisi madaltanut tilaa entisestään. Näin päätettiin hyödyntää olemassa olevia valopisteitä ja panostaa laadukkaisiin, suunnattaviin valaisimiin. Käytävässä valoa antaa Trio Leon -spottivalaisin ja vaatehuoneessa Trio Marley -spottivalaisin.

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Purkuvaiheen lohduton näky käytävää pitkin vaatehuoneeseen on onneksi enää vain muisto.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Käytävän valaistus on toteutettu Trio Leon -valaisimilla. Maakunan lasin kirkas lasiovi paljastaa vaatehuoneen aarteet!

Alakerran käytävän ja vaatehuoneen vanha betonilattia oli persoonallinen, ja aluksi haaveissa oli sen kunnostaminen ja jättäminen näkyviin. Talossa ei kuitenkaan ole lattialämmitystä ja betonilattia olisi todella kylmä, joten Pinja päätyi yhdessä sisustussuunnittelija Riia Lankisen kanssa Bjelinin kovetettuun puulattiaan. Se on kolme kertaa kovempaa kuin perinteiset kovapuulattiat ja parketit, ja näin sopii erityisen hyvin aktiivisessa käytössä oleviin tiloihin. Kengillä kulkeminenkaan ei haittaa!

Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Tumma Bjelin Tammi Onslunda -kovetettu puulattia on tummanharmaan Elfa-säilytysjärjestelmän kanssa harmoninen yhdistelmä.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Schneider Electric Wiser -älypistorasiat ovat käytössä jokaisessa huoneessa. Viimeistelty ilme tehtiin Centin jalkalistalla.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Maakunan lasin lasiliukuovet säästävät alakerran käytävässä tilaa.
Pinkku Pinskun omakotitaloremontti
Ajaton Trio Marley -kattovalaisin saa vaatehuoneen kylpemään valossa.

Pinjan mielestä parasta vaatehuoneessa

”Ihana walk in closet on kokonaisuudessaan unelmien täyttymys! Tykkään erityisesti upeasta tapetista, vaikka se menikin väärälle seinälle. Vaatehuone on ihan oma huoneensa, jossa on oma tunnelmansa.”

Tutustu Pinjan remonttiin huone huoneelta - Katso ennen ja jälkeen kuvat!

Pinkku Pinskun remontissa mukana

Netraudan Asennuspalvelu Cent Trio Bjelin Weber Ideal Keittiöt Pukkila Schneider Electric Bathlife Smeg Woodio Temal Unidrain Elfa Smedbo Konto Gustavsberg Vihtan Cariitti Tulikivi Rebel Walls Lappiporras Vallila Maakunnan lasi

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.